Korte terugblik en vooruitblik.

De eerste weken van het jaar zijn alweer voorbij en er zijn alweer heel wat blokken van ons nieuwe patroon 2022-2023 binnen gekomen. Het is altijd net een kleurrijke snoepdoos die binnenkomt! Ook dit jaar hopen we van al deze blokken vrolijke quilts te kunnen maken.

Vorig jaar hebben we ongeveer 250 Quilts kunnen weggeven. De grootste uitgifte was bij zorgcentrum Valkenheim in Valkenburg. Dit zorgcentrum was getroffen door de overstromingen in de zomer 2021. Er ontstond zoveel waterschade dat er een heel nieuw zorgcentrum moest worden gebouwd. Nadat het nieuwe centrum in mei 2022 geopend was, heeft Stichting Verdanda daar aan elke bewoner een quilt kunnen geven (ongeveer 90 bewoners).

Dit alles mede dankzij Lisette Pooters, zij is de drijvende kracht achter QUILTS VOOR LIMBURG.

De uitgifte in Valkenburg was de laatste quiltuitgifte van ons bestuurslid Lenny. Ze ontviel ons plotseling op een zeer warme dag in juni. We missen haar enorm in ons bestuur. Lenny was altijd in de weer voor Verdanda en we hebben inmiddels haar bestuurstaken verdeeld onder de andere en nieuwe bestuursleden.

We hopen ook dit jaar weer veel mensen blij te kunnen maken met een quilt en dat is alleen maar mogelijk dankzij onze trouwe vrijwilligers!

Het Verdanda team.