Regiodag Limburg

Post on 17 April 2016

Vrijdag 15 april zijn wij, Ria en Lenny aanwezig geweest bij de regiodag van het quiltersgilde, regio Limburg. 's Morgensvroeg op naar Maasbracht en rekening houdend met files op de A2, die er gelukkig niet waren, kwamen we op tijd in Maasbracht aan bij cultueelcentrum "de Spil". We hadden 3 grote tassen met materiaal voor Lisette meegenomen en nog een aantal quilts en tops om tijdens ons verhaal over de Stichting te laten zien. Na de koffie/thee, met uiteraard een stukje vlaai erbij, heetten de regioleidsters Pauline en Marion iedereen van harte welkom. Het was voor hen de laatste regiodag die zij georgeniseerd hadden, want aan het eind van de middag zouden zij het stokje overdragen aan Chris en Jose. 160427 Regio dag Limburg 01

Het Goede Doel voor deze dag was Stichting Verdanda. Na het openingswoord mochten wij ons verhaal vertellen over het ontstaan van de Stichting en over wat er  achter de schermen allemaal gedaan wordt voordat een quilt of quilts op de plaats van hun bestemming zijn. Dat er heel veel mensen met hun bijdrage een schakel in het geheel zijn en wij zonder al die schakels niets kunnen doen en dat we daarvoor iedereen heel dankbaar zijn. Aan het eind lieten we een aantal quilts zien, o.a. gemaakt van blokken die door heel veel mensen weer zijn gemaakt. Maar ook quilts die we kant en klaar van diverse dames hebben gekregen.

160427 Regio dag Limburg 02Daarna ging iedereen aan de slag om een blokje te maken voor ons. Heel leuk was dat iedereen die minimaal 1 blokje inleverde een leuke goodiebag kreeg, ter ere van het afscheid van Pauline en Marion. Er werd druk genaaid en heerlijk gekletst met elkaar en al snel waren de eerste blokjes klaar. De blokjes werden op 2 lakens gespeld die op het podium hingen zodat iedereen het resultaat kon zien. Aan het eind van de middag waren er haast genoeg blokjes voor 2 quilts. De blokjes zijn mee met Lisette en zij gaat deze verder verwerken tot quilts.

Tussendoor werden er ook loten verkocht en het bedrag wat daarmee opgehaald zou worden was voor onze Stichting. Geweldig dit ! Er waren ook 2 Limburgse quiltwinkels aanwezig.

De ochtend vloog om en al snel was het tijd voor de lunch. Deze was goed verzorgd met lekkere broodjes en diverse soorten beleg. Heel gezellig met een aantal dames zitten praten. Wat zijn Limburgers toch gezellige en vriendelijke mensen, zeker die in de quiltwereld.

Na de lunch werden de winnende lootjes getrokken. Er waren diverse leuke prijzen te winnen. Het bedrag wat opgehaald was met de verkoop van de loten bedroeg ruim 440 euro. FANTASTISCH DAMES!!! Van 1 mevrouw kregen we ook nog 50 euro wat zij had opgehaald met o.a. verkoop van boeken.  In totaal kan er 490 euro worden bijgeschreven op onze rekening , een bedrag waar we ontzettend blij mee zijn en waar we heel veel mee kunnen doen. O.a. vulling kopen en lappen stof voor achterkanten.

160427 Regio dag Limburg 03Nu was de show and tell aan de beurt. Hierbij kwamen heel wat mooie, leuke quilts voorbij. Tijdens deze show and tell waren ook een aantal quilts voor Verdanda bestemd. 

Bepakt en bezakt gingen we naar de uitgang toe waar we quilts, welke Lisette en Pauline doorgequilt hadden mee naar Eindhoven namen en dan alles wat we die dag nog gekregen hadden. De auto zat goed vol. Andersom nam Lisette tops, vullling, achterkanten en biezen mee zodat zij en Pauline weer vooruit kunnen met doorquilten.

We willen iedereen enorm bedanken voor alle spullen die we gekregen hebben en vooral voor het geweldige bedrag wat er met de verkoop van loten is opgehaald.  Beiden hebben het een ontzettend gezellige dag gevonden en vonden het heel leuk om op jullie regiodag aanwezig te mogen zijn.

Activiteiten agenda

Last month March 2023 Next month
M T W T F S S
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31