Quilttentoonstelling Stichting Verdanda

Stichting Verdanda maakt quilts voor mensen met een beperking. De stichting draait volledig op vrijwilligers en giften (materiaal of sponsoring). Ze hebben al veel mensen blij gemaakt met een quilt of knuffeldeken. Dat je van lappen stof, die anderen niet meer kunnen gebruiken, leuke quilts kunt maken, willen ze laten zien met deze tentoonstelling. 

Een quilt is een doorgestikte lappendeken. De bovenkant is meestal van patchwork (neem een paar lapjes stof, knip die in stukjes en naai die op een andere manier weer aan elkaar), de achterkant is vaak een enkele lap stof. Tussen de boven en achterkant zit een vulling – een fleece achtige laag. Deze 3 lagen worden op elkaar gelegd en doorgestikt (het eigenlijke quilten). 

De tentoonstelling vindt plaats in Quiltpalace & De Wolmand in De Wijk (Burgemeester Veenhovenplein 1B). De opening van de tentoonstelling is op 2 september 2023, tijdens de Open dag van Quiltpalace & De Wolmand in De Wijk. Daarna zijn de quilts tijdens openingstijden van de winkel te bewonderen. Deze kun je vinden op www.Quiltpalace.nl.

De tentoonstelling wordt van harte aanbevolen, de toegang is gratis.