verdanda bedanktDit jaar een beetje aan de late kant, maar beter laat dan nooit.  

De meeste mensen hebben al een bedankje via de Kerstkaart ontvangen, maar helaas bereiken we niet iedereen, omdat we niet van alle mensen hun adres hebben. Daarom via deze weg nogmaals een bedankje voor alle blokken die u voor ons heeft genaaid, alle tops en quilts die we van u kregen en de vele stofdonaties die we mochten ontvangen. 

Laten we het beestje maar bij de naam noemen, want zonder u allen zou Stichting Verdanda niet kunnen bestaan.  Dan hadden we niet zoveel quilts om weg te geven, mensen blij te maken en met een mooie, leuke quilt een stukje zonneschijn te geven. Het leuke is dat we dit met ruim 800 mensen doen en al die mensen zijn een radartje binnen onze Stichting. 

Inmiddels zijn er al een aantal tops gemaakt van de binnengekomen blokken en op dit moment worden al diverse tops met een long-arm machine doorgequilt.

Daarom nogmaals een     BEDANKT ALLEMAAL

 Mocht u ons eens met een gift willen sponseren, in plaats van blokken, top of quilt, dan zeggen wij natuurlijk geen nee. Helaas hebben we geld nodig en moeten de eigen broekriem ophouden. We zijn heel blij met elke gift die binnenkomt. Deze giften worden o.a. besteed voor de aanschaf van vulling en achterkanten. Voor alle zekerheid hier onder nog even onze bankgegevens:

NL 75 ABNA 0417 6308 67

Eind vorig jaar zijn er 10 quilts naar Maasduinen Staete in Nieuw-Bergen (Limburg) gegaan. 

Het initiatief hiervoor was genomen door Ria Keijsers, vrijwilligster bij Maasduinen Staete. Zelf quilt Ria al ruim 18 jaar en inmiddels heeft zij veel mooie, kleurrijke quilts gemaakt. Op dat moment was er een expositie van haar quilts in Maasduinen Staete.

160328 MaasduinenEr werd een middag georganiseerd waarin Ria vertelde over haar creaties van stof. En als verrassing waren daar de quilts van Stichting Verdanda. Een van de quilts werd verloot onder de aanwezigen van die middag.  Elke bezoeker kreeg daarvoor een envelop maar er was er maar 1 waar een draadje in zat. 

Het motto van Ria is namelijk:" Een draadje op een dag is een hemdsmouw in een jaar". Mevrouw Theeuwen (zie foto) had de envelop met het draadje erin en zij won daarmee de quilt. De quilt van mevrouw Theeuwen ligt inmiddels op de bank in haar huiskamer. "Ik ben er heel erg blij mee. Als ik het koud heb, sla ik de quilt lekker om me heen".

Dit stukje en de foto stonden in het lokale krantje De Maas Driehoek.

Door de voorzitter van de winkeliersvereniging waren we uitgenodigd om aanwezig te zijn op de hobby - en creativiteitsmarkt in winkelcentrum Kastelenplein te Eindhoven. Dit winkelcentrum is het hart van de wijk waarin Lenny woont. 

Om 9 uur begon de markt en nadat de kraam ingericht was, was het wachten op de mensen die..... helaas niet in grote getale verschenen. Het weer werkte niet echt mee deze dag, guur en regenachtig. Maar toch hebben een aantal mensen folders meegenomen en hebben we verteld over wat de Stichting doet en voor wie de Stichting quilts maakt. Nu is het afwachten of er aanvragen voor een quilt op komen.

150329 artikelMarian en Ria  hadden een heel stel ontzettend leuke Paasdecoraties van vilt gemaakt om te verkopen en we hadden een aantal quiltjes voor de verkoop. De Paasdecoraties die verkochten best goed, die zijn ook ontzettend leuk.

Aan het eind van de middag hadden we toch ruim 47 euro opgehaald en dat is mooi meegenomen. Wie weet volgend jaar weer.

 

.. met een leuke, fleurige kinderquilt maken voor de Stichting. Tussen het blokken maken door even een mok koffie buiten drinken, wasje in de machine doen en dan weer lekker verder. Het is een makkelijk paperpiece patroon, gemaakt voor ons door Toos Claesen. 140311 artikel 1

Vooraf snij je een heleboel repen van diverse stoffen en maak je het middenblok (dat is nr. 1 op het patroon) ook van diverse stoffen. Je snijdt deel 2 en 3 van creme kleurige stof en uiteraard zijn er al een heel stel patroonblokken op theezakjespapier of vlieseline getekend. Strijkplank en strijkijzer binnen handbereik en nu heerlijk aan de slag. Lekker allerlei fleurige combinaties maken. De meeste stof hebben we voor de Stichting gekregen en van mijn eigen collecties zit er stof bij. Ik probeer de quilt helemaal te maken van gekregen stof, er wordt dus niets bijgekocht.

 

140311 artikel 2De quilt heeft al een bestemming, maar misschien maak ik hierna nog wel een quilt van dit patroon en die komt dan in de fotogalerij en kan dan uitgezocht worden. 

 

...want wat hebben we al een groot aantal quilts gekregen van diverse dames dit jaar. Zeker al een 100. En dit zijn quilts die al helemaal klaar zijn, maar daarnaast hebben we ook nog een aantal tops gekregen die nog tot quilt verwerkt moeten worden. En zijn er nog tops en quilts onderweg naar ons.130322 artikel 1

 

We kregen o.a. quilts van Mieke, mw. van Vliet, Hannie, Gerry en de creagroep, Lenie en Mieke uit Frankrijk. Voor alle dames een diepe buiging en ontzettend lief dat zij quilts aan ons geschonken hebben zodat wij ze weer door kunnen geven aan mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Een aantal van deze quilts staan al op onze website en de anderen worden binnenkort gefotografeerd en komen ook op onze site. Er is dus weer volop keus.

 

Tentoonstelling "Quilten aan de Lek"

Deze tentoonstelling is van donderdag 18 april t/m zaterdag 20 april a.s. en wordt georganiseerd door quiltbee de Lekstekers uit Lopik.

St. Verdanda zal hier ook aanwezig zijn. Wilt u uw pompoenblok inleveren, dan kan dat in Lopik. De locatie van de tentoonstelling is de Schaapskooi, Dorpstraat 34 in Lopik. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Wij hopen u daar te ontmoeten.

 130322 artikel 2

Expo Veldhoven 2013


Dit jaar niet in mei het OEQC (oktober 2013) maar de Expo Veldhoven en wel van vrijdag 3 mei t/m zondag 5 mei. Alle 3 de dagen van 10.00 tot 17.00 uur, in Koningshof te Veldhoven. 

Het is een Expo met internationale gastcollecties uit 10 verschillende landen. De gastcollecties komen van over de hele wereld. Er worden ook workshops gegeven door diverse gastexposanten. 

Wilt u meer informatie over deze Expo, kijk dan even op www.expoveldhoven.eu

Stichting Verdanda is ook tijdens de Expo aanwezig met een stand. Wij organiseren ook dit jaar weer een verloting en hebben als prijs een prachtige quilt. De opbrengst van de loterij komt helemaal ten goede aan de aanschaf van materiaal voor quilts die gemaakt gaan worden.Uiteraard kunt u uw genaaide blokken afgeven bij de stand en een praatje maken met de aanwezige mensen van Verdanda.

Tot ziens in Veldhoven. 

14
Mar

 

Graag willen wij het nieuwe jaar beginnen met iedereen te bedanken. Wij hebben dit jaar als experiment een nieuw patroon meegestuurd met de kerstkaart. Dit patroon is natuurlijk weer gemaakt door onze trouwe ontwerpster Wendy Vosters (bedankt Wendy Smile).

Het is duidelijk dat dit gewaardeerd wordt door jullie, want onze brievenbus stroomt vol met alle gemaakte blokken. Voor het nieuwe jaar een week oud was hadden we al genoeg blokken ontvangen om een mooie quilt van te maken. We voelen ons vereerd dat er zo actief gewerkt wordt door iedereen. U kunt er op rekenen dat deze blokken een goed (t)huis gaan krijgen. Foto's van de eerste quilt met dit nieuwe patroon volgen zo snel mogelijk. Hou dus de website in de gaten. 

Ook willen we, nogmaals, alle mensen bedanken die ooit een bijdrage aan ons goede doel hebben geleverd  Wij waarderen het ontzettend dat er u zoveel tijd en aandacht schenkt aan iets wat ons heel na aan het hart ligt. Regelmatig brengen wij quilts weg naar mensen die er enorm van gaan genieten. Blijft vooral onze website bezoeken, wij plaatsen regelmatig korte verslagen van de uitreikingen.

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30