En het was een feest, de Expo Veldhoven 2014. Wat hingen er een mooie, grappige, gekke, bonte quilts. De quilts met de "gekke" koeien waren ontzettend leuk. De tentmakers van Cairo waren er om hun mooie werk te laten zien. Zo ook Ferret, die prachtig werk maakt met de long-arm machine. Er hingen zoveel mooie quilts, te veel om hier op te noemen.

20140505 artikel 1 Maar in onze stand was het natuurlijk ook feest door alle gezellige mensen die langs kwamen, de quilts en tops die we hebben gekregen, de lappen stof die men kwam brengen en natuurlijk de blokken. Voor iedereen is hier een hartelijk bedankt op zijn plaats. En wat vonden de mensen de top van de kroonblokken mooi, het was een blikvanger. En sommige mensen zagen dat hun blok in een top verwerkt is, een leuke herkenning. 

De verkoop van loten en de giften hebben € 285 opgebracht waar we heel blij mee zijn. Het geld houden we even apart want binnenkort is er vulling nodig en dat kunnen we daar van kopen.

De prijs van de loterij, een mooie quilt, is gevallen op lotnummer 551 en de gelukkige winnaar is mevrouw Emans uit Weert. De quilt is al naar haar onderweg.

Dit is Fenna, 4 jaar en onze jongste vrijwilligster. Zij wilde graag met oma mee naar de "meisjesbeurs". 20140505 artikel 2

 

Het volgende evenement in Veldhoven is het OEQC (Open European Quilt Championships) van 23 t/m 26 oktober 2014.  Maar wij zijn ook bij andere evenementen aanwezig. Kijkt u eens in de agenda.

Wat de Expo Veldhoven betreft, hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer. 

Wat hebben we een leuke stand met als middelpunt een prachtige top van jullie kroonblokken gemaakt. Uiteraard hangen er nog andere tops en liggen er tops op tafel zodat heel veel mensen misschien wel hun eigen blokje kunnen vinden. artikel 03052014

En wat was het gezellig. Natuurlijk heel veel bekenden ontmoet. Het is een jaarlijks terugkerend reunie, lekker tijd om even bij te kletsen. Er is wel contact met elkaar, maar dat is via een bedankkaart of mail en nu zien en spreken elkaar. Er zijn weer een heel stel blokken ingeleverd, tops en quilts. En uiteraard is maar wat graag het nieuwe patroon meegenomen. Dit nieuwe patroon is zeer enthousiast ontvangen, het is makkelijker dan het kroontje. 

Met de verkoop van loten en de giften in het spaarvarken is deze 1ste dag € 100 opgehaald, wat we fantastisch vinden. Dit is toch weer een halve rol vulling. 

Bent u nog niet in Veldhoven geweest, kom  dan nog gezellig langs. De Expo is zondag 4 mei nog open tot 17 uur. Wij van Stichting Verdanda zouden het erg leuk vinden om u te ontmoeten in stand nr. 04. U herkent ons aan de slingers en ballonnen.

Tot in Veldhoven morgen.

Onder begeleiding van Froukje zijn de dames van de werkgroep Staphorst het eerste deel van dit jaar druk bezig geweest met het maken van verschillende quilts. Deze quilts zijn o.a. uitgedeeld in Zandhove te Zwolle. De dames komen regelmatig op een zaterdag bij elkaar in quiltwinkel Quiltpalace te Staphorst (Muldersweg 5-2), www.quiltpalace.nl

130522 artikelDe quilt (zie foto) op het bed van Willie is gemaakt door Joanne. Zij heeft van heel veel restjes met de grazy quilt techniek het grootste deel van de quilt gemaakt. 

Momenteel zijn de dames van de werkgroep al begonnen aan de zomerstop, maar op zaterdag 31 augustus a.s. presenteren zij zich tijdens de Open Dag van Quiltpalace. Deze dag wordt elk jaar traditioneel aan het begin van het nieuwe quiltseizoen gehouden, tijdens de openingstijden van de winkel. Het is een heel gezellige dag waar U o.a. informatie kunt krijgen over de Verdanda werkdagen in Staphorst, maar ook over workshops en cursussen welke gegeven worden bij Quiltpalace.

De eerste werkdag na de zomerstop is zaterdag 21 september . De andere data voor de werkdagen kunt u vinden onder het kopje Agenda op onze website www.verdanda.nl

De Expo Veldhoven is voorbij, het feest is over. Maar wat hebben we genoten vrijdag, zaterdag en zondag. Het is heel druk geweest met bezoekers voor de prachtige quilts die er hingen. Ook bij de St. Verdanda was het gezellig druk. Heel veel oude bekenden kwamen langs, nieuwe mensen hebben we warm kunnen maken voor onze Stichting. Het nieuwe "hartjes" blok is heel veel uitgedeeld en dat gaat komende maanden veel blokken opleveren.

130506 artikelEr zijn 176 loten verkocht en het winnende lot, welk door Christien van Herp getrokken is, is nummer 744 (zie foto). En de mooie prijs quilt gaat naar Carolina uit Eindhoven. De winnares is al gebeld en de quilt wordt haar dinsdagavond tijdens een bijeenkomst van quiltgroep " The Blazing Stars" overhandigd. 

Na deze drie geweldige dagen mochten we ruim 200 euro bijschrijven op de rekening van de Stichting. Dit bedrag kwam tot stand door de verkoop van loten en donaties. We zijn hier erg blij mee en kunnen dit bedrag besteden aan vulling en aankoop grote lappen stof voor de achterkanten van de tops die nog doorgequilt moeten worden.

Hopelijk zien we u allemaal weer in oktober a.s. tijdens het OEQC. Dit evenement wordt gehouden van 17 t/m 20 oktober 2013, ook in Koningshof te Veldhoven.

Meer informatie hier over kunt u lezen op www.oeqc.eu

De eerste dag van de Expo Veldhoven is alweer voorbij en wat is het druk geweest, geweldig. Heel veel dames kwamen gezellig langs bij onze stand om een praatje te maken of informatie te krijgen of een blokje af te geven. We hebben ook een aantal quilts en tops gekregen. 130504 artikel

Het nieuwe patroon, een hartje, is ook aan heel veel dames meegegeven en we hopen over een paar maanden een aantal leuke hartjesquilts hiervan gemaakt te hebben. 

U kunt nog meedoen als u naar de Expo komt aan de loterij. We verloten een prachtige quilt en de loten kosten € 1,50 per stuk. De trekking van het winnende lot vindt zondagmiddag rond half vijf plaats. De winnaar wordt gebeld. 

De stand van Verdanda kunt u tussen de stands van de winkeliers vinden en wel naast stand 42.

Tot ziens vandaag of morgen in Veldhoven.

Wat waren het gezellige dagen op het OEQC in Veldhoven. We hebben heel veel dames ontmoet die blokken voor ons maken. Maar ook dames die onze Stichting nog niet kenden en nu voor ons aan de slag gaan om blokken te maken.OEQC dag 4-1

Lisette kwam donderdag 10 quilts brengen die ze voor ons had doorgequilt. Deze quilts worden zo snel mogelijk gefotografeerd en krijgen een nummer zodat ze op de site geplaatst kunnen worden. Veel dames kwamen blokken inleveren en ook hebben we tops gekregen en quilts.

Mevrouw Buss kwam haar vliegtuigjesquilt brengen (zie foto rechts), nog hartelijk dank  daarvoor. We hebben ook dozen met stof gekregen, zodat we weer vooruit kunnen met naaien.

De verkoop van de loten en stoffenpakketjes hebben in totaal € 426,55 opgebracht. Een heel bedrag voor ons, waar we vulling en stof voor OEQC dag 4-3achterkanten van kunnen kopen. Dames, bedankt voor het kopen van de loten.

Om half vijf zondagmiddag heeft Ada Honders van OEQC (zie foto aan de linkerkant) het winnende lot getrokken. De prijs, een prachtige tulpenquilt, gemaakt van de Haan en Wagemaker stof is gevallen op nummer 949. De glukkige winnear, mevrouw van de Wal-Crone uit Culemborg is heel blij met haar prijs. Zij zal de quilt zo snel mogelijk in ontvangst nemen.

OEQC dag 4-2

 

Tijdens het OEQC hebben we een nieuw patroon uitgedeeld. Het is het patroon van een feesthoedje (zie foto rechts). Heel veel dames hebben dit patroon meegenomen en we hopen dan ook dat we veel gemaakte blokken hiervan terug krijgen zodat wij er weer een quilt van kunnen maken.

 

En tegen iedereen vanaf deze plaats een tot ziens, tot volgend jaar.

Klokslag 10 uur gingen vanmorgen de deuren open voor alle belangstellenden die naar het OEQC in Veldhoven kwamen. Het was ineens een hele drukte, maar wel gezellig.OEQC dag 1-1

Al vrij snel kregen we de eerste quilt en tops van de quiltgroep uit Susteren. Deze dames komen elk jaar trouw ons opzoeken in Veldhoven en nemen altijd een leuke verrassing voor ons mee. Enorm bedankt weer dames. Ook Lisette kwam de quilts brengen die ze voor ons doorgequilt heeft. Dat zijn er weer 10 die gefotografeerd kunnen worden en daarna op de site geplaatst, zodat we er weer iemand blij mee kunnen maken. Maar ook andere dames kwamen tops, quilts en blokken brengen, iets waar we heel blij mee zijn.

We hebbeOEQC dag 1-2n al aardig wat loten verkocht en hebben nog 3 dagen tegaan, zodat de opbrengst van de loterij aan het eind van de zondag veel hoger is. Dat hopen we in ieder geval wel. Maar de prijs die u kunt winnen is ook de moeite waard. Op de foto links, de tulpenquilt met blauwe biezen ertussen, dat is de prijs van de loterij. Een prachtige quilt is het geworden.

Er zijn ook al een paar stofpakketten voor de lappenpop verkocht en ook daarvan hopen we dat aan het eind van de zondag er niet veel meer van over zijn.

Maar we hebben nog 3 dagen voor de boeg en die gaan we met heel veel plezier tegemoet.

Wie weet zien we u wel in Veldhoven.