Reageer

Nieuws

Selecteer een onderwerp en vervolgens een nieuws item.

HELAAS ....

on 11 september 2020

Enkele dagen terug nog enthousiast vermeld in het artikel "alweer september" dat we uitkijken naar de tentoonstelling Textiel Plus Festival, maar kregen gisterenochtend bericht dat door onvoldoende draagkracht, te veel onzekerheid en te weinig vertrouwen het festival    NIET DOORGAAT dit jaar.

Maar .......de organisatie wil graag doorgaan en het Textiel Plus Festival ONLINE organiseren. 

Voor alle informatie hierover kunt u naar hun website www.textielplusfestival.nl gaan.

De datum voor 2021 is ook al bekend: 21 t/m 23 oktober.

Wij hopen dat heel veel mensen online het Festival gaan bezoeken en zo toch, op een andere manier, kunnen genieten.

Team Stichting Verdanda

Het is alweer SEPTEMBER

on 09 september 2020

huisjes quilt 2020Tja, de tijd vliegt. De zomervakantie is voorbij en voor velen van jullie op een andere manier doorgebracht dan andere jaren. Kinderen, kleinkinderen naar school en het ritme van alle dag weer te pakken. Hier en daar wordt er ook weer een bee gehouden, lessen zijn begonnen en dat allemaal op gepaste afstand. Wat heeft het corona virus een verandering in onze samenleving gebracht en brengt het nog steeds.

Helaas zijn hierdoor ook diverse tentoonstellingen en beurzen afgelast. Zo ook de Patchwork & Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswijk. Deze zouden in oktober zijn, maar gaan dus niet door, ze worden doorgeschoven naar 2021. Heel jammer, maar ook begrijpelijk.

Met de warmte van juli/augustus zijn hier ook de werkzaamheden op een lager pitje gezet. Het was af en toe gewoon overleven, zo warm in ons mooie Brabantse land. Maar nu zijn we er weer. Gisteren de laatste blokken bij de stapel voor Marga gelegd, die kan straks weer verder met tops maken. Zij heeft dit jaar al 21 tops gemaakt van de blokken die van het patroon 2019-2020 binnen zijn gekomen en ook nog andere blokken van voorgaande jaren. Het is een record aantal !

Maar ook het aantal ontvangen blokken is een record aantal. De teller staat nu op 1175 en dan zeker nog ± 150 blokken van andere patronen. We zijn er ontzettend blij mee en hebben straks een groot aantal quilts voor op een 1 persoonsbed. Deze zijn snel weg, door de aanvragen vanuit diverse verpleeghuizen.  Helaas heeft door corona het uitdelen van quilts enige vertraging opgelopen, want ook wij kwamen de verpleeghuizen niet in. En veel van onze vrijwilligsters behoren zelf tot de risicogroep, dus dat was lekker thuis werken en alleen contact via telefoon, app, enz.

Lisette heeft de tops die zij in juli van ons kreeg allemaal al doorgequilt en deze gaan we binnenkort ophalen en nemen dan gelijk nieuwe tops, achterkanten en biezen mee zodat ze weer vooruit kan. Bij de groep van Bunnik gaan we begin oktober ook de quilts ophalen die zij afgelopen jaar gemaakt hebben. Normaal doen we dat met een gezellige middag, dit jaar helaas niet.

En zo hebben we ons ritme weer te pakken en zijn heerlijk bezig. We verheugen ons op het Textiel Plus Festival, in de Brabanthallen in den Bosch van 12  t/m 14 november a.s. Tot nu toe gaat deze beurs door en Stichting Verdanda hoopt daar ook aanwezig te zijn. We hebben daar diverse spullen te koop. Spullen die wij gekregen hebben en mogen verkopen van de gevers. En u weet dat de opbrengst daarvan naar de pot gaat om vulling te kopen.

Maar voor november komt er nog een artikel gewijd aan dit Festival.

Heel veel quiltplezier de komende tijd en blijf gezond.

Team Stichting Verdanda

NIET ECHT LOCKDOWN, MAAR TOCH .....

on 04 mei 2020

bevrijdingsblok 2020Het Verdanda team hoopt dat het met jullie allemaal goed gaat en dat iedereen gezond is. Ondanks alle beperkingen lekker bezig zijn met onze hobby, het quilten.

En dan de beperkingen, van weinig tot geen fysiek contact hebben met onze geliefden, familie en vrienden. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden wat betreft social media, maar toch ......we missen de echte knuffel voor en van elkaar, het even aanraken. We ontvangen diverse lieve kaarten en vaker wordt er een telefoontje gepleegd of via face time of zoom aan video bellen gedaan zodat we de ander toch kunnen zien.

 Al kunnen we nu geen quilts uitdelen, materialen ophalen/wegbrengen, het hele team blijft aan het werk voor Verdanda. Ieder blijft in haar eigen omgeving, het gezellig bij en met elkaar zit er even niet in. 

Er zijn al meer dan 7 tops van alle gekregen blokken gemaakt. Er liggen al heel wat tops, vulling, achterkanten en biezen klaar om naar onze doorquilters gebracht te worden. Helaas moet dat laatste nog even wachten, ook daar gaan we nu niet naar toe. Een aantal keer per week komen er nog enveloppen en/of pakketjes binnen met gemaakte blokken en dat vinden wij heel fijn. We willen tenslotte graag aan het werk blijven.

Inmiddels zijn er al ruim 725 blokken binnen gekomen. Fantastisch gewoon, zo fijn dat zoveel mensen bezig zijn voor ons. Hierdoor kunnen we met elkaar mooie, leuke, lieve quilts maken voor mensen met een beperking. 

 Begin maart kregen we het bericht dat de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk niet doorgingen en verschoven zijn naar 2, 3 en 4 oktober van dit jaar. Laten we hopen dat deze dagen dan wel door kunnen gaan.  Wij zijn er dan ook bij en hebben dan weer een gezellig naaifestijn.

Eind augustus zou de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in Nijkerk zijn. Helaas kan deze tentoonstelling ook niet doorgaan. Stichting Verdanda zou daar 1 dag een workshop verzorgen. Een vervangende data hebben we nog niet doorgekregen, maar zodra we iets weten, plaatsen we het op de website en face book.

Het Textiel Plus Festival in den Bosch, van 12 t/m 14 november gaat in prirncipe gewoon door. Maar ook daarvoor geldt, als we iets horen van de organisatie komt het zo snel mogelijk op de website en face book.

We hopen jullie dit jaar nog te zien in Rijwijk of den Bosch of misschien wel bij beiden.

 Nog even volhouden. lekker quilten of iets anders leuks. Voor de mensen die moeten werken heel veel sterkte en blijf gezond.

Team Verdanda

BELANGRIJK BERICHT

on 13 maart 2020

Beste lezers,

Zojuist hebben wij bericht gekregen van de organisatie van de Patchwork & Quildagen in de Broodfabriek te Rijswijk dat deze dagen, op 16, 17 & 18 april a.s. NIET DOORGAAN vanwege het coronavirus.

Bezoekers die al een ticket voor de beurs hebben gekocht worden z.s.m. op de hoogte gesteld.

De Patchwork & Quiltdagen worden in z'n geheel verplaatst naar:  2, 3 & 4  oktober 2020 (vrijdag, zaterdag & zondag)

Team Stichting Verdanda

Subcategorieën

Activiteiten agenda

Vorige maand September 2020 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 36 1 2 3 4 5 6
week 37 7 8 9 10 11 12 13
week 38 14 15 16 17 18 19 20
week 39 21 22 23 24 25 26 27
week 40 28 29 30