In vogelvlucht 2016

Wat vliegt de tijd, nog maar 18 dagen en het jaar 2016 gaat over in 2017. Zo’n 2 weken voor de Kerst wordt er nog hard gewerkt voor de Stichting. Ria, kinderen en kleinkinderen verzorgen al jaren de verzending van de Kerstkaarten, een goeie 700. Momenteel zijn ze er druk mee in de weer.┬á

Ook dit jaar heeft Wilma Termeer van de Cardshop in Tiel het ontwerp voor de Kerstkaart gemaakt. Zij maakt altijd diverse ontwerpen en het bestuur kan daar uit kiezen. Wilma, ontzettend bedankt dat je dit elk jaar voor ons wilt doen.

Deze keer geen paper-piece patroon, maar een applicatie blok. Dit blok heeft Ineke Vaillant voor ons gemaakt. Het is geen moeilijk blok en we hopen weer heel veel blokken te ontvangen komend jaar.

Dit jaar zijn er diverse quilts naar verschillende mensen verzonden en we hopen dat zij er heel veel plezier van hebben. En diverse keren per jaar gaan er 2 dozen met quiltjes naar het Emma kinderziekenhuis. Daar worden zij uitgedeeld aan ernstig zieke kinderen. Stichting Verdanda doet dit in samenwerking met Stichting Droomdekentjes.

Om al die quilts te kunnen verzenden hebben we o.a. de blokken nodig zodat wij er quilts van kunnen maken. Maar wij krijgen ook heel veel kant en klare quilts. Ook tops krijgen we veel en deze worden door ons afgemaakt.  En er zijn diverse quilters voor ons bezig met stofjes die wij ook weer gekregen hebben.

In oktober mochten wij aanwezig zijn op het OEQC in Maastricht en een maand later in Nieuwegein tijdens de Handwerk & Quiltdagen. De loterij die gehouden is heeft ruim 600 euro opgebracht. Dit bedrag zal heel goed besteed worden voor aankoop van materiaal wat nodig is om van de blokken quilts te maken.

Het is zo’n fijn, warm gevoel dat er zoveel quilters in het land bezig zijn voor Stichting Verdanda. Het maakt niet uit of er 1 blokje wordt gemaakt of meerdere, of tops of quilts, of dat stof wordt gegeven. Het is zo mooi dat we met elkaar zo’n prachtig resultaat behalen en veel kinderen en volwassenen blij kunnen maken met een quilt.

Helaas kunnen we niet iedereen bedanken doordat we niet van iedereen het adres hebben. Daarom via deze weg voor iedereen een enorm bedankt voor jullie inzet in 2016.  

Het team van Verdanda wenst alle quilters heel fijne Kerstdagen en een ontzettend creatief 2017.

Mocht u een geldelijke gift willen geven aan de Stichting dat kan. Ons rekeningnummer vindt u hier.

Bijvoorbaat heel erg bedankt.