Hoe werkt het aanvragen van een quilt.

Emma onder de quilt de ze van Verdanda gekregen heeft.

Onze quilts gaan naar ‘Mensen met een beperking’. Dat kunnen natuurlijk mensen zijn met een lichamelijke of verstandelijke beperking, maar ook iemand die langdurig ziek is rekenen wij daaronder. En ouderen in verpleegtehuizen natuurlijk ook.

Quilts moeten aangevraagd worden. Wij gaan niet naar mensen toe om te proberen onze quilts ’te slijten’; iemand moet er om vragen, moet het echt willen.

Je kunt voor jezelf een quilt aanvragen maar je kunt dat ook doen voor iemand anders of zelfs voor een hele groep. Veel Verdanda quilts gaan naar woongroepen in tehuizen of instellingen. Die zijn dan aangevraagd door een verzorgende die werkzaam is op de woongroep, door een mantelzorger of door iemand binnen de instelling die verantwoordelijk is voor de activiteiten voor de bewoners.

En aanvragen is heel simpel; klik hier en vul een van de formulieren voor het aanvragen van quilts in. Leg in de aanvraag even uit voor wie je de quilt(s) aanvraagt en waarom je vindt dat de ontvanger in aanmerking komt. Het is niet nodig uitleg te geven of details te vermelden. Een simpel berichtje als ‘Mijn zus zit in een verpleegtehuis en ik wil graag een quilt voor haar aanvragen.’ is al helemaal voldoende. Wij gaan niet controleren of iemand wel echt een beperking heeft en we vertrouwen erop dat wat je schrijft ook klopt.

Dan moeten we natuurlijk weten welke quilt(s) je wilt hebben. Dat moet je zelf uitzoeken en dat kan prima door op hier te kijken bij de beschikbare quilts. Van elke quilt zie je een kleine afbeelding met daaronder de afmetingen. Als je op de afbeelding klikt krijg je een grotere foto te zien. Kijk welke quilts(s) je mooi vindt, en geschikt zijn, en noteer het(de) nummer(s). Die nummers moet je aan ons doorgeven. Zonder een nummer kunnen we een quilt niet terugvinden in onze voorraad.

En dan moeten de quilts nog naar de ontvanger(s). Gaat het om grotere aantallen dan kan het zijn dat we de quilts zelf komen brengen; dat hangt van de afstand af. Bij een of enkele quilts zullen we meestal kiezen voor verzending per post.