Quilts voor Siloam in Hoogvliet

Post on 08 May 2015

Woensdag 6 mei jl. reden Lenny, Marjan en Ria naar Siloam in Hoogvliet. Zij hadden een heleboel quilts bij zich voor de bewoners van de afdeling Rijnhaven. Na een voorspoedige rit, geen files, kwamen zij rond de afgesproken tijd bij Siloam aan. Snel even vragen waar we moesten zijn en of er een kar beschikbaar was waarop de quilts meegenomen konden worden naar de afdeling.artikel150507

Iets verderop, in de grote zaal werden we welkom geheten door Anouk, dagbestedings coach van Rijnhalven, een vrijwilligster en een bewoner.  Er was ook een heuse fotograaf aanwezig. Hierna met z'n allen naar de afdeling toe en daar zaten al een aantal bewoners rond een grote tafel in afwachting van wat zou gaan komen. Het was nl. voor de bewoners een grote verrassing dat zij quilts zouden krijgen, zij wisten tot die ochtend nog van niets. Mevrouw X  was heel enthousiast en blij en begon spontaan lang zal ze leven te zingen en met z'n allen hebben we vrolijk meegedaan.  Na het voorstel rondje en een lekkere kop koffie de quilts bekeken en gezellig gekletst met de bewoners. Ik was met een mevrouw aan het praten en zij bleek uit hetzelfde stadje te komen als ik, kende mijn vader, de winkel en mijn oude tanteje heel goed. Leuk is dan te zien de blik van herkenning van vroeger. 

De ontzettend gezellige huiskamer van de bewoners mochten we zien en mevrouw X liet vol trots haar kamer zien. Daar hing een prachtig borduurwerk wat zij, toen ze jonger was, had gemaakt en foto's van haar familie. Mevrouw X bedankte ons heel hartelijk, zij vond het geweldig dat we dit voor hen deden. We kregen er een dikke pakkerd voor.

Een heel leuk bezoek was het en na een twee uur zijn we weer richting huis gereden. Onderweg vreselijke buien en donkere wolken gehad. Ik stak de sleutel thuis in het slot en de hagelstenen vlogen me om de oren. Gelukkig, net op tijd thuis. Lekker op de bank, benen omhoog en nagenieten van dit bezoek.

Activiteiten agenda

Last month March 2023 Next month
M T W T F S S
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31