Nieuwsberichten

Hier vindt u verslagen van de activiteiten van Stichting Verdanda en berichten die verband houden met onze activiteiten.

Meer informatie over onze de mensen die onze quilts ontvangen hebben vindt u bij 'Reacties' en 'Uitgedeeld', hierboven in het menu 'Over ons.

Links ziet u het archief overzicht voor oudere berichten. Neus er eens rond; er staan veel leuke berichtjes met mooie foto's.

 

Korte terugblik en vooruitblik.

on 31 January 2023

Maak een blokDe eerste weken van het jaar zijn alweer voorbij en er zijn alweer heel wat blokken van ons nieuwe patroon 2022-2023 binnen gekomen. Het is altijd net een kleurrijke snoepdoos die binnenkomt! Ook dit jaar hopen we van al deze blokken vrolijke quilts te kunnen maken.

Vorig jaar hebben we ongeveer 250 Quilts kunnen weggeven. De grootste uitgifte was bij zorgcentrum Valkenheim in Valkenburg. Dit zorgcentrum was getroffen door de overstromingen in de zomer 2021. Er ontstond zoveel waterschade dat er een heel nieuw zorgcentrum moest worden gebouwd. Nadat het nieuwe centrum in mei 2022 geopend was, heeft Stichting Verdanda daar aan elke bewoner een quilt kunnen geven (ongeveer 90 bewoners).

Dit alles mede dankzij Lisette Pooters, zij is de drijvende kracht achter QUILTS VOOR LIMBURG.

De uitgifte in Valkenburg was de laatste quiltuitgifte van ons bestuurslid Lenny. Ze ontviel ons plotseling op een zeer warme dag in juni. We missen haar enorm in ons bestuur. Lenny was altijd in de weer voor Verdanda en we hebben  inmiddels haar bestuurstaken verdeeld onder de andere en nieuwe bestuursleden.

We hopen ook dit jaar weer veel mensen blij te kunnen maken met een quilt en dat is alleen maar mogelijk dankzij onze trouwe vrijwilligers!

Het Verdanda team.

Liever een quilt dan een top

on 08 October 2022

Stapel quilts op een bed.Natuurlijk, zult u zeggen! Een quilt is al helemaal klaar en kan zo makkelijk weggeven worden. Een top moet door ons team verder afgewerkt worden en daar zit hem de kneep.

Wij hebben zoveel gekregen tops in ons depot en die willen wij eerst afwerken tot quilts voordat wij weer nieuwe tops aannemen.

Wilt u dus wat geven aan Stichting Verdanda dan ontvangen wij graag een complete quilt.❤

Het Verdanda Team.

 

 

Lenny, je wordt gemist.

on 12 July 2022

Op 17 juni is, volkomen onverwachts, Lenny van der Linden overleden. Hoewel ze al lang met haar gezondheid tobde zag niemand dit aankomen.

Lenny was al bestuurslid van Stichting Verdanda vanaf de oprichting in 2007. Maar Lenny was veel meer dan dat. Vanaf het allereerste begin heeft ze zich vol energie ingezet voor Stichting Verdanda. Zo heeft ze ontelbare contacten aangeknoopt met mensen die actief waren met Quilten en de paden geëffend voor de talloze, kosteloze, deelnames aan beurzen en tentoonstellingen. Ze heeft heel veel bijgedragen aan onze bekendheid in de quilt-wereld.

En nog tot het laatst toe onderhield ze contacten met alle mensen die Stichting Verdanda een warm hart toedragen en ons steunden met giften of op een of andere manier iets bijdroegen aan ons doel, mensen met een beperking blij maken met een quilt. Al die jaren was het Lenny die er voor zorgde dat iedereen die iets geschonken had ook een bedankkaartje kreeg. En alle blokken, quilts, lapjes en andere spullen die iedereen naar Stichting Verdanda stuurde kwamen bij haar aan en werden door Lenny uitgezocht en doorgegeven.

Maar meer nog dan dit alles was Lenny het hart van Stichting Verdanda. Ze was altijd bezig mensen enthousiast te maken en te inspireren om ook wat bij te dragen. En ze genoot ervan om daarmee bezig te zijn. Stichting Verdanda was een doel in haar leven en het heeft haar altijd veel voldoening gegeven daarvoor bezig te zijn.

lenny je wordt gemist

Lenny is niet te vervangen. Maar we zullen toch vervangers moeten zoeken voor al de taken die Lenny op zich had genomen. Daarvoor gaan we, als bestuur, hard aan de slag, maar er zal de komende tijd best wel eens iets mis gaan. Hopelijk neemt u ons dat niet kwalijk.

Lenny, we zullen de komende tijd nog heel veel aan je denken en je heel vaak missen, maar we laten je los. Je hebt genoeg gedaan; wij gaan verder.

Namens het Verdanda team,

Louis van Schie

Quilts ophalen in Bunnik

on 09 June 2022

2022 Werkgroep BunnikOp 12 mei 2022 kwam de quiltgroep uit Bunnik voor de laatste keer voor de zomerstop bij elkaar. Vanaf januari kon de groep gelukkig weer terecht in de Grondslag, een fijne mooie ruimte waar ook gesandwicht kan worden.

Dat wil niet zeggen dat de dames tot januari niets gedaan hebben, zeker niet. Tijdens de corona periode zijn ze allemaal thuis lekker bezig gebleven met het maken van quilts voor ons. En dan heb je aan het eind van het quiltseizoen een heel stel quilts klaar. Allemaal, stuk voor stuk mooie, vrolijke en gezellige quilts die met liefde gemaakt zijn. Vaak werken een paar dames met elkaar aan 1 quilt.

Annemaar en Greet zijn vaak de aandragers van ideetjes, stellen soms stofpakketten samen en met de hele groep wordt overlegd wie wat doet. Wat een prachtige samenwerking is dit.

Alle quilts zijn door Louis gefotografeerd en deze kan je zien op onze website onder het kopje Quilts beschikbaar. 

Het was weer een heel gezellige middag in Bunnik.

Annemaar, Greet, Herma, Christien, Ineke, Lieke, Mirjam, Marian, Git en Anne-Marie ontzettend bedankt voor alle mooie quilts welke jullie voor ons gemaakt hebben. Voor allemaal een heel fijne zomertijd en tot de volgende keer.

Team Stichting Verdanda

Quilts voor verpleeghuis Valkenheim - Valkenburg

on 19 May 2022

Juli 2021 moest verpleeghuis Valkenheim in Valkenburg ontruimd worden door het overstromen van de Geul. Het gebouw raakte door het water zo beschadigd dat het niet meer bruikbaar was. De 84 bewoners verloren daarmee hun huis en haard en ook veel persoonlijke bezittingen. Zij werden in diverse andere locaties ondergebracht.

202203 valkenheimEr werd besloten om hogerop een nieuw verpleeghuis te bouwen en het eerste deel is half maart geopend door de burgemeester. De bewoners keren langzaam aan in stapjes terug. Voor de bewoners is dit ook weer een hele verandering na een tijd lang op diverse locaties verbleven te hebben. 

Eind maart hebben wij de eerste 32 quilts in Valkenheim uitgedeeld en proberen zo een klein beetje kleur te brengen. Later dit jaar, als er meerdere bewoners zijn teruggekeerd komt de rest van de quilts.

Team Stichting Verdanda

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30