Quiltgroep Lappiespassie

Post on 19 January 2013

Bezoek aan de Lappiespassie

St. Verdanda werd uitgenodigd door quiltgroep de Lappiespassie uit Krimpen a/d IJssel om over de Stichting te komen vertellen en een gift in ontvangst te nemen. De dames van de Lappiespassie hadden na het gezamenlijk uitstapje naar de Quilttentoonstelling in Deventer geld overgehouden en dit wilden zij graag doneren aan St. Verdanda. Ook hadden zij 85 blokken voor ons gemaakt.

Ria en Lenny zijn 7 januari j.l. naar Krimpen a/d IJssel gereden en werden daar hartelijk ontvangen door Kitty Verboom, de voorzitter van de Lappiespassie. Zij vertelde dat de groep elke eerste maandagmiddag en donderdagavond van de maand bij elkaar komt in het streekmuseum Krimpenerwaard.  Maar voordat Ria over Verdanda ging vertellen eerst een kop koffie/thee met door Lenny gebakken cake.130119 artikel

Ria vertelde over het ontstaan van de Stichting en het verdere verloop. De dames hadden ook een top, gemaakt van bootjesblokken meegenomen en legden uit hoe een top verder tot quilt verwerkt wordt. Hoe het aanvragen van een quilt in z'n werk gaat, het onderhouden van contacten met het netwerk van vrijwilligers/werkers voor de Stichting. De dames van de Lappiespassie vonden het leuk om eens een kijkje in de "keuken" van St. Verdanda te krijgen. De dames van de Lappiespassie konden ook vragen stellen die beantwoord werden. Aan het einde van het verhaal overhandigde Kitty de gift en de blokken aan Ria. De Stichting is hier ontzettend blij mee, nu kan er weer een rol vulling gekocht worden en nog wat grotere lappen stof welke gebruikt gaan worden voor de achterkanten van de quilts. 

Ria en Lenny zijn gezellig gebleven want hierna was er een show en tell en werden er heel wat werkstukken geshowd welke verschillende dames gemaakt hadden. 

Heel jammer dat het streekmuseum zelf op maandag niet open is, want dit is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Nog net voor de drukke avondsspits reden Ria en Lenny weer richting den Bosch, richting huis.

Activiteiten agenda

Last month March 2023 Next month
M T W T F S S
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31