Met de airco op volle toeren zijn Marga en Ria woensdag 20 juli 2016 naar het warme Zeeland vertrokken. In Heinkenszand, bij de Quilterie, zaten al dames op ons te wachten, ons bezoek was al aangekondigd. We kregen ook een warm welkom van eigenaresse Bianca. Zij vertelde dat deze woensdag de laatste bee was dat er voor het goede doel, in dit geval Stichting Verdanda, gewerkt kon worden. 160727 Quilterie

Er zijn 4 woensdagochtenden achter elkaar gewerkt voor het goede doel en heel wat blokken gemaakt. Geweldig!

We hebben verteld wat Stichting Verdanda is en doet en over het ontstaan van de Stichting. Hierna heeft iedereen lekker gewerkt en vloog de tijd om. Veel te snel was het al tijd om te stoppen met naaien en kregen wij de blokken overhandigd.

De Quilterie is een leuke quiltwinkel in het Zeeuwse Heinkenszand, niet ver bij Goes vandaan en zeker de moeite waard om daar eens binnen te gaan. Ik wilde nog wat Zeeuwse stofjes kopen en Bianca heeft daar goed bij geholpen.

Bianca en alles dames heel erg bedankt dat jullie 4 woensdagen blokken voor ons gemaakt hebben. Wij zullen er verder mooie quilts van maken.

Ria van Schie

Al is het vakantie, quilters zitten nooit stil. Ook op vakantie gaat er vaak een "hand"werkje mee. Het is en blijft heerlijk om bezig te zijn, op reis, op de camping, in een huisje. Bij heel mooi weer misschien iets minder dan bij het weer zoals het nu is. Van dat heerlijke druilerige weer, niet te warm, uitstekend om lekker bezig te zijn.

Momenteel wfoto 1 artikel juliorden de onderdelen voor de quilts in wording klaar gemaakt om begin augustus naar Valkenburg gebracht te worden. Lisette gaat ze dan voor ons doorquilten op haar long-arm machine. Geweldig dat zij dit voor ons doet.

Maar vandaag kwam de bezorger ook een doos bij me thuis brengen. En groot was de verrassing want in de doos zaten 3 ontzettend leuke, vrolijke geappliceerde quilts. Eentje met allemaal berenkoppies, de ander met verschillende berentaferelen en de derde met dierenfiguren en boerderijtaferelen. Heel leuk voor de jongere kinderen.

En vanavond belde Jeanne of ze even langs mocht komen want ze had een aantal quilts klaar en ook tops thuis. Helaas moet Jeanne wegens haar gezondheid stoppen met quilts maken voor Verdanda. Maar ze bracht 4 quilst die al helemaal klaar zijn. Leuke, vrolijke quilts zijn het geworden en ook nog 4 quilts in wording. En daarnaast nog een grote tas vol met grote lappen stof, o.a. voor achterkanten en stof met een print er op, waar zo leuke quilts van gemaakt kunnen worden. Dus nog werk genoeg in het vooruitzicht, maar wel leuk werk. De quilt links boven is gemaakt door Lenie Blankert, rechts onder door Jeanne van Bree.

Donderdag 28 juni jongstleden hield quilt en borduurwinkel An3nA in Grave een Goede Doel dag in de cursusruimte boven de winkel.

Van Verdanda hebben 3 bestuursleden meegedaan aan deze gezellige dag. Er waren ook een aantal dames die regelmatig bij An3nA komen om er te guilten, workshops en/of cursussen te volgen. De cursusruimte zat helemaal vol en er werd al snel flink gewerkt.

's Morgens kwam er ook nog een verslaggever van de krant de Gelderlander en Ria heeft het een en ander over het ontstaan van de Stichting en haar doelstelling verteld. En het artikel heeft in de Gelderlander gestaan, heel leuk.

 

Andrina, de eigenaresse van de winkel (zie foto rechts) was een uitstekende gastvrouw en heeft goed voor ons gezorgd. Zij voorzag ons regelmatig van drinken en van een heerlijke lunch.Goede doel dag 02

Er is hard gewerkt deze dag, ondanks de hitte. We hebben allemaal, met de hand, blokken van het feesthoedje gemaakt. Aan het eind van de middag waren er 20 blokken klaar, zie de foto links, een geweldig aantal.

Alle dames die hebben meegewerkt aan het slagen van deze dag HEEL ERG BEDANKT.!!!

Goede doel dag 01

Laatste nieuws.........na de zomervakntie komt er een 2 maandelijkse Verdanda dag bij An3nA.

Houdt u onze agenda en de website van An3nA in de gaten  (www.An3nA.nl) voor de data en meer informatie.

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30