Wat was er in oktober en is er in november ?

Post on 12 November 2012

121114 BunnikIn de maand oktober heeft er heel wat plaats gevonden voor Verdanda Stichting. Zo hebben op 11 oktober Ria en Lenny quilts opgehaald bij de werkgroep in Bunnik. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit en altijd heel leuk. De dames zijn een heel jaar ijverig bezig geweest om quilts voor onze Stichting te maken en deze quilts mogen wij dan meenemen. Elke keer wordt er als dank iets lekkers voor bij de koffie/thee gebakken en meegenomen. Ook dit jaar hebben de dames weer prachtige quilts gemaakt en deze zullen zeker heel snel een bestemming vinden.

121114 woudrichemEn er was de tentoonstelling "Een vesting vol quilts, tweede editie", georganiseerd door de eigenaars van Schering & Inslag uit Woudrichem. De tentoonstelling werd gehouden van 13 t/m 21 oktober. Ook St. Verdanda was daar aanwezig met een bootjesquilt (gemaakt door quiltgroep Bilthoven), folders en patronen. Het was een mooie tentoonstelling met meer dan 400 quilts.  Voor onze Stichting heeft het weer meer bekendheid opgeleverd en ook een aantal bootjesblokken. Het plaatsje Woudrichem is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het is een oud vestingstadje, prachtig gelegen aan de rivier de Waal. Gaat u een keer naar Schering & Inslag toe, er wordt heerlijke koffie/thee geserveerd en neem er dan een appelkanjer bij, die is zo lekker.

In Libelle nr. 41 heeft een klein artikel gestaan over onze Stichting waarin alle vrijwilligers, inmiddels ruim 700, werden bedankt. Dit artikel heeft heel veel reacties opgeleverd, ontzettend leuk. En onze Stichting is weer meer op de kaart gezet.

Op 24 oktober zijn Irene en Lenny met de auto vol quilts naar Huissen gereden om quilts uit te delen bij Vicarie. Dit is een begeleid wonen woongroep van St. Philadelphia. Er wonen 12 jong volwassenen met een verstandelijke beperking. We werden hartelijk verwelkomt door de jongelui en kregen heerlijke koffie, gezet door Pascal. Ze mochten allemaal een quilt uitzoeken, de een daarbij wat meer geholpen dan de ander. Niet alle jongelui wilden een quilt en dat was helemaal niet erg. N.a.v. het uitdelen van quilts bij Vicarie hebben we nu een aanvraag gekregen van een woongroep van dezelfde Stichting uit Gendt, een plaats vlakbij Huissen.

121114 ArtikelWe hebben weer een heel stel nieuwe quilts gekregen, o.a. van Ingrid, Hannie, Toos, Gerry en Lenie. Bij Lisette zijn ook quilts opgehaald die ze voor ons doorgequilt heeft. Maar ook een aantal zeer leuke tops hebben we gekregen en aardig wat stoffen. En natuurlijk niet te vergeten onze blokken die door heel veel dames gemaakt worden. Het bootjesblok en het blok van het feesthoedje komen nog steeds binnen en Marga naait ze tot een leuke top. Elke keer is het weer een verrassing wat zij er van gemaakt heeft. 

Quiltwinkel An3nA uit Grave heeft op de regiodag in Tiel onze Stichting heel erg gepromoot en stofjes en een patroon uitgedeeld van een pijl. Langzaam aan druppelen de pijlen binnen en worden weer doorgestuurd naar An3nA. Dames als u dit leest, stuur dan uw "pijlblok" op naar An3nA in Grave. Daar worden de blokken tot een quilt verwerkt.

Uiteraard zijn er weer nieuwe aanvragen voor quilts. Heel fijn dat dit gestaag doorgaat en dat zoveel mensen graag een quilt willen hebben en er heel blij mee zijn. We lopen al aardig naar de 800 quilts die inmiddels weggegeven zijn. Wat zou het prachtig zijn als we de 1000 quilts halen voordat we in 2014 ons 10 jarig bestaan vieren.

De Verdanda werkgroepen in Staphorst en Etten-Leur komen in november ook weer bij elkaar. Kijkt u even in de agenda voor de datum en de tijd.

En achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de Kerstkaart en het nieuwe patroon voor 2013.  Het nieuwe patroon is  ........, nee dat houden we nog even geheim, maar leg alvast wat gele en oranje lapjes apart. Alle mensen waarvan wij het adres hebben krijgen, zoals elk jaar, een Kerstkaart met het nieuwe patroon erbij.

 

 

Activiteiten agenda

Last month March 2023 Next month
M T W T F S S
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31