Verdanda stand op de Handwerk & Quilt dagen.Het zijn dit jaar 3 heel fijne, volle en drukke dagen geweest. De eerste dag verkochten we al veel spulletjes welke Marjan voor  de verkoop gemaakt had. Soms hadden we weinig tot geen tijd om met bekenden te praten en dat was jammer. 

Vrijdag, de 2e dag was topdrukte. Doordat we door onze kleine spulletjes heen waren is de paasdecoratie maar te voorschijn gehaald, o.a. de kippetjes werden al verkocht. Net als de loten, die liepen heel goed die dag.

Op de laatste dag toch ook veel mensen, maar er werd weinig verkocht en veel gekeken. Nu was er iets meer tijd om met bekenden een praatje te maken, iets wat altijd gewaardeerd wordt. Veel tops en quilts die helemaal klaar zijn werden ingeleverd. De quilts proberen we zo snel mogelijk op de site te zetten en de tops moeten eerst nog doorgequilt worden. 

Rond half vijf is het winnende lot getrokken en dat is groen nummer 468 geworden. Het lot is gekocht door Wies den Besten uit den Bosch. Zij is inmiddels gebeld en vindt het heel leuk dat zij de quilt gewonnen heeft. 

De opbrengst van de verkoop van loten en eigen gemaakte spullen is dit jaar € 250,-. Een heel mooi bedrag waar wij ruim 2 rollen vulling van kunnen kopen. Hiermee kunnen dan een heleboel tops tot quilt verwerkt worden. 

Voor iedereen heel erg bedankt dat u langs bent geweest, loten heeft gekocht en het voor ons een fijne beurs heeft gemaakt. Bij deze zeggen we tot volgend jaar.

Bij de foto ziet u Lenie Romeijn uit Gorinchem waar wij een heel mooie flying geese top van hebben gekregen.

handwerk&quiltZe zijn weer voorbij de Handwerk & Quiltdagen van 2016. We hebben leuke, gezellige dagen gehad in Nieuwegein. Veel bekenden ontmoet, wat heel gezellig is, maar ook nieuwe mensen die ons nog niet kenden kunnen vertellen over hetgeen Stichting Verdanda doet. 

En wat een quilts, tops, stoffen en blokken hebben we weer gekregen. Ria had er vrijdag de auto vol mee toen ze aan het einde van de dag naar huis ging. Zo fijn dat er steeds maar weer mensen zijn die de Stichting een warm hart toedragen. 

Er zijn aardig wat spulletjes verkocht en natuurlijk onze, inmiddels over bekende loten. Zaterdag, rond half vijf heeft Bea het winnende lot getrokken en dat is het roze lot nr. 971. De winnares, mevrouw Vis uit Meerkerk is gelijk gebeld en is heel blij met de quilt.  

De opbrengst van verkoop spullen en loten is € 217,-. Een mooi bedrag wat besteed kan worden aan stof, garen of vulling. Want dit blijven we altijd nodig hebben, willen we quilts kunnen blijven maken.

Alle bezoekers van onze stand heel erg bedankt dat jullie langs gekomen zijn en wie weet tot volgend jaar. 

 

.

Leerbroekse quilts.

quiltgroep bee happyQuiltgroep Bee Happy, en Stichting Verdanda, zijn in de schijnwerpers geplaatst door regioblad "Het Kontakt Alblasserwaard". De aanleiding: het overhandigen van Quilts die de groep heeft gemaakt voor Stichting Verdanda. Lees het bijzondere verhaal op de website van Het Kontakt.

Quilt door Riet Böcker.Ook deze Handwerk en Quiltdagen/beurs is voorbij en we moeten weer een heel jaar wachten tot de volgende editie er is. 

Deze keer had men echte stands opgebouwd en hadden we zij -en achterwanden wat heel fijn is, want zo kunnen we een aantal tops, gemaakt van ingeleverde blokken ophangen. De mensen vinden het altijd fijn om te zien wat er gemaakt is van de blokken en kijken of hun blok er tussen zit. Het is soms een feest van herkenning.

Donderdag was het niet zo heel erg druk. Wel gezellig en doordat het niet zo druk was hadden we meer tijd om met de mensen te praten. 's Middags kwam Renate 10 quilts brengen (foto hieronder) die zij gemaakt heeft voor het Emma kinderziekenhuis. Zij krijgt materiaal van ons en maakt daarmee heel wat quilts per jaar. Door andere mensen waren ook quilts, tops en blokken ingeleverd. Zo ook een quilt van mevrouw Riet Böcken (rechts boven), een mevrouw van dik in de 80.

Quilts door Renate WiegersVrijdag was het gelukkig drukker en werden er ook veel meer loten verkocht. De eigenaar van het winnende lot krijgt een mooie quilt. Ook vandaag quilts, tops en blokken ingeleverd door diverse mensen en heel wat contacten onderhouden en nieuwe contacten gelegd. Trijntje v.d. Horst neemt morgen de 2 tops mee naar Sebaldeburen en quilt deze voor ons door. 

Zaterdag was ook redelijk druk. Veel mannen zagen we, die gezellig deze dag met hun partner meekwamen. Aan het eind van de middag heeft Margot het winnende lot getrokken en dat is lotnummer 890. Degene die dit lot had gekocht gebeld en zij is erg blij met de quilt. Deze week gaat de quilt naar haar toe. 

Ook dit jaar merkten we weer dat er zoveel mensen zijn die zich inzetten voor de Stichting en dat op velerlei manier. Dat is de kracht van onze Stichting, met veel mensen komen tot een prachtig iets, het schenken van quilts aan mensen met een beperking.

Tot volgend jaar in Nieuwegein.

De Verdanda stand op de OEQC.En met voorbij bedoel ik het OEQC in Maastricht. Wat waren het gezellige dagen en wat hebben we veel belangstelling gehad voor onze Stichting. Niet alleen van Nederlandse quilters, maar ook de buitenlandse bezoekers wisten ons te vinden en toonden interesse. Dat wordt komend jaar ons Frans en Duits bijspijkeren.

Er zijn heel wat loten verkocht en ook diverse leuke figuurtjes van vilt. Ook andere Kerstversieringen vonden hun weg bij bezoekers. Uiteraard was er de bekende loterij en dit jaar was de quilt, welke gewonnen kon worden, gemaakt door Lisette. Het winnende lot behoorde toe aan Sandra en zij heeft de quilt, gemaakt van Debbie Mumm stoffen, geschonken aan de Stichting. Wij zullen zorgen dat deze quilt een goed plekje krijgt bij iemand.

De opbrengst van de loterij en verkoop spulletjes is € 371,-. Een mooi bedrag waar wij, heel fijn, 2 rollen vulling van kunnen kopen. Wij hebben met z'n allen weer genoten en hopen dat de bezoekers dit ook gedaan hebben. Volgend jaar wordt het OEQC gehouden van 20 t/m 23 oktober, wederom weer in het MECC Maastricht. Het is dan het 20ste Open European Quilt Championships en het beloofd een spektakel te worden.

De Handwerk & Quiltdagen in Nieuwegein zijn voorbij. Het waren weer heel gezellige dagen, waarbij we veel bekenden gezien en gesproken hebben, maar ook veel mensen die onze Stichting nog niet kenden, maar nu dus wel. Het zijn goede dagen geweest om nog meer bekendheid te krijgen. Vrijdag waren we al vroeg uit Eindhoven vertrokken, want de kraam moest nog ingeruimd worden. Gelukkig was het niet druk op de weg. Dat is elke keer een uitdaging om de kraam/stand zo aantrekkelijk mogelijk in te richten. Ook deze keer is dit weer gelukt dankzij Magda.141117 artikel Nieuwegein

Binnen een kwartier kwam er al een mevrouw een heel leuke quilt brengen en onderdelen voor een top. Zij had geen zin meer om deze af te maken, nou wij wel hoor. In de loop van de dag kregen we nog wat blokken, een tas vol met stoffen en nog 2 quilts. Dus 's avonds reden we met volle kofferbak weer terug naar Eindhoven en nu helaas wel in de file. Maar we zaten droog en konden zo de dag nog even doornemen.

Zaterdag was ook een heel geslaagde dag. Ook weer veel leuke, gezellige mensen ontmoet. Deze dagen kregen de mensen, die het wilden, een kleine attentie van ons. Dit ter ere van het 10 jarig bestaan van de Stichting. En ook deze dag weer quilts en blokken gekregen. Zo leuk is het dat de mensen hun spullen meenemen en als eerste op zoek gaan naar onze stand om de spullen af te geven.

En zondag alweer de laatste dag. Er waren al direct een behoorlijk aantal bezoekers, die de regen getrotseerd hadden. Deze dag veel bekenden gezien en gesproken wat altijd heel gezellig is. Veel mensen vroegen al naar het nieuwe blok voor 2015, wat dat wordt. Wij weten het nog niet, want we laten ons verrassen door Wendy van de PatronenPost die voor ons het patroon maakt. 

Wij hebben zelf ook rond gekeken en er moesten lapjes mee naar huis. Ik heb leuke lapjes kunnen scoren, die worden weer in een quilt verwerkt. Er was ook prachtig werk van vilt te zien, dus dat wordt komende winter een workshop vilten. 

Het zijn 3 geslaagde dagen geweest. Iedereen die onze stand heeft bezocht, bedankt voor jullie bezoek en wie weet tot volgend jaar. 

De stand op de handwerk en Quilt dagen.Afgelopen vrijdag en zaterdag, 15 en 16 november waren wij voor de eerste keer aanwezig bij de Handwerk en Quiltdagen in Arnhem. We hadden een grote marktkraam tot onze beschikking en voor de aankleding hiervan een aantal tops gebruikt. Deze tops zijn gemaakt van blokken die u allemaal weer voor ons genaaid heeft. Het was ontzettend leuk om op deze manier de kraam aan te kleden. Het is heel gezellig geweest, met ook heel veel dames die zich met ander handwerk bezig houden. Er stonden kramen met prachtige wol en zulke mooie kleuren. Wat kan je daar ook mooie combinaties in hebben. 

Uiteraard hebben we loten verkocht en Ria had een prachtige quilt van een yelli roll gemaakt. Het winnende lot is getrokken door Angela van de Quiltpuzzel, die gezellig naast ons stonden. Het winndende lot was gekocht door Gaby uit Grubbenvorst en de quilt is maandag al naar haar toe gegaan.  De opbrengst van de loterij is € 100, een bedrag waar we heel blij mee zijn. 

We hopen volgend jaar weer aanwezig te zijn op de Handwerk en Quiltdagen. De beurs is dan op een andere locatie, niet meer in Arnhem, maar in Nieuwegein en wel van 14 t/m 16 november 2014. Kijkt u eens regelmatig op de website van de organisatie, daar vindt u het laatste nieuws over de beurs. www.handwerkenquiltdagen.nl

121114 BunnikIn de maand oktober heeft er heel wat plaats gevonden voor Verdanda Stichting. Zo hebben op 11 oktober Ria en Lenny quilts opgehaald bij de werkgroep in Bunnik. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit en altijd heel leuk. De dames zijn een heel jaar ijverig bezig geweest om quilts voor onze Stichting te maken en deze quilts mogen wij dan meenemen. Elke keer wordt er als dank iets lekkers voor bij de koffie/thee gebakken en meegenomen. Ook dit jaar hebben de dames weer prachtige quilts gemaakt en deze zullen zeker heel snel een bestemming vinden.

121114 woudrichemEn er was de tentoonstelling "Een vesting vol quilts, tweede editie", georganiseerd door de eigenaars van Schering & Inslag uit Woudrichem. De tentoonstelling werd gehouden van 13 t/m 21 oktober. Ook St. Verdanda was daar aanwezig met een bootjesquilt (gemaakt door quiltgroep Bilthoven), folders en patronen. Het was een mooie tentoonstelling met meer dan 400 quilts.  Voor onze Stichting heeft het weer meer bekendheid opgeleverd en ook een aantal bootjesblokken. Het plaatsje Woudrichem is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het is een oud vestingstadje, prachtig gelegen aan de rivier de Waal. Gaat u een keer naar Schering & Inslag toe, er wordt heerlijke koffie/thee geserveerd en neem er dan een appelkanjer bij, die is zo lekker.

In Libelle nr. 41 heeft een klein artikel gestaan over onze Stichting waarin alle vrijwilligers, inmiddels ruim 700, werden bedankt. Dit artikel heeft heel veel reacties opgeleverd, ontzettend leuk. En onze Stichting is weer meer op de kaart gezet.

Op 24 oktober zijn Irene en Lenny met de auto vol quilts naar Huissen gereden om quilts uit te delen bij Vicarie. Dit is een begeleid wonen woongroep van St. Philadelphia. Er wonen 12 jong volwassenen met een verstandelijke beperking. We werden hartelijk verwelkomt door de jongelui en kregen heerlijke koffie, gezet door Pascal. Ze mochten allemaal een quilt uitzoeken, de een daarbij wat meer geholpen dan de ander. Niet alle jongelui wilden een quilt en dat was helemaal niet erg. N.a.v. het uitdelen van quilts bij Vicarie hebben we nu een aanvraag gekregen van een woongroep van dezelfde Stichting uit Gendt, een plaats vlakbij Huissen.

121114 ArtikelWe hebben weer een heel stel nieuwe quilts gekregen, o.a. van Ingrid, Hannie, Toos, Gerry en Lenie. Bij Lisette zijn ook quilts opgehaald die ze voor ons doorgequilt heeft. Maar ook een aantal zeer leuke tops hebben we gekregen en aardig wat stoffen. En natuurlijk niet te vergeten onze blokken die door heel veel dames gemaakt worden. Het bootjesblok en het blok van het feesthoedje komen nog steeds binnen en Marga naait ze tot een leuke top. Elke keer is het weer een verrassing wat zij er van gemaakt heeft. 

Quiltwinkel An3nA uit Grave heeft op de regiodag in Tiel onze Stichting heel erg gepromoot en stofjes en een patroon uitgedeeld van een pijl. Langzaam aan druppelen de pijlen binnen en worden weer doorgestuurd naar An3nA. Dames als u dit leest, stuur dan uw "pijlblok" op naar An3nA in Grave. Daar worden de blokken tot een quilt verwerkt.

Uiteraard zijn er weer nieuwe aanvragen voor quilts. Heel fijn dat dit gestaag doorgaat en dat zoveel mensen graag een quilt willen hebben en er heel blij mee zijn. We lopen al aardig naar de 800 quilts die inmiddels weggegeven zijn. Wat zou het prachtig zijn als we de 1000 quilts halen voordat we in 2014 ons 10 jarig bestaan vieren.

De Verdanda werkgroepen in Staphorst en Etten-Leur komen in november ook weer bij elkaar. Kijkt u even in de agenda voor de datum en de tijd.

En achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de Kerstkaart en het nieuwe patroon voor 2013.  Het nieuwe patroon is  ........, nee dat houden we nog even geheim, maar leg alvast wat gele en oranje lapjes apart. Alle mensen waarvan wij het adres hebben krijgen, zoals elk jaar, een Kerstkaart met het nieuwe patroon erbij.

 

 

De voelquiltIn oktober stond er een oproep op de site met daarin de vraag of iemand een voelquilt en een felgekleurde quilt zou willen maken voor Stichting Omega.

Op deze oproep hebben we van een trouwe thuismedewerker een reactie gekregen en zij is aan de slag gegaan. En wat schetst onze verbazing, de quilts zijn al klaar. De quilt met felle kleuren had ze afgelopen zomer al gemaakt voor ons. De voelquilt heeft ze in deze korte tijd gemaakt. Volgens haar eigen zeggen was dit een karweitje waarbij je niet kunt ophouden. Veel spannender dan een gewone quilt maken.

Vroeger heeft ze poppen met kleding gemaakt en had daar nog aardig wat bandjes en kantjes van over. Nog wat glitterstoffen van de prinsessenjurken van de kleindochters en zie het resultaat op de foto.

Met Rolia van Stichting Omega heeft ze een afspraak gemaakt voor de brengdag van de quilts naar Amsterdam.

We bedanken deze thuismedewerker heel erg voor de ontzettend leuke quilts die ze gemaakt heeft.

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30