Lekker bezig zijn ...

Post on 11 March 2014

.. met een leuke, fleurige kinderquilt maken voor de Stichting. Tussen het blokken maken door even een mok koffie buiten drinken, wasje in de machine doen en dan weer lekker verder. Het is een makkelijk paperpiece patroon, gemaakt voor ons door Toos Claesen. 140311 artikel 1

Vooraf snij je een heleboel repen van diverse stoffen en maak je het middenblok (dat is nr. 1 op het patroon) ook van diverse stoffen. Je snijdt deel 2 en 3 van creme kleurige stof en uiteraard zijn er al een heel stel patroonblokken op theezakjespapier of vlieseline getekend. Strijkplank en strijkijzer binnen handbereik en nu heerlijk aan de slag. Lekker allerlei fleurige combinaties maken. De meeste stof hebben we voor de Stichting gekregen en van mijn eigen collecties zit er stof bij. Ik probeer de quilt helemaal te maken van gekregen stof, er wordt dus niets bijgekocht.

 

140311 artikel 2De quilt heeft al een bestemming, maar misschien maak ik hierna nog wel een quilt van dit patroon en die komt dan in de fotogalerij en kan dan uitgezocht worden.