BEDANKT ALLEMAAL

Post on 09 October 2011

 

De huiskamer van Lenny.Het gebeurt wel dat mijn woonkamer op een atelier lijkt. Dan ligt het aardig vol met spullen voor Verdanda. Helemaal niet erg, maar soms wordt het wat te gortig.

Afgelopen vrijdag kwam een mevrouw spullen brengen. Een groot aantal plastic tassen en nog een stel vuilniszakken vol met materiaal. Lapjes stof, tops, ook tops welke al gesandwicht zijn maar nog niet doorgequilt. Maar ook quilts die zo met een foto op de site  geplaatst kunnen worden. Allemaal afkomstig van de quiltsters van quiltgroep de "Peacock" uit de omgeving van Haarlem.

Zaterdag naar Ria want zij had op Texel heel veel materiaal gekregen. Elk jaar volgt zij daar de midweek die door Ineke Vailant gegeven wordt (www.quiltershome.nl). Tijdens die midweken, Ineke geeft er meerdere, wordt er volgens een vast programma gewerkt en een onderdeel daarvan is dat de cursisten een blok voor Verdanda maken. Dit najaar hebben de dames allemaal een vliegtuigblok gemaakt.  Dames wij gaan er weer een heel leuke quilt van maken.

Toen Ria naar Texel ging zat haar auto al aardig vol, maar terugkomend konden de deuren nog maar net dicht. De auto was tot aan de nok toe gevuld met materiaal voor Verdanda. Ook hier lappen en lapjes stof, tops die wij verder afmaken en quilts die al klaar zijn. Dus zaterdagavond thuis gebracht en nog meer in de kamer.

De huiskamer van LennyVanmorgen (zondag) had ik alle spullen nog niet opgeruimd toen mijn dochter belde en vroeg of ik thuis was  want ze wilde spullen komen brengen die ze opgehaald had voor Verdanda bij een mevrouw uit haar woonplaats. Hierbij mooie quiltboeken die we mogen verkopen en waarvan de opbrengst gebruikt kan worden om tussenvulling, garen en achterkantstof te kopen.

Gelukkig komt er maandag een mevrouw wat stof halen want zij wil graag een quilt voor Verdanda gaan maken. Dat wordt dus een heel, heel klein beetje minder spullen in de woonkamer. Alleen zal ik dat nog niet echt merken. Maar maandagmiddag stoffen uitzoeken op kleur en dan na elkaar, kleur bij kleur de wasmachine in. Dan is het beneden weer bewoonbaar.

Voor alle gulle geefsters is hier een  ONTZETTEND BEDANKT wel op z'n plaats, we zijn er heel blij mee.