Verdanda stand open dag Staphorst.Zaterdag 3 september was er bij Quiltpalace in Staphorst weer de jaarlijkse open dag. En natuurlijk was ook Stichting Verdanda weer vertegenwoordigd.

Niet iedereen weet waarschijnlijk dat Stichting Verdanda in Staphorst al vele jaren een zeer actieve werkgroep heeft. Deze groep bestaat denk ik al zo'n 10 jaar, sinds 2006, toen Stichting Verdanda zich voor de eerste keer in Staphorts mocht presenteren. In al die jaren hebben de dames van de werkgroep al zeer veel quilts gemaakt, en ook zelf weggegeven aan mensen met een beperking in de regio. Zij zijn het ook die elk jaar weer de stand bemannen die je op de foto hiernaast ziet. Dames, geweldig werk. Wij zijn trots op jullie. 

staphorst stipwerk

De open dag was zeer geslaagd met veel bezoekers en, ongelofelijk, alweer mooi weer. Speciale attractie dit jaar was het Staphorster Stipwerk wat perfect uitkwam omdat dit samen viel met een speciale expositie over het Staphorster Stipwerk in het museum in Staphorst. In de cursus ruimte van Quiltpalace werd door Evert een presentatie gegeven over de geschiedenis en de techniek van het stipwerk. Ook waren er vele voorbeelden van Staphorster Stipwerk te zien. Afgaande op de belangstelling voor de presentatie een groot succes.

Heb je de opendag gemist en wil je toch iets van de sfeer proeven, of wil je nog eens terug kijken, dan vindt je de volledige foto reportage op de website van Quiltpalace. Links even kiezen voor "Fotopagina (Open dagen en terugkomdagen) en dan "Open dag 2016".

Gerda en Rob, weer bedankt voor een geweldige dag.

Foto open dag Quiltpalace.Zaterdag 29 augustus zijn Louis en Marga, als vertegenwoordigers van Stichting Verdanda, naar de Open dag van Quiltpalace geweest. Louis gewapend met fototoestel, want hij is deze dag de fotograaf.

Het is elk jaar weer ontzettend gezellig om op deze dag aanwezig te zijn. Naast cursuspresentatie en diverse demo's is er ook een kraam van Stichting Verdanda, bemand door vrijwilligers van de werkgroep uit Staphorst. Bij Quiltpalace is een enthousiaste groep dames een aantal zaterdagen per jaar bezig om quilts te maken voor onze Stichting. Gerda & Rob en hun vrijwilligers hebben er alles aangedaan om ook dit jaar de dag weer gezellig te maken. Er was volop koffie en thee en verder is het kijken en genieten. 

Tijdens deze Open dag zijn heel veel foto's gemaakt en deze kunt u via de website van het Quiltpalace bekijken. Klik hier om de foto's te bekijken.

Gerda, Rob en vrijwilligers weer ontzettend bedankt  voor de gastvrijheid en het was een zeer geslaagde dag.

Donderdagavond, 27 augus150828 artikeltus, was er op SBS6 een extra uitzending van Hart van Nederland over progeria family circle. Progeria is een ziekte waarbij kinderen heel erg snel verouderen en vaak niet ouder worden dan 15 jaar.

Bjorn Nabuurs had, samen met zijn ouders en een aantal vrijwilligers, ervoor gezorgd dat dit jaar deze dagen, 4 in totaal, in Nederland zouden plaats vinden.  Er waren 21 kinderen uit heel Europa uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Helaas konden niet alle kinderen erbij aanwezig zijn. Er werden deze 4 dagen allemaal leuke dingen gedaan met als hoogte punt een bezoek aan Toverland. Met elkaar verbleven zij in een hotel, ergens in Brabant.

Heel veel sponsoren hebben deze dagen mede mogelijk gemaakt. Ook Stichting Verdanda heeft meegedaan aan de sponsoring en voor elk kind een quilt uitgezocht (een paar quilts waren zichtbaar tijdens de uitzending). We hopen dat alle kinderen heel veel plezier aan/met en van hun quilt zullen hebben en dat ze zo nog eens terug zullen denken aan de leuke, gezellige dagen in Nederland. De kinderen die door omstandigheden niet aanwezig konden zijn, krijgen alsnog hun quilt opgestuurd.

Door Anita en Harry Willeboordse, zorgondernemers van het Thomashuis in Lepelstraat (bij Bergen op Zoom) waren we uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens hun jaarlijkse fancy-fair op zaterdag 13 september. 

Het was nog fris toen we 's morgens vroeg uit Eindhoven vertrokken, maar in Lepelstraat aangekomen was het al aangenamer. Een prachtig verbouwde boerderij is het Thomashuis waar 8 mensen met een beperking en het gezin van Anita en Harry wonen. Iedereen was nog lekker bezig om de puntjes op de i te zetten. Nadat we onze tafel gevonden hadden en ingericht zijn we op zoek gegaan naar de koffie. Heerlijk zo'n bakkie en een lekker stuk eigen gebakken cake erbij.  Om 10 uur kwamen de eerste mensen al en het werd steeds wat drukker. 

Voor ons was het echt de bedoeling om mensen van de doelgroep te bereiken, zeg maar onze Stichting te promoten. En dat hebben we ook gedaan. Aardig wat contacten gelegd met zorgondernemers/medewerker/vrijwilligers van andere Thomashuizen. We hebben goed duidelijk kunnen maken wat we zijn, voor wie we zijn  en dat leverde enthousiaste reacties op. 140911 artikel

Een aantal andere Thomashuizen verkochten hun zelfgemaakte spullen en daar waren best leuke dingen bij. De boerderijwinkel uit Lepelstraat verkocht verse eieren, groenten en fruit Al met al een heel geslaagde dag die zeker een aantal aanvragen voor quilts gaat opleveren.

Verdanda stand staphorst 2014Zaterdag 30 Augustus was het weer Open Dag bij Quiltpalace in Staphorst, en zoals al vele jaren het geval was, waren wij, stichting Verdanda, weer te gast bij Rob en Gerda Stegeman.

We hadden weer een prachtige stand, voor het pand op de stoep, zodat iedereen er wel voorbij moest. Aan belangstelling dan ook geen gebrek. En dankzij de Verdanda werkgroep uit Staphorst zag onze stand, zoals je op de foto kunt zien, er weer geweldig uit. Deze werkgroep is ook al vele jaren actief en heeft niet alleen al een groot aantal quilts gemaakt, maar is ook actief in het vinden van bestemmingen voor de quilts en het uitdelen ervan. Het is geweldig om te zien hoe al die mensen zich enthousiast inzetten en steeds weer met nieuwe ideeen komen. Zo hadden ze dit jaar een presentje voor de bezoekers; iedereen kon een foto uitzoeken met daarop een detail van de 'Staphorster Quilt (foto onder).  Al zat er wel een addertje onder het gras; bij de foto zat een patroon van een blok, en iedereen weet, als Stichting Verdanda een patroon weggeeft verwacht ze er wat voor terug.

De Staphorster quilt 2014We deelden dit jaar onze stand met de stichting Early Birds. Deze stichting biedt ouders van te vroeg geboren babies een foto reportage aan. Een heel bijzonder doel wat zeker aandacht verdiend. Dus zeker even kijken op de website van Early Birds.

Het was in elk geval een zeer geslaagde dag, voor iedereen, mede dankzij het weer wat, afgezien van één bui, gewoon goed was. Gerda en Rob, nogmaals heel hartelijk bedankt voor de mogelijkheid die jullie ons geboden hebben; mensen van de werkgroep Staphorts, bedankt voor de geweldige manier waarop jullie deze mogelijkheid hebben aangegrepen en ons doel hebben gepromoot.

Voor diegene die graag de foto's wil zien: naar de foto's op de website van Quiltpalace.

Deze week zijn Ria en Marga voor een midweek quilten naar Texel toe. Deze midweek wordt georganiseerd door Ineke Vaillant en zijn altijd heel leerzaam en gezellig. Heel leuk is dat Ineke Stichting Verdanda een warm hart toe draagt en aan elke deelneemster aan het begin van de week een Verdanda blok uitdeelt welk aan het eind van die week klaar moet zijn. Zo ook deze keer en zie hier het resultaat ervan.130925 artikel

Altijd komen Ria en Marga aan het eind van de midweek met een auto volgeladen met gekregen blokken, quilts en stof terug naar het zuiden. Dat zal aan het eind van deze week, vrijdag 27 september, niet anders zijn. Alle gulle geefsters en blokkenmaaksters ENORM BEDANKT !!!

 

Zondagavond zijn Ria, Marga, Charlotte en Connie naar het Maartenhuis op Texel geweest om quilts uit te delen. In het Maartenhuis wonen 31 bewoners en allemaal hebben ze met behulp van de leiding een quilt uitgekozen.

 

Zaterdag 15 september reden Carien en Lenny met 45 quilts naar Lelystad. Daar zouden mensen die een cursus hadden gevolgd met hun hulphond bij de Martin Gaus Geleide & Hulphondenschool (www.martingaushulphonden.nl) op die dag hun diploma krijgen. Wat zij niet wisten was dat zij ook een quilt zouden mogen uitzoeken voor o.a. in de rolstoel, lekker warm als ze aankomende winter hun hond moeten uitlaten.uitdelen sept 2012-1

Carien en Lenny werden heel hartelijk ontvangen in Lelystad en met vereende krachten werden de quilts uit de auto gehaald en op tafels uitgestald. Het werd drukker en gezelliger in de grote hal, waar normaal de trainingen plaats vinden, maar die voor vandaag omgetoverd was tot een gezellig uitziende zaal. Inmiddels waren er meer dan 100 mensen en 80 honden binnen wat een lekker geblaf ten gehore bracht.uitdelen sept 2012-2

Na de openingstoespraak van Serge Gaus kon het feest van start. Lenny vertelde nog het een en ander over St. Verdanda en aan het eind van de ochtend mochten de mensen die hun diploma hadden gekregen een quilt uitzoeken. Maar eerst moesten de honden uitgelaten worden. Voor sommige honden erg moeilijk om schoon en uit het water te blijven. Die gingen bij terugkomst gewoon even onder de douche. Opvallend was het het grote aantal koningspoedels die hulphond zijn. Dit is niet zo bekend, wel dat labradors en golden retrievers hiervoor ingezet worden. Ook was er de doedel, een kruising van poedel en labrador. Heel leuk zo al die honden.uitdelen sept 2012-3

Tegen half vijf gingen we weer terug richting den Bosch met nog maar 5 quilts in de auto. De rest, 40 stuks, was allemaal uitgedeeld.  Er waren nog andere mensen die ook graag een quilt wilden en die hebben we naar onze website verwezen. Dat resulteerde erin dat maandagochtend de eerste aanvraag al binnen kwam. Inmiddels zijn er al een paar aanvragen meer binnengekomen n.a.v. het uitdelen bij de hulphonden.

Wat was het gezellig druk bij de verschillende quilt locaties waar zaterdag 1 september jongstleden een Open Dag werd gehouden en wat hadden we schitterend weer.

StaphorstQuiltpalace & de Wolmand in Staphorst hield ook op deze dag haar traditionele Open Dag. Ook nu was er een stand van St. Verdanda , waar de vrijwilligers van de werkgroep Staphorst gebruik van konden maken. De stand was volgehangen met fleurige quilts, o.a. gemaakt van blokken die belangeloos waren aangeleverd door een groot aantal mensen. Steeds lukt het weer door de inzet van de enthousiaste quilters uit de regio Staphorst om van alle blokken mooie quilts te maken. Op deze dag kregen we zelfs 2 schitterende quilts die al helemaal klaar waren, geweldig en bedankt daarvoor.

Louis en Ria waren ook aanwezig en zoals elk jaar heeft Louis weer veel foto's gemaakt.

Er zijn veel patronen van de feesthoedjes meegegeven en de vrijwilligers hebben belangstellenden over St. Verdanda verteld. De foto's van deze dag kunt u bekijken op de website van Quiltpalace www.quiltpalace.nl

Bij Marina www.quiltcorner.nl in Den Dolder was Carien namens Verdanda. Ze heeft veel contacten gelegd met mensen die St. Verdanda nog niet kenden. Van diverse mensen, die Verdanda wel kennen, kreeg ze blokken en quilts. En we hebben ook diverse stoffen mogen ontvangen.

Patronen postBij de Patronen Post  www.patronenpost.nl van Wendy Voster in Budel waren Lenny en Magda aanwezig voor de Verdanda stichting. Heel fijn het mooie weer, want de Open Dag werd in de tuin gehouden. Samen met Jopies dromenquilt hebben we een loterij gehouden waarvoor 4 prijzen ter beschikking waren gesteld. De opbrengst van de loterij was in totaal € 133,-- en Jopie en Verdanda kregen elk de helft van de opbrengst.

We hebben op deze dag veel patronen uitgedeeld en hopen dat alle dames die een patroon mee hebben een bootjesblok in leveren. Heel leuk dat door een aantal dames hun gemaakte blok werd herkend in de bootjes tops die er hingen. Na het opruimen van alle spullen was er voor iedereen die had meegeholpen aan deze dag "hamburger van Piet" Fijn als je na een drukke dag lekker aan kan schuiven en niet zelf hoeft te koken.

Wendy, Gerda en Rob en Marina ontzettend bedankt dat we St. Verdanda mochten presenteren en aanwezig zijn op jullie Open Dag.

Vrijdag 8 oktober gaat in Stiens een nieuwe werkgroep van start. We zijn ontzettend blij met dit initiatief van Henny van Wijk en we zullen alles doen wat we kunnen om haar te ondersteunen. Materialen heeft Henny al en het lijkt er op dat zich al een flinke groep Quiltsters aangemeld heeft. We houden u op de hoogte.

Marten reageert enthousiast als hij zijn quilt ziet.Op woensdag 23 september (2009) zijn we met een auto vol quilts naar de woonvoorziening van Talant in Stiensgereden. Om quilts uit te delen aan Jantiena, Dorinda, Leni, Teatske, Andgenie en nog vele anderen. Wat ze met spraak niet konden uitdrukken wat van hun gezichten net zo goed af te lezen. Uiteindelijk bleven er niet minder dan 21 quilts achter in Stiens; en er zijn nog meer mensen daar die graag een quilt willen.

Opnieuw een hartverwarmende ervaring, door de reacties van de bewoners, door het enthousiasme van de begeleiders, door het gevoel iets te doen wat verschil maakt. Bedankt allemaal.

Foto van de blokken die De Sonnetjes gemaakt hadden.Op 8 september waren we te gast bij quilt BEE "De Sonnetjes" in Maassluis om een presentatie te geven over onze stichting. Dat doen we wel vaker, presentaties geven, en voor ons is het een prima mogelijkheid om direct contact te hebben met mensen en te laten zien waar het nu eigenlijk allemaal om gaat. En het is altijd leuk om te doen!

De dames hadden ook weer een hele serie blokken gemaakt die we na afloop konden meenemen. Als we de reacties mogen geloven was de presentatie wel een succes. Bekijk de foto's maar eens.

Foto van de Staphorster zussen die de presentatie deden.Zaterdag 29 augustus was het weer de jaarlijkse open dag van Quiltpalace in Staphorst. Voor Heleen de eerste open dag voor Verdanda, Marieke had al eerder kennis gemaakt met de groep daar. Ria en Louis waren natuurlijk al veel langer bekend met de winkel en de werkgroep.

We vielen wel allemaal met onze neus in de boter, of liever gezegd in de quilts. Wat een prachtige stoffen, materialen en quilts daar. Het was ontzettend druk in Staphorst, wat daar normaal schijnt te zijn voor een open dag. Bekijk de foto’s maar eens.

Logo van de Quilterij 's HertogenboschFoto van ons standje op de open dag.Zaterdag, 5 September, was er in de Quilterij in 's Hertogenbosch open dag. Stichting Verdanda was daar weer met een standje present en we hebben de gelegenheid maximaal benut om weer zo veel mogelijk mensen te benaderen.

Foto van het team wat de Quiltmarkt organiseerde.Op 4 november 2006 mocht Stichting Verdanda zich op de Quiltmarkt in Bennekom presenteren. De grote verrassing was dat we het goede doel waren van die dag, wat maar liefst € 500,- opbracht.

Afbeelding logo Marina's QuiltcornerOp 13 januari 2007 maakte Stichting Verdanda haar debut in Zeist op de open dag van Marina's Quiltcorner, Zeist.

Foto van de tafel met alle nog ingepakte quiltsUitreiking van quilts aan "De Club" van Kans Plus in Vlijmen.
Een grote feestavond was het, zoals op de foto's wel te zien is. Uiteindelijk hebben we 40! quilts weg kunnen geven. We zijn heel blij dat we van de ouders en verzorgers toestemming gekregen hebben om deze foto's te plaatsen.

Foto van het uitreiken van de quiltsZe hebben er lang op moeten wachten: De Spetters. De eerste quilt was al klaar toen we door Marit benaderd werden met de vraag of we misschien een quilt hadden voor de groep waar ze stage liep: De Spetters. Dat is een van de groepen die onderdeel uitmaken van Stijntje Buijs, wat weer een onderdeel is van Stichting De Driestroom.De volgende quilts duurden een een hele tijd, maar uiteindelijk hebben we er maar liefst 12 achtergelaten. Voor De Spetters en ook voor De Daniel, een woorvorm voor mensen met een beperking.

Het was weer een zeer geslaagde open dag in Staphorst. De weergoden droegen er alles aan bij om de mensen naar het Quilt Palace te lokken, en met succes. Meer dan hondertvijftig patroontjes hebben we uit kunnen delen, en als iedereen één blok instuurt is dat voor onze stichting weer een geweldig resultaat. Kun je je voorstellen als iedereen twee blokken instuurt, of drie....
Gerda en Rob, heel hartelijk bedankt voor een zeer geslaagde dag.

Joyce pakt haar quilt uitHoe vind je je quilt?

Heel mooi, ik heb hem op mijn werk laten zien en ze waren jaloers.

Waar gebruik je hem voor?

Hij ligt op bed, lekker warm. Zomers leg ik hem in de kast.

Hoe vonden je ouders hem?

Mooie kleuren.

Wat wil je nog tegen Louis, Ria en alle andere mensen van de stichting Verdanda, zeggen?

Heel erg bedankt, ik ben er erg blij mee. Heel knap dat de mensen die de stofjes bij elkaar hebben gevonden er zo een mooie quilt van hebben gemaakt.

Monique in haar quilt gewikkeld.Hierbij wil ik namens mijn dochter Monique jullie heel hartelijk
bedanken voor de mooie quilt. Zij vindt dit prachtig; zo zit ze vaak, heerlijk in de deken gewikkeld.

Veel liefs van Monique en Leny.

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30