Het publiek bij de presentatie over de Verdanda groep Staphorst.Wat is het een gezellige dag geweest, zaterdag 26 augustus, bij Quiltpalace in Staphorst met prachtig, zonnig weer en met veel bezoekers.

Louis en Lenny waren namens de Stichting aanwezig op deze Open dag. De Verdanda werkgroep uit Staphorst had dit jaar geen tafel in de tent voor de winkel, maar zaten in het leslokaal, achter in de winkel. Maar niet gewoon met tafel en quilts maar met een powerpoint presentatie over 12,5 jaar werkgroep Staphorst. Carin, van de werkgroep, had een prachtige powerpoint presentatie gemaakt en deze is 8 x gedraaid op deze dag. Alle keren was het tijdens het bekijken van de presentatie muisstil en zaten alle dames/heren aandachtig te kijken en te luisteren. 

Carin had een overzicht gemaakt van wat de werkgroep in die 12,5 jaar aan quilts gemaakt heeft en waar die uitgedeeld waren. Ook was er een impressie van alle gemaakte quilts. En dat zijn er heel wat, 130 in totaal en 60 daarvan komen van de hand van Annie. De werkgroep bestaat uit 8 dames en is een heel gezellige hechte groep die een aantal keren per jaar bij elkaar komen in de lesruimte van het Quilt palace. Doordat de dames redelijk bij elkaar in de buurt wonen wordt er ook veel thuis gewerkt. Zie voor de data van de werkdagen onze agenda.

In de winkel wat het, zeker 's morgens heel erg druk. Er werd lekker gekeken, gevoeld, gezocht en gekocht. Buiten op het bankje werd al snel met andere dames een praatje gemaakt. Tenslotte hebben we allemaal dezelfde hobby, het quilten. In de 2 tenten die voor de winkel stonden waren divese leraressen aanwezig om hun lessen en workshops te promoten. Ook was er een mevrouw die kleine Singer naaimachines verkocht. Schattige dingen om te zien en lekker handig om mee te nemen naar een cursus of workshop.

Na een lange, maar heel gezellige dag zijn Louis en Lenny weer richting het Zuiden gereden. Moe, maar heel voldaan. Ook dit jaar heeft Louis alle foto's gemaakt van de Open dag en deze foto's kunt u bekijken op de website van Quiltpalace. 

www.quiltpalace.nl

Gerda en Rob enorm bedankt dat Stichting Verdanda ook dit jaar weer een onderdeel heeft mogen zijn van jullie Open Dag.

Op zaterdag 23 augustus was de Verdanda dag bij de PatronenPost van Wendy in Budel. We werden verwelkomd door Wendy met koffie en een lekker stukje stroopwafelcake.

Lenny had thuis al wat voorwerk verricht en het patroon op theezakjes papier getekend zodat er gelijk genaaid kon worden. Een heleboel verschillende stoffen meegenomen zodat de dames konden kiezen welke stoffen ze wilden gebruiken. Er werd ijverig gewerkt en ondertussen druk gekletst, maar dat hoort erbij. Al snel waren de eerste blokken klaar en aan het einde van de dag waren er ruim 28 blokken gemaakt  Het was een ontzettend gezellige dag, weer nieuwe mensen leren kennen en zeker de moeite waard om volgend jaar te herhalen. Uiteraard heeft Wendy dan weer een nieuw blok voor ons gemaakt. 140825 artikel

Ook Martha en Corrie kwamen langs om blokken, die ze thuis gemaakt hadden, te brengen. Zij hadden tijdens de Open dag bij Wendy een tas vol stoffen gekregen en daar 150 blokken meegemaakt. Geweldig dames !!!. De blokken hebben we op het grasveld gelegd zodat we ze allemaal konden bewonderen. Alle stof was nog niet op, dus ze gaan gewoon verder met blokken maken.

De foto is een impressie van de gisteren gemaakte blokken.

Voor de meesten van ons is de vakantie voorbij en gaan we lekker aan de slag. Zo ook de mensen van Verdanda. Ad en Louis hebben donderdag 1 augustus 52 quilts gefotografeerd en deze worden deze week op de site geplaatst.

Denkt u misschien, ach een foto, staat zo op de site, een peulenschil. Nou nee dus. Alle quilts die gefotografeerd moeten worden, moeten opgehangen worden, voorzien worden van een nummer en de maat van de quilt moet opgemeten en genoteerd worden. Alles bij elkaar toch een aantal handelingen. Het nummer is heel belangrijk voor ons en daar hebben we een speciaal systeem voor. Er staan altijd 8 cijfers onder de quiltfoto en deze cijfers hebben een bepaalde opbouw. Staat er b.v. 13080109 onder een quilt, dan is 13 het jaar, 08 de maand, 01 ste dag en 09 wil zeggen de 9e quilt die die dag gefotografeerd wordt. 130801 artikel 3

Maar ja, dan zijn de mannen er nog niet, want de foto's moeten bijgesneden worden en natuurlijk op de Verdanda site komen, maat en nummer eronder en ook zo dat ze stuk voor stuk uitvergroot kunnen worden. U kunt dan de quilts vinden onder de kop Quilts bekijken en klik daarna op quilts beschikbaar. Hieronder vind u alle quilts welke op dit moment op voorraad zijn.

130801 artikel 4Aan het eind van de avond moeten de gefotografeerde quilts op een speciale manier opgevouwen worden zodat ze makkelijk opgezocht kunnen worden als iemand ze wil hebben. Daarom is het nummer van de quilt doorgeven voor ons zo belangrijk.

Kent u nog iemand in uw omgeving die binnen onze doelgroep valt en dus in aanmerking komt voor een quilt? Kijk eens bij quilts beschikbaar en verras hem of haar met een leuke quilt.

 

Zodra de laatste foto's geplaatst zijn, hebben we 178 quilts die beschikbaar om uit te delen.

Afbeelding van de tegoedbon die als eerste prijs verloot is.Op 28 en 29 maart 2007 was Stichting Verdanda het goede doel op de regiodag van het Quiltersgilde in Oisterwijk. Gezien de opbrengst, bijna € 700,-, waren de door Stichting Verdanda beschikbaar gestelde prijzen aantrekkelijk genoeg. Vooral de eerste prijs, een tegoedbon voor een cursus, beschikbaar gesteld door Hanneke Beljaars van de Quiltfactory werd zeer positief ontvangen. Hieronder de quilts die verloot werden. Iedereen natuurlijk heel hartelijk bedankt.

Van 1 t/m 4 mei 2008 stond Stichting Verdanda op de jaarlijkse Europese Quilt Kampioenschappen gehouden in de Koningshof in Veldhoven.

Foto van de stand van Stichting Verdanda op de EQC.Van 30 april t/m 3 mei 2009 stond Stichting Verdanda op de jaarlijkse Europese Quilt Kampioenschappen gehouden in de Koningshof in Veldhoven. We hadden een geweldige stand bij de ingang van de zaal, komend vanaf het restaurant (en daar komt iedereen uiteindelijk). Uiteraard willen we Ada Honders ontzettend bedanken voor deze geweldige gelegenheid.

25
Aug

Foto van de gevel van De MarlotteOp 10 mei 2008 was er bij borduurshop De Marlotte in Assen een open dag. Daaraan was een actie verbonden waarbij iedereen een blokje kon inzenden om mee te dingen naar een aantal prijzen. De blokken waren bestemd voor Stichting Verdanda om quilts van te maken. Deze fantastische actie leverde niet minder dan 173 prachtige blokken op, allemaal met een prachtig borduurwerkje in het midden. Dat stichting Verdanda ook de prijswinnaars moest bepalen was wat minder, want dat is geen eenvoudige opgave, zeker niet als je het aan de hand van foto's moet doen. Daarom dat we iedereen die een blokje ingestuurd heeft hierbij graag nogmaals willen bedanken. Jullie hebben prachtig werk geleverd. Ondertussen wordt er druk gewerkt aan quilts waarin de blokken verwerkt worden. Die houden jullie nog even te goed.

Foto van Hennie die namens de stichting de mensen toespreekt.Op 5 april werd in Hoorn de jaarlijkse regiodag georganiseerd en Stichting Verdanda was uitgenodigde om een presentatie te houden. Bovendien hebben alle deelnemers, als onderdeel van het programma, een blokje gemaakt voor Stichting Verdanda. Dat was weer een geweldige bijdrage voor ons goede doel. Op de foto's kun je zien hoe iedereen druk bezig is met het maken van een blokje.

We zijn de organisatoren, Mieke Hendriksen en Inge Wijker, heel erg dankbaar voor deze mogelijkheid. Als mensen zoals Mieke en Inge zich zo inzetten voor ons goede doel, dan verdienen ze ook de erkenning daarvoor.

Foto van de stand van Stichting VerdandaVan 19 t/m 23 augustus vond er in Leerdam een expositie plaats, georganiseerd door Helma de Jongh van Quiltcare. Met een ruime stand, direct bij de in-/uitgang, hadden we een geweldige gelegenheid om 5 dagen lang onze stichting te promoten. En dat hebben we geweten; het was regelmatige een behoorlijke drukt bij onze stand, want de tentoonstelling was goed bezocht. Terecht, want al is deze tentoonstelling niet de grootste of bekendste in Nederland, de kwaliteit van de quilts was er beslist niet minder om.

 

Foto bezoekers open dag 2008.Op 30 augustus vond in Staphorst weer de jaarlijkse open dag van Quilt Palace plaats. Met het legendarische mooie weer wat er bij hoort. Natuurlijk stond de Verdanda groep van Staphorst er om mensen te vragen een blokje te maken en we hebben ook weer leuke foto's kunnen maken.

Weten jullie trouwens dat Rob en Gerda die dag 23 jaar getrouwd waren; vandaar de rozen.

Logo van de Hartekamp groep.Op 21 juli zijn maar liefst 14 quilts overhandigd aan De Hartekamp in Heemstede. De quilts gaan naar verschillende afdelingen en bewoners.

Foto van de overhandiging van de quilts.Jolanda van Elst heeft de quilts namens De Hartekamp in ontvangst genomen. Ze was aangenaam verrast toen ze de werkstukken te zien kreeg. Tot dat moment had ze eigenlijk geen goed idee wat een quilt nu precies was, en wat ze zich daarbij voor moest stellen. Ze twijfelde er niet aan dat iedereen de werkstukken enthousiast zou ontvangen.

Foto van een van de bedden met Quilt.Deze zomer zijn vier quilts van Stichting Verdanda geschonken aan het Zonnelied in Ammerzoden. De quilts worden als beddensprei gebruikt op de "warme zorgkamer" van afdeling Lavendel. Nog een foto van een bed met de quilt er op.

De bewoners van deze kamer hebben in hun dementie een punt bereikt waarbij het in de groep vaak niet meer gaat. Een prettige, prikkelarme, omgeving met zacht licht, rustgevende muziek, zachte kleuren, is dan het beste. De quilts zorgen voor een fleurige noot in de kamer en maken het nog huiselijker.

Foto van Marjo en Hakim van Thomashuis DelftEen bijzonder doel wat heel goed aansluit bij het doel van onze Stichting. Het idee achter de Thomashuizen wordt op de website als volgt beschreven:

Omdat Hans, de initiatiefnemer, de opvang van zijn zoon Thomas anders wil aanpakken, ontwikkelt hij het idee van de Thomashuizen. Een Thomashuis is een plek waar mensen zoals Thomas warmte vinden, veiligheid voelen en zichzelf in een beschermde omgeving verder kunnen ontplooien. Zonder dat zij gehinderd worden door bureaucratie, de kilte van de sector en de machteloosheid van goedwillende medewerkers.

Stichting Verdanda is benaderd door de ouders van een van de toekomstige bewoners van het Thomashuis Delft. Dit Thomashuis zal begin volgend jaar klaar zijn. Wij houden u op de hoogte. Op de foto Marjo en Hakim, de zorgondernemers van Thomashuis Delft.

Foto van de uitreikingHet doel was uitgezocht door de werkgroep in Zeist, en ook 3 van de "dekens" waren door deze werkgroep gemaakt. Op 29 november mochten Emmy, van de werkgroep Zeist, en Ria de quilts uitreiken, die enthousiast ontvangen werden. Maaike, één van de leidster, schrijft ons:

Nolle is helemaal gek van onze deken. Dat is het meisje dat met haar gezicht bijna op het kleed ligt. Als het kleed al uit ligt, als ze 's morgens binnen komt, maakt ze meteen duidelijk dat ze erop wil. Ook de andere kinderen vinden hem leuk. Lois wil er bijvoorbeeld altijd onder kruipen, alsof het haar bedje is. Ook van de andere groepen hoor ik leuke verhalen. Kortom een succes.

Foto van het team van HeuveleindEen mooie zonnige dag was het; de open dag van stichting 't Heuveleind in Zeeland. We waren uitgenodigd om met een standje Stichting Verdanda te presenteren en alle bezoekers informatie te geven over ons doel. En natuurlijk waren we daar om ons doel te realiseren; quilts weggeven voor mensen met een beperking. Op de foto zie je de "managers" van Stichting Heuveleind, getooid met de Quilts die elk uitgezocht heeft voor zijn unit.

Op 19 juni zijn we naar Enter geweest aan de A1, niet ver van Almelo. Daar waren we te gast bij Harad, Erik, Dinanda, Dianne, Ineke, Arjan, Henk, Karien en Rob. Met z'n negenen wonen ze daar in een prachtig huis waar elk zijn eigen appartementje heeft. Uiteraard kwamen we niet met lege handen. Toen we de stapel quilts uitgevouwen hadden was het meteen een enthousiaste drukte en ook een lastige puzzel om voor iedereen de mooiste quilt er uit te zoeken. Het werd een gezellige avond met een lekker kopje koffie en natuurlijk een rondgang langs al die prachtig ingerichte appartementjes. Jullie allemaal nog bedankt voor de gastvrijheid. En Gonny, nog ontzettend bedankt voor de lekkere boterhammen en de appels voor de thuisreis. De foto's houden jullie nog even van ons tegoed.

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30