160619 QUIP dag 1Zaterdag 18 juni waren we te gast bij An3nA in Grave. Zij hield de QUIP-DAG en het kon lekker buiten in haar tuin. Bea en Lenny waren daar aanwezig namens Verdanda en samen met An3nA en nog een 7 vrouwen hebben zij de hele dag hard gewerkt om alle blokken aan elkaar te naaien. 

Het was heel gezellig en nadat de koffie met vlaai op was werd er hard gewerkt, gezellig gekletst en lekker gelachen. Alle blokken werden met de hand aan elkaar genaaid. An3nA had een groot speciaal doek opgehangen waarop de genaaide blokken gespeld konden worden zodat we een beetje een idee kregen hoe het zou worden. 

An3nA trakteerde ons op een heerlijke lunch welke we nog buiten konden eten. Helaas, de zon ging weg, het werd frisser en de regen kwam met bakken naar beneden. Dus naar binnen toe en daar lekker verder. Toen we eenmaal binnen zaten werd het droog en is het droog gebleven. 160619 QUIP dag 2

We zijn binnen gebleven en de buitentafel is gebruikt door Irene , want zij ging de blokken sorteren en spelde ze aan elkaar zodat de blokken gelijk met de naaimachine genaaid konden worden. Irene is 10 jr. oud en quilt al volop, ontzettend leuk.

Tegen 4 uur was er 1 top klaar en werd het ook tijd om op te ruimen en weer richting huis te gaan. Er zijn nog blokken over en daar wordt ook een top van gemaakt. 

160619 QUIP dag 3Vanaf deze plaats An3nA ontzettend bedankt voor je geweldige gastvrouwschap en dat je deze dag voor ons georganiseerd hebt. En alle dames die aanwezig waren heel erg bedankt dat jullie mee gedaan hebben. Bea en ik vonden het heel erg gezellig.

Wat is het prachtig weer geweest op zaterdag 7 juni, de Open Dag van de Patronenpost in Budel. Wendy en haar team hadden alles keurig verzorgd voor deze dag. Er waren tenten, parasols, er was koffie/thee en vooral lekker koud water. En dat water hebben we nodig gehad op deze zon overgoten en zeer warme dag. Maar het was toch gezellig. Heel veel mensen kwamen op de fiets en veel mannen waren er deze keer bij. De mannen konden naar de buurman en daar de oldtimers bewonderen.20140616 artikel 1

Wij van Stichting Verdanda stonden lekker onder een parasol met aan de overkant Stichting Jopies Dromenquilt en een stukje verderop Droomdekentjes. Met z'n drietjes is er een loterij georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen vielen. Elke Stichting had een aantal prijzen beschikbaar gesteld en dat was heel leuk. Rond half vijf heeft Topey (moeder van Wendy) de winnende lootjes getrokken. Voor elke Stichting was de opbrengst van de loterij € 54.

20140616 artikel 2Ook hadden we een groot aantal boeken te koop en dat liep ontzettend goed. Al zeer snel waren de mooiste, interessantste boeken verkocht. En deze verkoop heeft voor de Stichting € 157 opgebracht. Hier zijn we heel blij mee. 

Tuurlijk weer heel veel bekenden gesproken en quilts, tops en blokken gekregen. Dat is zo leuk op zo'n dag, het contact met zoveel verschillende mensen. Moe, maar voldaan zijn Ria en ik rond 17.30 u. naar huis gereden. Bij thuiskomst gelijk op de bank en heerlijk even bijkomen, want de warmte nekt je op zo'n dag.

En nu even wachten tot zaterdag 23 augustus a.s. want dan zijn we weer bij Wendy voor de GOEDE DOELEN DAG. Deze dag staat in het teken van Verdanda. U kunt zich nog opgeven bij Wendy via haar site www.wendyvosters.com

Misschien wel tot dan.

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30