Zondag 16 december 2017 werd het Dickens Festijn in Tiel, door een aantal ondernemers uit oa. de Weerstraat, georganiseerd. Het festijn tovert het stadje om in een leuke gezellige kerstmarkt in Dickens sfeer.

Er viel van alles te beleven. Koor optredens, kraampjes vol verkoopwaar, muziek en zang en natuurlijk kwam je overal mensen uit de Dickens verhalen tegen. Van 'rijke dame' tot 'hele arme kinderen'.

Voor Verdanda mochten wij er met een kraam staan, gesponserd door Ron en Wilma van de Cardshop. Een aantal quiltsters hadden voor de verkoop mooie kreatieve dingen voor ons gemaakt. Ook mochten wij kleine en middelgrote quilts verkopen van een geliefde quiltster die helaas niet meer bij ons is.

Dit alles zorgde voor een mooie verkoop en een warm kerstgevoel.

dickens festijn tiel 2017

Een van de bewoners van de Appelgaard met quilt.Dinsdag 28 november j.l. hebben Lisette, Ria en Lenny quilts uitgedeeld in zorgcentrum de Appelgaard te Margraten. Dit zorgcentrum heeft 4 afdelingen : de Lommer, de Twijg, Maretak en Bloesem. In het restaurant hebben we samen met activiteitenmedewerkster Sanne doorgesproken hoe we het zouden doen deze middag. Alle quilts hebben we op 2 lange tafels gelegd zodat de mensen konden kiezen.

Ria en ik waren heel blij dat we onze tolk Lisette bij ons hadden want er werd in plat Limburgs gesproken en daarvan verstonden we lang niet alles. Leuk om te horen dat het personeel lekker in het Limburgs terug praat tegen de bewoners. 

We hadden iets meer dan 50 quilts meegenomen en deze allemaal uitgedeeld. Voor sommige bewoners was het moeilijk om te kiezen, want zeker aan het begin van de middag lagen er zoveel mooie quilts.

Heel verwonderd waren de mensen dat ze de quilt gratis kregen; er echt helemaal niets voor hoefden te betalen. Een meneer zei nog " ik krijg toch niet achteraf een rekening". Men vond het heel apart maar erg lief. Rond 15.30 u. hadden alle quilts een nieuwe eigenaar gevonden. We moesten zelfs nog een paar bewoners teleurstellen. Maar voor hen komen heel snel ook quilts naar de Appelgaard. 

Het was weer een heel gezellige middag en het is en blijft mooi om blije mensen met een mooie quilt te zien. Toen we buiten naar de auto liepen zagen we in een paar kamers de quilt al op het bed liggen.

Daar gaan de Verdanda kerstkaarten op de post.Wat vliegt de tijd, nog maar 18 dagen en het jaar 2016 gaat over in 2017. Zo'n 2 weken voor de Kerst wordt er nog hard gewerkt voor de Stichting. Ria, kinderen en kleinkinderen verzorgen al jaren de verzending van de Kerstkaarten, een goeie 700. Momenteel zijn ze er druk mee in de weer. 

Ook dit jaar heeft Wilma Termeer van de Cardshop in Tiel het ontwerp voor de Kerstkaart gemaakt. Zij maakt altijd diverse ontwerpen en het bestuur kan daar uit kiezen. Wilma, ontzettend bedankt dat je dit elk jaar voor ons wilt doen.

Deze keer geen paper-piece patroon, maar een applicatie blok. Dit blok heeft Ineke Vaillant voor ons gemaakt. Het is geen moeilijk blok en we hopen weer heel veel blokken te ontvangen komend jaar. Hier onder zie je een voorbeeld en het patroon vindt je bij alle andere patronen.

Dit jaar zijn er diverse quilts naar verschillende mensen verzonden en we hopen dat zij er heel veel plezier van hebben. En diverse keren per jaar gaan er 2 dozen met quiltjes naar het Emma kinderziekenhuis. Daar worden zij uitgedeeld aan ernstig zieke kinderen. Stichting Verdanda doet dit in samenwerking met Stichting Droomdekentjes.

Om al die quilts te kunnen verzenden hebben we o.a. de blokken nodig zodat wij er quilts van kunnen maken. Maar wij krijgen ook heel veel kant en klare quilts. Ook tops krijgen we veel en deze worden door ons afgemaakt.  En er zijn diverse quilters voor ons bezig met stofjes die wij ook weer gekregen hebben.

In oktober mochten wij aanwezig zijn op het OEQC in Maastricht en een maand later in Nieuwegein tijdens de Handwerk & Quiltdagen. De loterij die gehouden is heeft ruim 600 euro opgebracht. Dit bedrag zal heel goed besteed worden voor aankoop van materiaal wat nodig is om van de blokken quilts te maken.

Het nieuwe hartjes blok.Het is zo'n fijn, warm gevoel dat er zoveel quilters in het land bezig zijn voor Stichting Verdanda. Het maakt niet uit of er 1 blokje wordt gemaakt of meerdere, of tops of quilts, of dat stof wordt gegeven. Het is zo mooi dat we met elkaar zo'n prachtig resultaat behalen en veel kinderen en volwassenen blij kunnen maken met een quilt.

Helaas kunnen we niet iedereen bedanken doordat we niet van iedereen het adres hebben. Daarom via deze weg voor iedereen een enorm bedankt voor jullie inzet in 2016.  

Het team van Verdanda wenst alle quilters heel fijne Kerstdagen en een ontzettend creatief 2017.

Mocht u een geldelijke gift willen geven aan de Stichting dat kan. Ons rekeningnummer is NL 75 ABNA 0417 6308 67

Bijvoorbaat heel erg bedankt.

bee happyEnige tijd geleden hebben we twee quilts in ontvangst mogen nemen die gemaakt waren door Quiltgroep Bee Happy in Leerbroek. En dat niet alleen, ze hadden ook voor wat publiciteit gezorgd.

Het verhaal achter de totstandkoming van de quilts is wel heel bijzonder en dat verhaal kun je hier terug lezen. Dankzij Mieneke Lever die als free-lance journalist het artikel heeft geschreven.

Vier blokken van het nieuwe patroon samengevoegd.Alweer, haast, een jaar voorbij. Een jaar waarin we heel veel tops, quilts en zeker blokken hebben ontvangen. Wat geweldig dat zoveel quilters op deze manier hun "blokje" bijdragen. In Nieuwegein hingen aan de achterwand van onze stand 2 tops, gemaakt met de blokken van 2015. Er zijn nog meerdere tops van deze blokken in de maak en deze worden zo snel mogelijk doorgequilt zodat ze weggegeven kunnen worden.

Uiteraard zijn er ook veel quilts weggegeven. Binnen diverse instellingen hebben de quilts hun weg gevonden naar de bewoners. Ook aan mensen die thuis wonen zijn verschillende quilts geschonken. Maar wij weten zeker dat we nog veel meer mensen met een beperking blij kunnen maken met een mooie, leuke en vrolijke quilt. Dus als u iemand kent die voor een quilt in aanmerking komt, laat het ons weten.

Dit jaar het OEQC voor de eerste keer in het MECC Maastricht. Volgend jaar hopen wij er weer bij aanwezig te zijn.  Zo ook in de Beursfabriek te Nieuwegein tijdens de Handwerk en Quiltdagen. En u weet het, tijdens beide beurzen kunt u altijd uw blokken, tops en quilts bij ons inleveren.

Hier ook even aandacht voor de quilters die anoniem hun blokken, tops en quilts aan ons opsturen en die wij niet via een kaartje kunnen bedanken.

HEEL ERG BEDANKT VOOR HETGEEN U OPGESTUURD HEEFT

Het nieuwe patroon voor 2016 is, zoals elk jaar, gemaakt door Wendy Vosters (www.patronenpost.nl) en bij deze: Wendy, enorm bedankt weer hiervoor! Het is een "kusjes" patroon (zie foto) en niet moeilijk, maar wel erg leuk om te maken. Dus in het nieuwe jaar hopen we heel veel "kusjes" te mogen ontvangen. Het patroon kunt u hier downloaden.

Vanaf deze plaats wenst het hele team van Stichting Verdanda u veel geluk, liefde en creativiteit voor in het nieuwe jaar 2016.

Het Verdanda kraampje op de kerstmarkt KastelenpleinZaterdag 12 december waren er diverse Kerstmarkten en bij 2 daarvan was Stichting Verdanda ook aanwezig.

De hele dag waren Bea en Lenny aanwezig bij de Kerstmarkt in het winkelcentrum Kastelenplein te Eindhoven. Naast  de Verdanda kraam waren er veel andere, gezellige kramen met allerlei spullen voor de Kerst. Er was glühwein en tegen de middag konden we aan de erwtensoep. Dit allemaal verzorgd door de winkeliersvereniging Kastelenplein.

Het was gezellig druk met kijkers, helaas minder met kopers. Worden we voor 2016 uitgenodigd, dan gaan we weer. We hebben een heel nieuw jaar voor de boeg om Kerstspullen te maken voor de verkoop.

's Avonds was Carien bij de Kerstmarkt van de Zesde Donk in den Bosch. De Zesde Donk is een onderdeel van Cello en daar in den Bosch wonen mensen met een beperking gezellig bij elkaar in een woonwijk. Buurtbewoners en familieleden van de bewoners waren uitgenodigd om naar de gezellige Kerstmarkt te komen.

Ook dit jaar werd er onder de bewoners van de Zesde Donk een quilt verloot. Zij moesten proberen te raden hoeveel kleuren er in de winnende quilt gebruikt waren. Leonie heeft de quilt gewonnen en zij is er super gelukkig mee.

De avond werd muzikaal omlijst door een zangduo en zij zongen gezellige Kerstliedjes. Hopelijk kunnen we binnen Cello nog veel meer quilts uitdelen aan bewoners. 

Het was een zeer gezellige en geslaagde avond.

Het blok voor 2015.In de 10 jaar dat Stichting Verdanda bestaat zijn er door heel veel mensen blokken gemaakt. Dankzij al deze vrijwilligers hebben we ontzettend veel kinderen en volwassenen met een beperking een leuke, vrolijke quilt kunnen geven.

Dit jaar waren we bij verschillende Open Dagen aanwezig en op de Expo Veldhoven, het OEQC, de handwerk & quiltdagen in Nieuwegein en als laatste in 2014 op de Kerstmarkt van Cello in den Bosch. 

Door het hele jaar heen zijn er aardig wat mensen in touw voor de Stichting. Ruim 800 die, vaak meerdere blokken maken. Maar er zijn ook dames die de blokken tot tops verwerken en deze dan weer doorquilten. Dit doen zij met de hand of op de long-arm machine. En dan nog een paar werkgroepen welke met regelmaat bij elkaar komen en dan gezellig een dag voor Verdanda bezig zijn. 

We kregen ook heel veel quilts die al helemaal klaar zijn en dat is heel fijn. Maar ook tops die wij verder afmaken en heel veel stoffen.

Inmiddels zijn de Kerstkaarten met het nieuwe patroon 2015 al bij u op de deurmat gevallen. Het patroon is 1/4 deel van een bloem, dit jaar worden er vrolijke, bloemrijke quits gemaakt. Wendy Vosters (Patronenpost) maakte dit patroon voor ons. (www.wendyvosters.com)

Het nieuwe blok; trommel met twee stokkenAls extra cadeautje kregen we een patroon van een trommel van Maaike Bakker (www.ateliermaaikebakker.nl). Beide patronen kunt u hier downloaden.

Wat gaat 2015 ons bieden?

Op 10 januari a.s. beginnen met aanwezig te zijn bij de Open dag van de Lapjesgaard in Amstelveen. In de agenda staan verder diverse werkdagen welke komend jaar gehouden worden.

Op zaterdag 28 maart staan we op een hobbymarkt in Eindhoven, in de wijk Hanevoet. En eind oktober het OEQC en voor de 1ste keer in het MECC in Maastricht. 

Kijkt u eens regelmatig in onze agenda, dan blijft u helemaal op de hoogte van de activiteiten van de Stichting.

Vanaf deze plaats wensen wij u allemaal heel fijne Feestdagen toe en een heel goed, gezond en creatief 2015 en zeggen we nogmaals:

ONTZETTEND BEDANKT VOOR UW BIJDRAGE !!!

Borduurmachine.forum in het zonnetje !

Afgelopen tijd hebben een 20 tal leden van het Borduurmachine.forum2go een groot aantal blokken geborduurd voor Verdanda. Het initiatief hiervoor kwam van Annie Scholing, Ans Hogenkamp en Elly Kiljan, alle drie lid van het Borduurmachine.forum. Annie is ook vrijwilligster van de Verdanda Werkgroep Staphorst.

131129 artikel 1Het leek de dames een goed idee, om een oproep te doen op het forum, om blokken groot 20x20 cm te borduren voor Verdanda. De reacties van de leden waren enthousiast en in totaal zijn er nu al 8 quilts op die manier ontstaan. Quilts met Disney figuren, bloemen en vlinders. De Disney-Quilts bestaan zelfs uit 48 verschillende Disneyfiguren !

De dames borduren met verschillende machines van “goedkoop” tot “peperduur”.De Brother wordt heel veel gebruikt maar ook wel Husqvarna en Janome. Ook zijn er leden die 6 of 10 draads machines hebben. Inmiddels is er ook een eigen geborduurd logo van Verdanda ontworpen.

Nadat de blokken binnengekomen en verzameld zijn, zet Annie alle blokken met biezen aan elkaar en maakt er een kleurrijke quilt van. Kortom reden om deze dames van het forum eens extra in het Zonnetje te zetten !131129 artikel 2

 

Zie http://borduurmachine.forum2go.nl/

      http://annie.scholing-online.nl/

Dinsdag 26 november zijn Ria en Lenny op bezoek geweest bij een moedergroep in Papendrecht. De groep bestaat uit moeders welke een kind hebben met een lichaamlijke en/of geestelijke beperking. Gewapend met een aantal quilts gingen we op pad.

Er was een warm welkom voor ons en na het kopje koffie heeft Ria verteld wat Stichting Verdanda is en doet. De moeders vonden het hartverwarmend dat wij quilts zo maar weggeven aan deze doelgroep. Voor ons is dit inmiddels heel gewoon en we doen dit nog steeds met ontzettend veel plezier. 131202 artikel 1

Nadat Ria over de Stichting verteld had hebben we alle meegebrachte quilts op een aantal tafels gelegd en konden de moeders een quilt voor hun kindje uitzoeken.  De tijd vloog om, er zijn leuke quilts uitgekozen, o.a. deze geappliceerde boerderij quilt welke Lenie voor ons gemaakt heeft. 

Inmiddels hebben de moeders die samen met hun kind een quilt wilden uitzoeken dit ook gedaan en we hopen dat alle kinderen er heel veel plezier van zullen hebben. 

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30