Reageer

Nieuws

Selecteer een onderwerp en vervolgens een nieuws item.

TEXTIEL PLUS FESTIVAL ONLINE van start

on 11 november 2020

Quilttop gemaakt van hartpatroon; stichting Verdanda 2019/2020Vanaf vanmorgen 10 uur kan er ingelogd worden op de website van het Textiel Plus Festival Online. Dat wordt 3 dagen genieten want er zijn heel wat deelnemers die bezocht kunnen worden. Ook het Verdanda team heeft een pagina gemaakt voor deze online versie.

Dagelijks, t/m zaterdag 14 november 17.00 uur kunt u deze online beurs bezoeken, mits u een ticket heeft gekocht. Elke dag tot 17.00 uur heeft u toegang tot het complete programma, incl. chatfuncties, groepsmeetings en livestreams. Buiten die uren is de site ook geopend en kunt u foto's bekijken, verhalen lezen en alle video's nog eens bekijken die de deelnemers gemaakt hebben. Eigenlijk is de online versie 24 uur per dag geopend.

Als u nog geen ticket heeft, dan kunt u deze via de website www.textielplusfestival-online.nl kopen en de kaartjes kosten maar 5 euro per stuk. Als u een kaartje gekocht heeft dan krijgt u van de organisatie een wachtwoord en samen met uw mailadres kunt u daarna 3 dagen lang volop genieten.

Het team van Stichting Verdanda wenst u een heel gezellig festival voor de komende 3 dagen. We hopen wel dat we elkaar volgend jaar weer gewoon in de Brabant hallen in Den Bosch tegen komen en een gezellig praatje kunnen aanknopen.

 

 

 

QUILTS OPHALEN

on 09 oktober 2020

Quilt van de werkgroep BunnikDonderdag 8 oktober zijn Ria en Lenny naar Bunnik geweest om daar quilts op te halen welke door de quiltgroep Bunnik gemaakt zijn. En het zijn er heel wat die mee terug gingen.

Door omstandigheden waren we oktober 2019 niet geweest en kwam afgelopen voorjaar corona onze afspraak te niet doen, maar nu zijn we de quilts gaan halen. Helaas niet in de Grondslag waar de dames normaal hun bijeenkomst hebben, maar bij Greet thuis en alleen Annemar was er bij. Vol trots hebben zij alle quilts aan ons laten zien en er diverse dingen over verteld. 

Quilt van de werkgroep BunnikMaar voor alle dames geldt natuurlijk HEEL ERG BEDANKT VOOR JULLIE BIJDRAGE. Het zijn allemaal, stuk voor stuk leuke, mooie quilts die jullie toch maar weer voor ons gemaakt hebben. Er zitten een aantal grote quilts bij, die geschikt zijn voor de reserveringen die we hebben voor verpleeghuizen in Linne, Valkenburg en Margraten.

Het was, zo met z'n viertjes, een heel gezellige middag en voordat we er erg in hadden was het al vier uur. Alles ingepakt en op naar het Zuiden, naar huis.

Team Stichting Verdanda

HELAAS ....

on 11 september 2020

Enkele dagen terug nog enthousiast vermeld in het artikel "alweer september" dat we uitkijken naar de tentoonstelling Textiel Plus Festival, maar kregen gisterenochtend bericht dat door onvoldoende draagkracht, te veel onzekerheid en te weinig vertrouwen het festival    NIET DOORGAAT dit jaar.

Maar .......de organisatie wil graag doorgaan en het Textiel Plus Festival ONLINE organiseren. 

Voor alle informatie hierover kunt u naar hun website www.textielplusfestival.nl gaan.

De datum voor 2021 is ook al bekend: 21 t/m 23 oktober.

Wij hopen dat heel veel mensen online het Festival gaan bezoeken en zo toch, op een andere manier, kunnen genieten.

Team Stichting Verdanda

Het is alweer SEPTEMBER

on 09 september 2020

huisjes quilt 2020Tja, de tijd vliegt. De zomervakantie is voorbij en voor velen van jullie op een andere manier doorgebracht dan andere jaren. Kinderen, kleinkinderen naar school en het ritme van alle dag weer te pakken. Hier en daar wordt er ook weer een bee gehouden, lessen zijn begonnen en dat allemaal op gepaste afstand. Wat heeft het corona virus een verandering in onze samenleving gebracht en brengt het nog steeds.

Helaas zijn hierdoor ook diverse tentoonstellingen en beurzen afgelast. Zo ook de Patchwork & Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswijk. Deze zouden in oktober zijn, maar gaan dus niet door, ze worden doorgeschoven naar 2021. Heel jammer, maar ook begrijpelijk.

Met de warmte van juli/augustus zijn hier ook de werkzaamheden op een lager pitje gezet. Het was af en toe gewoon overleven, zo warm in ons mooie Brabantse land. Maar nu zijn we er weer. Gisteren de laatste blokken bij de stapel voor Marga gelegd, die kan straks weer verder met tops maken. Zij heeft dit jaar al 21 tops gemaakt van de blokken die van het patroon 2019-2020 binnen zijn gekomen en ook nog andere blokken van voorgaande jaren. Het is een record aantal !

Maar ook het aantal ontvangen blokken is een record aantal. De teller staat nu op 1175 en dan zeker nog ± 150 blokken van andere patronen. We zijn er ontzettend blij mee en hebben straks een groot aantal quilts voor op een 1 persoonsbed. Deze zijn snel weg, door de aanvragen vanuit diverse verpleeghuizen.  Helaas heeft door corona het uitdelen van quilts enige vertraging opgelopen, want ook wij kwamen de verpleeghuizen niet in. En veel van onze vrijwilligsters behoren zelf tot de risicogroep, dus dat was lekker thuis werken en alleen contact via telefoon, app, enz.

Lisette heeft de tops die zij in juli van ons kreeg allemaal al doorgequilt en deze gaan we binnenkort ophalen en nemen dan gelijk nieuwe tops, achterkanten en biezen mee zodat ze weer vooruit kan. Bij de groep van Bunnik gaan we begin oktober ook de quilts ophalen die zij afgelopen jaar gemaakt hebben. Normaal doen we dat met een gezellige middag, dit jaar helaas niet.

En zo hebben we ons ritme weer te pakken en zijn heerlijk bezig. We verheugen ons op het Textiel Plus Festival, in de Brabanthallen in den Bosch van 12  t/m 14 november a.s. Tot nu toe gaat deze beurs door en Stichting Verdanda hoopt daar ook aanwezig te zijn. We hebben daar diverse spullen te koop. Spullen die wij gekregen hebben en mogen verkopen van de gevers. En u weet dat de opbrengst daarvan naar de pot gaat om vulling te kopen.

Maar voor november komt er nog een artikel gewijd aan dit Festival.

Heel veel quiltplezier de komende tijd en blijf gezond.

Team Stichting Verdanda

Subcategorieën

Activiteiten agenda

Vorige maand November 2020 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 44 1
week 45 2 3 4 5 6 7 8
week 46 9 10 11 12 13 14 15
week 47 16 17 18 19 20 21 22
week 48 23 24 25 26 27 28 29
week 49 30