• bunnik-090409-021

  bunnik-090409-021

 • bunnik-090409-022

  bunnik-090409-022

 • dsc-0001

  dsc-0001

 • dsc-0005

  dsc-0005

 • dsc-0005-2

  dsc-0005-2

 • dsc-0007

  dsc-0007

 • dsc-0009

  dsc-0009

 • dsc-0010

  dsc-0010

 • dsc-0010-2

  dsc-0010-2

 • dsc-0208

  dsc-0208

Verdanda stand staphorst 2014Zaterdag 30 Augustus was het weer Open Dag bij Quiltpalace in Staphorst, en zoals al vele jaren het geval was, waren wij, stichting Verdanda, weer te gast bij Rob en Gerda Stegeman.

We hadden weer een prachtige stand, voor het pand op de stoep, zodat iedereen er wel voorbij moest. Aan belangstelling dan ook geen gebrek. En dankzij de Verdanda werkgroep uit Staphorst zag onze stand, zoals je op de foto kunt zien, er weer geweldig uit. Deze werkgroep is ook al vele jaren actief en heeft niet alleen al een groot aantal quilts gemaakt, maar is ook actief in het vinden van bestemmingen voor de quilts en het uitdelen ervan. Het is geweldig om te zien hoe al die mensen zich enthousiast inzetten en steeds weer met nieuwe ideeen komen. Zo hadden ze dit jaar een presentje voor de bezoekers; iedereen kon een foto uitzoeken met daarop een detail van de 'Staphorster Quilt (foto onder).  Al zat er wel een addertje onder het gras; bij de foto zat een patroon van een blok, en iedereen weet, als Stichting Verdanda een patroon weggeeft verwacht ze er wat voor terug.

De Staphorster quilt 2014We deelden dit jaar onze stand met de stichting Early Birds. Deze stichting biedt ouders van te vroeg geboren babies een foto reportage aan. Een heel bijzonder doel wat zeker aandacht verdiend. Dus zeker even kijken op de website van Early Birds.

Het was in elk geval een zeer geslaagde dag, voor iedereen, mede dankzij het weer wat, afgezien van één bui, gewoon goed was. Gerda en Rob, nogmaals heel hartelijk bedankt voor de mogelijkheid die jullie ons geboden hebben; mensen van de werkgroep Staphorts, bedankt voor de geweldige manier waarop jullie deze mogelijkheid hebben aangegrepen en ons doel hebben gepromoot.

Voor diegene die graag de foto's wil zien: naar de foto's op de website van Quiltpalace.

Deze week zijn Ria en Marga voor een midweek quilten naar Texel toe. Deze midweek wordt georganiseerd door Ineke Vaillant en zijn altijd heel leerzaam en gezellig. Heel leuk is dat Ineke Stichting Verdanda een warm hart toe draagt en aan elke deelneemster aan het begin van de week een Verdanda blok uitdeelt welk aan het eind van die week klaar moet zijn. Zo ook deze keer en zie hier het resultaat ervan.130925 artikel

Altijd komen Ria en Marga aan het eind van de midweek met een auto volgeladen met gekregen blokken, quilts en stof terug naar het zuiden. Dat zal aan het eind van deze week, vrijdag 27 september, niet anders zijn. Alle gulle geefsters en blokkenmaaksters ENORM BEDANKT !!!

 

Zondagavond zijn Ria, Marga, Charlotte en Connie naar het Maartenhuis op Texel geweest om quilts uit te delen. In het Maartenhuis wonen 31 bewoners en allemaal hebben ze met behulp van de leiding een quilt uitgekozen.

 

Wat was het gezellig druk bij de verschillende quilt locaties waar zaterdag 1 september jongstleden een Open Dag werd gehouden en wat hadden we schitterend weer.

StaphorstQuiltpalace & de Wolmand in Staphorst hield ook op deze dag haar traditionele Open Dag. Ook nu was er een stand van St. Verdanda , waar de vrijwilligers van de werkgroep Staphorst gebruik van konden maken. De stand was volgehangen met fleurige quilts, o.a. gemaakt van blokken die belangeloos waren aangeleverd door een groot aantal mensen. Steeds lukt het weer door de inzet van de enthousiaste quilters uit de regio Staphorst om van alle blokken mooie quilts te maken. Op deze dag kregen we zelfs 2 schitterende quilts die al helemaal klaar waren, geweldig en bedankt daarvoor.

Louis en Ria waren ook aanwezig en zoals elk jaar heeft Louis weer veel foto's gemaakt.

Er zijn veel patronen van de feesthoedjes meegegeven en de vrijwilligers hebben belangstellenden over St. Verdanda verteld. De foto's van deze dag kunt u bekijken op de website van Quiltpalace www.quiltpalace.nl

Bij Marina www.quiltcorner.nl in Den Dolder was Carien namens Verdanda. Ze heeft veel contacten gelegd met mensen die St. Verdanda nog niet kenden. Van diverse mensen, die Verdanda wel kennen, kreeg ze blokken en quilts. En we hebben ook diverse stoffen mogen ontvangen.

Patronen postBij de Patronen Post  www.patronenpost.nl van Wendy Voster in Budel waren Lenny en Magda aanwezig voor de Verdanda stichting. Heel fijn het mooie weer, want de Open Dag werd in de tuin gehouden. Samen met Jopies dromenquilt hebben we een loterij gehouden waarvoor 4 prijzen ter beschikking waren gesteld. De opbrengst van de loterij was in totaal € 133,-- en Jopie en Verdanda kregen elk de helft van de opbrengst.

We hebben op deze dag veel patronen uitgedeeld en hopen dat alle dames die een patroon mee hebben een bootjesblok in leveren. Heel leuk dat door een aantal dames hun gemaakte blok werd herkend in de bootjes tops die er hingen. Na het opruimen van alle spullen was er voor iedereen die had meegeholpen aan deze dag "hamburger van Piet" Fijn als je na een drukke dag lekker aan kan schuiven en niet zelf hoeft te koken.

Wendy, Gerda en Rob en Marina ontzettend bedankt dat we St. Verdanda mochten presenteren en aanwezig zijn op jullie Open Dag.

Vrijdag 8 oktober gaat in Stiens een nieuwe werkgroep van start. We zijn ontzettend blij met dit initiatief van Henny van Wijk en we zullen alles doen wat we kunnen om haar te ondersteunen. Materialen heeft Henny al en het lijkt er op dat zich al een flinke groep Quiltsters aangemeld heeft. We houden u op de hoogte.

Foto van de blokken die De Sonnetjes gemaakt hadden.Op 8 september waren we te gast bij quilt BEE "De Sonnetjes" in Maassluis om een presentatie te geven over onze stichting. Dat doen we wel vaker, presentaties geven, en voor ons is het een prima mogelijkheid om direct contact te hebben met mensen en te laten zien waar het nu eigenlijk allemaal om gaat. En het is altijd leuk om te doen!

De dames hadden ook weer een hele serie blokken gemaakt die we na afloop konden meenemen. Als we de reacties mogen geloven was de presentatie wel een succes. Bekijk de foto's maar eens.

Foto van de Staphorster zussen die de presentatie deden.Zaterdag 29 augustus was het weer de jaarlijkse open dag van Quiltpalace in Staphorst. Voor Heleen de eerste open dag voor Verdanda, Marieke had al eerder kennis gemaakt met de groep daar. Ria en Louis waren natuurlijk al veel langer bekend met de winkel en de werkgroep.

We vielen wel allemaal met onze neus in de boter, of liever gezegd in de quilts. Wat een prachtige stoffen, materialen en quilts daar. Het was ontzettend druk in Staphorst, wat daar normaal schijnt te zijn voor een open dag. Bekijk de foto’s maar eens.

Logo van de Quilterij 's HertogenboschFoto van ons standje op de open dag.Zaterdag, 5 September, was er in de Quilterij in 's Hertogenbosch open dag. Stichting Verdanda was daar weer met een standje present en we hebben de gelegenheid maximaal benut om weer zo veel mogelijk mensen te benaderen.

Foto van het team wat de Quiltmarkt organiseerde.Op 4 november 2006 mocht Stichting Verdanda zich op de Quiltmarkt in Bennekom presenteren. De grote verrassing was dat we het goede doel waren van die dag, wat maar liefst € 500,- opbracht.

Afbeelding logo Marina's QuiltcornerOp 13 januari 2007 maakte Stichting Verdanda haar debut in Zeist op de open dag van Marina's Quiltcorner, Zeist.

Het was weer een zeer geslaagde open dag in Staphorst. De weergoden droegen er alles aan bij om de mensen naar het Quilt Palace te lokken, en met succes. Meer dan hondertvijftig patroontjes hebben we uit kunnen delen, en als iedereen één blok instuurt is dat voor onze stichting weer een geweldig resultaat. Kun je je voorstellen als iedereen twee blokken instuurt, of drie....
Gerda en Rob, heel hartelijk bedankt voor een zeer geslaagde dag.

Naar de Stitch Cottage website. 

The Stitch Cottage, Hellevoetsluis

Image 

Notaris kantoor Van der Wouw, Eindhoven

Image 

Marijke van Hessen, Schieweg 101C, Rotterdam

Image 

Laura's Quiltshop, Amersfoort

Image 

Madrene Display Art, Schijndel

Image 

F. Van Lanschot, Bankiers

Image 

Rhinetex b.v., Andelst

Image 

Verachtert, Geel, België

Image 

Via Nova, Almere
De Steiger 128
1351 AL Almere-Haven

Image 

Elly Prins, Zoetermeer

Activiteiten agenda

Vorige maand November 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 44 1 2 3 4 5
week 45 6 7 8 9 10 11 12
week 46 13 14 15 16 17 18 19
week 47 20 21 22 23 24 25 26
week 48 27 28 29 30