Snel naar

Het is alweer SEPTEMBER

Post on 09 September 2020

huisjes quilt 2020Tja, de tijd vliegt. De zomervakantie is voorbij en voor velen van jullie op een andere manier doorgebracht dan andere jaren. Kinderen, kleinkinderen naar school en het ritme van alle dag weer te pakken. Hier en daar wordt er ook weer een bee gehouden, lessen zijn begonnen en dat allemaal op gepaste afstand. Wat heeft het corona virus een verandering in onze samenleving gebracht en brengt het nog steeds.

Helaas zijn hierdoor ook diverse tentoonstellingen en beurzen afgelast. Zo ook de Patchwork & Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswijk. Deze zouden in oktober zijn, maar gaan dus niet door, ze worden doorgeschoven naar 2021. Heel jammer, maar ook begrijpelijk.

Met de warmte van juli/augustus zijn hier ook de werkzaamheden op een lager pitje gezet. Het was af en toe gewoon overleven, zo warm in ons mooie Brabantse land. Maar nu zijn we er weer. Gisteren de laatste blokken bij de stapel voor Marga gelegd, die kan straks weer verder met tops maken. Zij heeft dit jaar al 21 tops gemaakt van de blokken die van het patroon 2019-2020 binnen zijn gekomen en ook nog andere blokken van voorgaande jaren. Het is een record aantal !

Maar ook het aantal ontvangen blokken is een record aantal. De teller staat nu op 1175 en dan zeker nog ± 150 blokken van andere patronen. We zijn er ontzettend blij mee en hebben straks een groot aantal quilts voor op een 1 persoonsbed. Deze zijn snel weg, door de aanvragen vanuit diverse verpleeghuizen.  Helaas heeft door corona het uitdelen van quilts enige vertraging opgelopen, want ook wij kwamen de verpleeghuizen niet in. En veel van onze vrijwilligsters behoren zelf tot de risicogroep, dus dat was lekker thuis werken en alleen contact via telefoon, app, enz.

Lisette heeft de tops die zij in juli van ons kreeg allemaal al doorgequilt en deze gaan we binnenkort ophalen en nemen dan gelijk nieuwe tops, achterkanten en biezen mee zodat ze weer vooruit kan. Bij de groep van Bunnik gaan we begin oktober ook de quilts ophalen die zij afgelopen jaar gemaakt hebben. Normaal doen we dat met een gezellige middag, dit jaar helaas niet.

En zo hebben we ons ritme weer te pakken en zijn heerlijk bezig. We verheugen ons op het Textiel Plus Festival, in de Brabanthallen in den Bosch van 12  t/m 14 november a.s. Tot nu toe gaat deze beurs door en Stichting Verdanda hoopt daar ook aanwezig te zijn. We hebben daar diverse spullen te koop. Spullen die wij gekregen hebben en mogen verkopen van de gevers. En u weet dat de opbrengst daarvan naar de pot gaat om vulling te kopen.

Maar voor november komt er nog een artikel gewijd aan dit Festival.

Heel veel quiltplezier de komende tijd en blijf gezond.

Team Stichting Verdanda

Activiteiten agenda

Last month September 2022 Next month
M T W T F S S
week 35 1 2 3 4
week 36 5 6 7 8 9 10 11
week 37 12 13 14 15 16 17 18
week 38 19 20 21 22 23 24 25
week 39 26 27 28 29 30