Open dag Quiltpalace in Staphorst 2009

Post on 03 September 2009

Foto van de Staphorster zussen die de presentatie deden.Zaterdag 29 augustus was het weer de jaarlijkse open dag van Quiltpalace in Staphorst. Voor Heleen de eerste open dag voor Verdanda, Marieke had al eerder kennis gemaakt met de groep daar. Ria en Louis waren natuurlijk al veel langer bekend met de winkel en de werkgroep.

We vielen wel allemaal met onze neus in de boter, of liever gezegd in de quilts. Wat een prachtige stoffen, materialen en quilts daar. Het was ontzettend druk in Staphorst, wat daar normaal schijnt te zijn voor een open dag. Bekijk de foto’s maar eens.

Wij hadden niet te klagen over aandacht voor Verdanda. De werkgroep in Staphorst had alles voorbereid en een eigen blok ontworpen om uit te delen. Er lagen voorbeelden van quilts, in verschillende stadia van ontwikkeling, zodat iedereen goed kon zien hoe het allemaal in z’n werk gaat. Voor ons als bestuur was het dan ook een kwestie van aanschuiven en ons verhaal vertellen. Een "all inclusive" dagje uit, met als bonus tussen de lapjes zitten met gelijkgestemde zielen! Er waren schitterende quilts tentoongesteld en zelfs een demonstratie over Staphorster klederdracht. Een van de Staphorster dames (links op de foto boven) loopt nog dagelijks in klederdracht maar haar zus, toen ze 18 was, gekozen voor het “burgergoed”.

Foto Ria en Louis in Staphorster kledingRia en Louis moesten eraan geloven en werden uitgedost in de traditionele kleding. Ze zien eruit alsof ze nooit anders hebben gedragen!

Op een persoonlijk niveau was er deze dag voor Heleen een heel bijzonder moment. Zij kreeg namelijk een quilt uitgereikt door Ria. “Je maakt een grapje” was haar eerste reactie, maar nee. “Ik was sprakeloos en geloof me maar, dat komt niet heel vaak voor.” - aldus een nog steeds lichtelijk overdonderde Heleen. “De quilt ligt op het moment bij mij op de bank en is echt prachtig mooi.”

Voor Verdanda was het ook een goed moment, want: “Wetend hoe het voelt om zo’n geschenk te krijgen, is het voor mij extra belangrijk om ervoor te zorgen dat anderen dit gevoel ook kunnen ervaren." Aarzel dus niet om een quilt aan te vragen, het is echt een geschenk (en een moment) om nooit te vergeten. De dag is werkelijk voorbij gevlogen. Alle mensen van Quiltpalace en van de werkgroep Staphorst hebben ervoor gezorgd dat wij ons heel welkom voelden. Het was een warme, gezellige en geweldige dag. Volgend jaar gelukkig weer!