Welkom op de Verdanda site

Post on 16 September 2015

Het is verrassend en hartverwarmend om steeds weer te merken hoeveel mensen willen bijdragen aan ons doel, quilts wegschenken aan mensen met een beperking. Via deze website willen we al die mensen bedanken, laten zien hoe hun bijdrage gewaardeerd wordt, en anderen ook enthousiast maken. Kijk eens in het overzicht van alle werkstukken. Al meer dan 1000 prachtige quilts hebben we weg mogen geven en er liggen er nog vele klaar om dezelfde weg te gaan.

 

En ga ook eens naar de pagina's met de reacties en informatie over de bestemmingen.

Ons doel

Mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking zijn in onze moderne maatschappij in het nadeel. Doorgaans staan we daar te weinig bij stil waardoor we met z´n allen, onbedoeld, extra hindernissen voor ze opwerpen. Stichting Verdanda heeft niet de intentie dit te veranderen, maar wil er wel aan bijdragen dat meer mensen stil staan bij de gehandicapte medemens.

Quilten is een boeiende hobby, vaak beoefend met een doel: iemand blij maken met een sprei, een plaid of een mooi wandkleed. De meeste quilters hebben in hun familie en vriendenkring doorgaans een groot aantal dankbare bezitters of gebruikers van hun werkstukken. Een heel wat betere bestemming dan opstapelen in de kast. Quilts kunnen ook een heel waardevol geschenk zijn voor gehandicapten.

Stichting Verdanda zorgt voor de benodigde materialen en brengt quilters bij elkaar om ze quilts te laten maken die weggeschonken kunnen worden aan gehandicapten.

Een steentje bijdragen

Er zijn veel manieren om een steentje bij te dragen en klein of groot, elke bijdrage is welkom. Als quilten uw hobby is kunt u natuurlijk bijdragen door mee te doen op de werkdagen of anders een blok of misschien zelfs een quilt te maken. Maar we zijn ook blij met een geldelijke bijdrage of materialen. Kijk hier eens verder en doe mee.

Activiteiten

Om Stichting Verdanda te promoten nemen we aan zo veel mogelijk activiteiten deel. In de agenda kunt u zien wat er gepland staat (of al weer voorbij is). Hebt u een activiteit gemist, dan kunt u op de foto pagina een kijkje nemen om te zien hoe het was. Wedden dat u er de volgende keer ook bij bent.

De werkstukken

De werkstukken die we mogen weggeven zijn vaak zeer fraai en bijzonder. Dat geldt voor de werkstukken die op de Verdanda dagen gemaakt worden, maar misschien nog wel meer voor de complete Quilts die we regelmatig ontvangen. Of spannen de "huisjes quilts" de kroon? Kijk hier eens naar de foto's die we in de loop van de tijd gemaakt hebben.

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30