Snel naar

Nieuws

Selecteer een onderwerp en vervolgens een nieuws item.

VAN TOP NAAR ..........QUILT

on 05 mei 2018

van top naar quiltVoor sommige tops is dit een lange weg te gaan; helaas. Niet omdat we ze niet gunnen een quilt te worden, maar doordat er nog heel wat tops liggen te wachten om doorgequilt te worden. We krijgen heel veel tops binnen en onze vaste ploeg van doorquilters kan dit niet allemaal verwerken. We hebben jullie hulp nodig.

Vandaar de vraag:

 

WIE WIL ER VOOR ONS EEN TOP DOORQUILTEN ?

 

Het mag er eentje zijn, maar ook meerdere. Het mag handmatig of met de machine. Het mag met een patroon of in de naad. Dit laten we aan je eigen inspiratie en mogelijkheden over. En het hoeft echt niet binnen een bepaalde tijd klaar te zijn.

Wij zorgen uiteraard voor de top, vulling, achterkant en bies. We sturen alles naar je toe en aan het terugsturen zijn geen kosten verbonden. Het enige wat wij van jou vragen is wat tijd om dit te doen.

Lijkt het je wat om dit voor ons te doen, klik dan hier en neem contact op met Lenny.  Zij kan je hier alle details over geven en eventuele vragen die je hebt beantwoorden. Of neem even telefonisch contact met haar op via 040-2510374.

Jammer, Rijswijk is voorbij

on 16 april 2018

stand rijswijkHet was woensdag, toen we klaar waren met het opbouwen van ons plekje, best spannend van ..... hoe zal het gaan morgen? Komen er mensen gezellig mee naaien? Worden de zelfgemaakte spullen verkocht? Verkopen we lekker veel loten? Wil men grabbelen? Wordt de quilt, welke we bij opbod willen verkopen verkocht?

Het is allemaal goed gegaan. Er zijn aardig wat mensen komen naaien achter de prachtige Bernina naaimachines, die Wibo Naaimachines uit Alkmaar beschikbaar had gesteld, en dat was heel gezellig en is heel productief geweest. Aan het eind van de zaterdag hadden we 5 tops klaar en voor een aantal tops liggen er al een heel stel genaaide banen te wachten om aan elkaar genaaid te worden. Van de zelfgemaakte spullen is best veel verkocht. Als eerste ging weer de superleuke teckel eruit, veel kleine dingen en ook een aantal kussens wisselden van eigenaar. Er zijn loten verkocht en aan het eind van de beurs heeft onze voorzitter het winnende lot getrokken en dat is nr. 918. Een mevrouw uit Nieuwegein heeft de leuke, gezellige kippenquilt gewonnen en deze wordt komende week naar haar opgestuurd. Het is een leuke quilt voor haar achterkleinkinderen vertelde ze. En de prachtige quilt welke we bij opbod wilden verkopen is ook verkocht en heeft een mooi bedrag opgeleverd. 

Het zijn 3 ontzettend gezellige, inspirerende fijne dagen geweest waarbij we heel veel mensen gesproken hebben. Bekenden, maar ook nieuwe mensen die we hebben mogen vertellen over onze Stichting en wat voor prachtig werk er door zoveel vrijwilligers gedaan wordt. We hebben tops, quilts en stoffen gekregen en van een aantal standhouders garen en leuke panels. Daar gaan we lekker mee aan de slag om dit allemaal om te toveren tot leuke quilts. Nog 1 dagje bijkomen en dan gaan we er weer voor. Een aantal gekregen stoffen zitten al in de wasmachine en de ideetjes wat te maken met de panels dwarrelen al door m'n hoofd. 

Vanaf deze plaats willen wij alle sponsors, beursorganisatie, vrijwilligers en vooral de bezoekers van onze stand heel erg bedanken. Fijn dat er aan ons gedacht is en dat jullie langs gekomen zijn.

Team Stichting Verdanda

Nog maar 6 dagen te gaan en dan ....Rijswijk !!!

on 06 april 2018

Plattegrond Patchwork Quiltdagen april 2018 verdandaRijswijk komt steeds dichterbij en hoe leuk is dat. Het meeste staat klaar, voor het inloopnaaifestijn zijn alle lapjes gesneden, garen, scharen en spelden ingepakt, dus we kunnen. Woensdag gaan er 4 mensen heen om de stand op te bouwen zodat u vanaf donderdag gezellig bij ons langs kunt komen, voor een praatje, informatie, uw gemaakte blokken afgeven en gezellig meedoen met ons naaifestijn.

Inmiddels ook de plattegrond binnen gekregen en wij hebben standnummer 63. We hebben het in de plattegrond hiernaast aangegeven.

De Patchwork & Quiltdagen zijn van donderdag 12 t/m zaterdag 14 april a.s. Voor meer informatie over openingstijden, tickets en route kunt u terecht op www.patchworkenquilt.nl

Tot donderdag, vrijdag of zaterdag,

Team Verdanda

Nog 18 dagen te gaan tot Rijswijk

on 25 maart 2018

aan de slagDe data 12, 13 en 14 april komen steeds dichterbij, op de lijst "things to do" kan steeds meer afgevinkt worden en de kratten, gevuld met spullen die mee moeten, staan al klaar.

Op een beurs staan doe je niet zo maar even. Daar gaat een grondige voorbereiding aan vooraf en daar zijn een aantal mensen met enige regelmaat mee bezig. Of het nu het maken/verzamelen van spulletjes voor de grabbelton is, dingen voor de verkoop maken, bezig houden met de p.r., contact onderhouden met de organisatie, het maakt niet uit, we doen het allemaal met plezier.

De zakken voor het naaigerei wat gebruikt kan worden tijdens het naaifestijn zijn ook klaar en afgevinkt (zie foto). Er zijn heel vrolijke, gezellige portemonnees gemaakt voor de verkoop en nog veel meer leuke, mooie hebbedingetjes. 

Als u het leuk vindt om voor ons door te quilten, dan kunt u in Rijswijk een top met vulling en achterkant meenemen., of uw naam en adres achter laten. We nemen in ieder geval 5 tops mee naar Rijswijk.

U kunt in Rijswijk ook uw blokken inleveren en eventueel stof die u overheeft aan ons geven. Misschien heeft u met uw quiltgroep wel een quilt voor ons gemaakt. Neem deze mee naar Rijswijk en laat 'm achter bij ons. 

Wij hopen weer heel veel bekenden te ontmoeten, maar ook nieuwe mensen die ons nog niet kennen hopen wij enthousiast te maken voor het mooie werk wat Sichting Verdanda doet.

Tot ziens allemaal op 12, 13 of 14 april in de Broodfabriek te Rijswijk. Voor meer informatie over de Patchwork & Quiltdagen kunt u kijken op www.patchworkenquilt.nl 

Subcategorieƫn

Activiteiten agenda

Vorige maand Mei 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 18 1 2 3 4 5 6
week 19 7 8 9 10 11 12 13
week 20 14 15 16 17 18 19 20
week 21 21 22 23 24 25 26 27
week 22 28 29 30 31