Quilts voor Schoonvelde in Hoogeveen

Post on 21 May 2011

Zaterdag 21 mei j.l. hebben we quilts weggebracht in Hoogeveen bij woonvoorziening Schoonvelde, onderdeel van Promens Care.

Even over Promens Care:
Ieder mens wil graag een goed leven. Een leven met familie, vrienden, een goed huis, leuk werk en voldoende vrije tijd. Heel gewone wensen, maar niet voor iedereen. Sommige mensen hebben hulp nodig om vrienden te maken, werk te vinden of zelfstandig te wonen, bijvoorbeeld vanwege verstandelijke of lichamelijke beperkingen.

Promens Care wil die mensen ondersteunen om een zo normaal mogelijk leven te leiden en biedt ondersteuning aan kinderen en volwassen met een beperking. Promens Care begeleid ruim 3000 cliënten in meer dan 100 kleinschalig opgezette woon-, werk- en dagbestedingsaccommodaties in Groningen en Drenthe, altijd dicht bij huis en middenin de samenleving.

Quilts uitdelen in SchoonveldSchoonvelde is een prachtig nieuw gebouw met 12 ruime appartementen op de begane grond en op de eerste etage nog 12 voor clienten die minder zorg nodig hebben. De 2e etage huisvest de reguliere kinderopvang en er  zijn 4 logeerkamers voor logeermogelijkheid in het weekend.

Locatie manager Henk Jonker heette ons van harte welkom en na een kopje koffie en het uitstallen van de meegebrachte quilts kon het uitdelen beginnen. Van haast alle kinderen waren de ouders ook aanwezig wat een gezellige drukte gaf.

Zoals altijd hadden we ook deze keer extra quilts meegenomen en op 3 na vonden ook deze een bestemming. De quilts worden gebruikt voor op bed, bank of aan de muur.  Ik mocht mee naar het appartement van Sharon om te kijken en zij heeft de quilt op de bank liggen, een heel mooie combinatie van kleuren is het.

We hebben nog heerlijk een poosje in de tuin gezeten met de ouders en hun kinderen en gezellig zitten praten Helaas moesten we weer terug, want Eindhoven was nog een eind rijden. Het was een heel gezellige middag en wij van Verdanda hopen dat alle clienten van Schoonvelde heel veel plezier van hun quilt hebben.

Activiteiten agenda

Last month March 2023 Next month
M T W T F S S
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31