Op zaterdag 23 augustus was de Verdanda dag bij de PatronenPost van Wendy in Budel. We werden verwelkomd door Wendy met koffie en een lekker stukje stroopwafelcake.

Lenny had thuis al wat voorwerk verricht en het patroon op theezakjes papier getekend zodat er gelijk genaaid kon worden. Een heleboel verschillende stoffen meegenomen zodat de dames konden kiezen welke stoffen ze wilden gebruiken. Er werd ijverig gewerkt en ondertussen druk gekletst, maar dat hoort erbij. Al snel waren de eerste blokken klaar en aan het einde van de dag waren er ruim 28 blokken gemaakt  Het was een ontzettend gezellige dag, weer nieuwe mensen leren kennen en zeker de moeite waard om volgend jaar te herhalen. Uiteraard heeft Wendy dan weer een nieuw blok voor ons gemaakt. 140825 artikel

Ook Martha en Corrie kwamen langs om blokken, die ze thuis gemaakt hadden, te brengen. Zij hadden tijdens de Open dag bij Wendy een tas vol stoffen gekregen en daar 150 blokken meegemaakt. Geweldig dames !!!. De blokken hebben we op het grasveld gelegd zodat we ze allemaal konden bewonderen. Alle stof was nog niet op, dus ze gaan gewoon verder met blokken maken.

De foto is een impressie van de gisteren gemaakte blokken.

Voor de meesten van ons is de vakantie voorbij en gaan we lekker aan de slag. Zo ook de mensen van Verdanda. Ad en Louis hebben donderdag 1 augustus 52 quilts gefotografeerd en deze worden deze week op de site geplaatst.

Denkt u misschien, ach een foto, staat zo op de site, een peulenschil. Nou nee dus. Alle quilts die gefotografeerd moeten worden, moeten opgehangen worden, voorzien worden van een nummer en de maat van de quilt moet opgemeten en genoteerd worden. Alles bij elkaar toch een aantal handelingen. Het nummer is heel belangrijk voor ons en daar hebben we een speciaal systeem voor. Er staan altijd 8 cijfers onder de quiltfoto en deze cijfers hebben een bepaalde opbouw. Staat er b.v. 13080109 onder een quilt, dan is 13 het jaar, 08 de maand, 01 ste dag en 09 wil zeggen de 9e quilt die die dag gefotografeerd wordt. 130801 artikel 3

Maar ja, dan zijn de mannen er nog niet, want de foto's moeten bijgesneden worden en natuurlijk op de Verdanda site komen, maat en nummer eronder en ook zo dat ze stuk voor stuk uitvergroot kunnen worden. U kunt dan de quilts vinden onder de kop Quilts bekijken en klik daarna op quilts beschikbaar. Hieronder vind u alle quilts welke op dit moment op voorraad zijn.

130801 artikel 4Aan het eind van de avond moeten de gefotografeerde quilts op een speciale manier opgevouwen worden zodat ze makkelijk opgezocht kunnen worden als iemand ze wil hebben. Daarom is het nummer van de quilt doorgeven voor ons zo belangrijk.

Kent u nog iemand in uw omgeving die binnen onze doelgroep valt en dus in aanmerking komt voor een quilt? Kijk eens bij quilts beschikbaar en verras hem of haar met een leuke quilt.

 

Zodra de laatste foto's geplaatst zijn, hebben we 178 quilts die beschikbaar om uit te delen.

Afbeelding van de tegoedbon die als eerste prijs verloot is.Op 28 en 29 maart 2007 was Stichting Verdanda het goede doel op de regiodag van het Quiltersgilde in Oisterwijk. Gezien de opbrengst, bijna € 700,-, waren de door Stichting Verdanda beschikbaar gestelde prijzen aantrekkelijk genoeg. Vooral de eerste prijs, een tegoedbon voor een cursus, beschikbaar gesteld door Hanneke Beljaars van de Quiltfactory werd zeer positief ontvangen. Hieronder de quilts die verloot werden. Iedereen natuurlijk heel hartelijk bedankt.

Van 1 t/m 4 mei 2008 stond Stichting Verdanda op de jaarlijkse Europese Quilt Kampioenschappen gehouden in de Koningshof in Veldhoven.

Foto van de stand van Stichting Verdanda op de EQC.Van 30 april t/m 3 mei 2009 stond Stichting Verdanda op de jaarlijkse Europese Quilt Kampioenschappen gehouden in de Koningshof in Veldhoven. We hadden een geweldige stand bij de ingang van de zaal, komend vanaf het restaurant (en daar komt iedereen uiteindelijk). Uiteraard willen we Ada Honders ontzettend bedanken voor deze geweldige gelegenheid.

25
aug

Foto van de gevel van De MarlotteOp 10 mei 2008 was er bij borduurshop De Marlotte in Assen een open dag. Daaraan was een actie verbonden waarbij iedereen een blokje kon inzenden om mee te dingen naar een aantal prijzen. De blokken waren bestemd voor Stichting Verdanda om quilts van te maken. Deze fantastische actie leverde niet minder dan 173 prachtige blokken op, allemaal met een prachtig borduurwerkje in het midden. Dat stichting Verdanda ook de prijswinnaars moest bepalen was wat minder, want dat is geen eenvoudige opgave, zeker niet als je het aan de hand van foto's moet doen. Daarom dat we iedereen die een blokje ingestuurd heeft hierbij graag nogmaals willen bedanken. Jullie hebben prachtig werk geleverd. Ondertussen wordt er druk gewerkt aan quilts waarin de blokken verwerkt worden. Die houden jullie nog even te goed.

Foto van Hennie die namens de stichting de mensen toespreekt.Op 5 april werd in Hoorn de jaarlijkse regiodag georganiseerd en Stichting Verdanda was uitgenodigde om een presentatie te houden. Bovendien hebben alle deelnemers, als onderdeel van het programma, een blokje gemaakt voor Stichting Verdanda. Dat was weer een geweldige bijdrage voor ons goede doel. Op de foto's kun je zien hoe iedereen druk bezig is met het maken van een blokje.

We zijn de organisatoren, Mieke Hendriksen en Inge Wijker, heel erg dankbaar voor deze mogelijkheid. Als mensen zoals Mieke en Inge zich zo inzetten voor ons goede doel, dan verdienen ze ook de erkenning daarvoor.

Foto van de stand van Stichting VerdandaVan 19 t/m 23 augustus vond er in Leerdam een expositie plaats, georganiseerd door Helma de Jongh van Quiltcare. Met een ruime stand, direct bij de in-/uitgang, hadden we een geweldige gelegenheid om 5 dagen lang onze stichting te promoten. En dat hebben we geweten; het was regelmatige een behoorlijke drukt bij onze stand, want de tentoonstelling was goed bezocht. Terecht, want al is deze tentoonstelling niet de grootste of bekendste in Nederland, de kwaliteit van de quilts was er beslist niet minder om.

 

Foto bezoekers open dag 2008.Op 30 augustus vond in Staphorst weer de jaarlijkse open dag van Quilt Palace plaats. Met het legendarische mooie weer wat er bij hoort. Natuurlijk stond de Verdanda groep van Staphorst er om mensen te vragen een blokje te maken en we hebben ook weer leuke foto's kunnen maken.

Weten jullie trouwens dat Rob en Gerda die dag 23 jaar getrouwd waren; vandaar de rozen.