• bunnik-090409-021

  bunnik-090409-021

 • bunnik-090409-022

  bunnik-090409-022

 • dsc-0001

  dsc-0001

 • dsc-0005

  dsc-0005

 • dsc-0005-2

  dsc-0005-2

 • dsc-0007

  dsc-0007

 • dsc-0009

  dsc-0009

 • dsc-0010

  dsc-0010

 • dsc-0010-2

  dsc-0010-2

 • dsc-0208

  dsc-0208

De Handwerk & Quiltdagen in Nieuwegein zijn voorbij. Het waren weer heel gezellige dagen, waarbij we veel bekenden gezien en gesproken hebben, maar ook veel mensen die onze Stichting nog niet kenden, maar nu dus wel. Het zijn goede dagen geweest om nog meer bekendheid te krijgen. Vrijdag waren we al vroeg uit Eindhoven vertrokken, want de kraam moest nog ingeruimd worden. Gelukkig was het niet druk op de weg. Dat is elke keer een uitdaging om de kraam/stand zo aantrekkelijk mogelijk in te richten. Ook deze keer is dit weer gelukt dankzij Magda.141117 artikel Nieuwegein

Binnen een kwartier kwam er al een mevrouw een heel leuke quilt brengen en onderdelen voor een top. Zij had geen zin meer om deze af te maken, nou wij wel hoor. In de loop van de dag kregen we nog wat blokken, een tas vol met stoffen en nog 2 quilts. Dus 's avonds reden we met volle kofferbak weer terug naar Eindhoven en nu helaas wel in de file. Maar we zaten droog en konden zo de dag nog even doornemen.

Zaterdag was ook een heel geslaagde dag. Ook weer veel leuke, gezellige mensen ontmoet. Deze dagen kregen de mensen, die het wilden, een kleine attentie van ons. Dit ter ere van het 10 jarig bestaan van de Stichting. En ook deze dag weer quilts en blokken gekregen. Zo leuk is het dat de mensen hun spullen meenemen en als eerste op zoek gaan naar onze stand om de spullen af te geven.

En zondag alweer de laatste dag. Er waren al direct een behoorlijk aantal bezoekers, die de regen getrotseerd hadden. Deze dag veel bekenden gezien en gesproken wat altijd heel gezellig is. Veel mensen vroegen al naar het nieuwe blok voor 2015, wat dat wordt. Wij weten het nog niet, want we laten ons verrassen door Wendy van de PatronenPost die voor ons het patroon maakt. 

Wij hebben zelf ook rond gekeken en er moesten lapjes mee naar huis. Ik heb leuke lapjes kunnen scoren, die worden weer in een quilt verwerkt. Er was ook prachtig werk van vilt te zien, dus dat wordt komende winter een workshop vilten. 

Het zijn 3 geslaagde dagen geweest. Iedereen die onze stand heeft bezocht, bedankt voor jullie bezoek en wie weet tot volgend jaar. 

De stand op de handwerk en Quilt dagen.Afgelopen vrijdag en zaterdag, 15 en 16 november waren wij voor de eerste keer aanwezig bij de Handwerk en Quiltdagen in Arnhem. We hadden een grote marktkraam tot onze beschikking en voor de aankleding hiervan een aantal tops gebruikt. Deze tops zijn gemaakt van blokken die u allemaal weer voor ons genaaid heeft. Het was ontzettend leuk om op deze manier de kraam aan te kleden. Het is heel gezellig geweest, met ook heel veel dames die zich met ander handwerk bezig houden. Er stonden kramen met prachtige wol en zulke mooie kleuren. Wat kan je daar ook mooie combinaties in hebben. 

Uiteraard hebben we loten verkocht en Ria had een prachtige quilt van een yelli roll gemaakt. Het winnende lot is getrokken door Angela van de Quiltpuzzel, die gezellig naast ons stonden. Het winndende lot was gekocht door Gaby uit Grubbenvorst en de quilt is maandag al naar haar toe gegaan.  De opbrengst van de loterij is € 100, een bedrag waar we heel blij mee zijn. 

We hopen volgend jaar weer aanwezig te zijn op de Handwerk en Quiltdagen. De beurs is dan op een andere locatie, niet meer in Arnhem, maar in Nieuwegein en wel van 14 t/m 16 november 2014. Kijkt u eens regelmatig op de website van de organisatie, daar vindt u het laatste nieuws over de beurs. www.handwerkenquiltdagen.nl

121114 BunnikIn de maand oktober heeft er heel wat plaats gevonden voor Verdanda Stichting. Zo hebben op 11 oktober Ria en Lenny quilts opgehaald bij de werkgroep in Bunnik. Dit is een jaarlijks terugkerende activiteit en altijd heel leuk. De dames zijn een heel jaar ijverig bezig geweest om quilts voor onze Stichting te maken en deze quilts mogen wij dan meenemen. Elke keer wordt er als dank iets lekkers voor bij de koffie/thee gebakken en meegenomen. Ook dit jaar hebben de dames weer prachtige quilts gemaakt en deze zullen zeker heel snel een bestemming vinden.

121114 woudrichemEn er was de tentoonstelling "Een vesting vol quilts, tweede editie", georganiseerd door de eigenaars van Schering & Inslag uit Woudrichem. De tentoonstelling werd gehouden van 13 t/m 21 oktober. Ook St. Verdanda was daar aanwezig met een bootjesquilt (gemaakt door quiltgroep Bilthoven), folders en patronen. Het was een mooie tentoonstelling met meer dan 400 quilts.  Voor onze Stichting heeft het weer meer bekendheid opgeleverd en ook een aantal bootjesblokken. Het plaatsje Woudrichem is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het is een oud vestingstadje, prachtig gelegen aan de rivier de Waal. Gaat u een keer naar Schering & Inslag toe, er wordt heerlijke koffie/thee geserveerd en neem er dan een appelkanjer bij, die is zo lekker.

In Libelle nr. 41 heeft een klein artikel gestaan over onze Stichting waarin alle vrijwilligers, inmiddels ruim 700, werden bedankt. Dit artikel heeft heel veel reacties opgeleverd, ontzettend leuk. En onze Stichting is weer meer op de kaart gezet.

Op 24 oktober zijn Irene en Lenny met de auto vol quilts naar Huissen gereden om quilts uit te delen bij Vicarie. Dit is een begeleid wonen woongroep van St. Philadelphia. Er wonen 12 jong volwassenen met een verstandelijke beperking. We werden hartelijk verwelkomt door de jongelui en kregen heerlijke koffie, gezet door Pascal. Ze mochten allemaal een quilt uitzoeken, de een daarbij wat meer geholpen dan de ander. Niet alle jongelui wilden een quilt en dat was helemaal niet erg. N.a.v. het uitdelen van quilts bij Vicarie hebben we nu een aanvraag gekregen van een woongroep van dezelfde Stichting uit Gendt, een plaats vlakbij Huissen.

121114 ArtikelWe hebben weer een heel stel nieuwe quilts gekregen, o.a. van Ingrid, Hannie, Toos, Gerry en Lenie. Bij Lisette zijn ook quilts opgehaald die ze voor ons doorgequilt heeft. Maar ook een aantal zeer leuke tops hebben we gekregen en aardig wat stoffen. En natuurlijk niet te vergeten onze blokken die door heel veel dames gemaakt worden. Het bootjesblok en het blok van het feesthoedje komen nog steeds binnen en Marga naait ze tot een leuke top. Elke keer is het weer een verrassing wat zij er van gemaakt heeft. 

Quiltwinkel An3nA uit Grave heeft op de regiodag in Tiel onze Stichting heel erg gepromoot en stofjes en een patroon uitgedeeld van een pijl. Langzaam aan druppelen de pijlen binnen en worden weer doorgestuurd naar An3nA. Dames als u dit leest, stuur dan uw "pijlblok" op naar An3nA in Grave. Daar worden de blokken tot een quilt verwerkt.

Uiteraard zijn er weer nieuwe aanvragen voor quilts. Heel fijn dat dit gestaag doorgaat en dat zoveel mensen graag een quilt willen hebben en er heel blij mee zijn. We lopen al aardig naar de 800 quilts die inmiddels weggegeven zijn. Wat zou het prachtig zijn als we de 1000 quilts halen voordat we in 2014 ons 10 jarig bestaan vieren.

De Verdanda werkgroepen in Staphorst en Etten-Leur komen in november ook weer bij elkaar. Kijkt u even in de agenda voor de datum en de tijd.

En achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de Kerstkaart en het nieuwe patroon voor 2013.  Het nieuwe patroon is  ........, nee dat houden we nog even geheim, maar leg alvast wat gele en oranje lapjes apart. Alle mensen waarvan wij het adres hebben krijgen, zoals elk jaar, een Kerstkaart met het nieuwe patroon erbij.

 

 

De voelquiltIn oktober stond er een oproep op de site met daarin de vraag of iemand een voelquilt en een felgekleurde quilt zou willen maken voor Stichting Omega.

Op deze oproep hebben we van een trouwe thuismedewerker een reactie gekregen en zij is aan de slag gegaan. En wat schetst onze verbazing, de quilts zijn al klaar. De quilt met felle kleuren had ze afgelopen zomer al gemaakt voor ons. De voelquilt heeft ze in deze korte tijd gemaakt. Volgens haar eigen zeggen was dit een karweitje waarbij je niet kunt ophouden. Veel spannender dan een gewone quilt maken.

Vroeger heeft ze poppen met kleding gemaakt en had daar nog aardig wat bandjes en kantjes van over. Nog wat glitterstoffen van de prinsessenjurken van de kleindochters en zie het resultaat op de foto.

Met Rolia van Stichting Omega heeft ze een afspraak gemaakt voor de brengdag van de quilts naar Amsterdam.

We bedanken deze thuismedewerker heel erg voor de ontzettend leuke quilts die ze gemaakt heeft.

Uitbreiding Verdanda werkdagen in ’s Hertogenbosch

We zijn heel blij dat we de Verdanda werkdagen bij de Quilterij in ’s Hertogenbosch kunnen uitbreiden met een doordeweekse dag en wel DONDERDAG.


Te beginnen met 20 januari gaan we 1 x per maand op de donderdag ook voor Verdanda werken in de lesruimte van de Quilterij. De Quilterij ligt ongeveer 5 minuten lopen van het station af en is te vinden in de Kruisstraat 8. Zie de agenda voor alle donderdagse werkdagen.

U bent van harte welkom om op deze donderdagen te komen werken voor Verdanda. We beginnen om 10.15 uur met een kop koffie of thee en werken tot 16 uur door. Maar kunt u maar een deel van zo’n donderdag komen, dan bent u ook van harte welkom. Elke hand en elk uur is meegenomen.

De zaterdagen die we ook bij de Quilterij werken blijven gewoon doorgaan. We hopen zo snel mogelijk de data voor 2011 op de site te kunnen zetten. Zaterdag 29 januari is in ieder geval de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar.

Activiteiten agenda

Vorige maand November 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 44 1 2 3 4 5
week 45 6 7 8 9 10 11 12
week 46 13 14 15 16 17 18 19
week 47 20 21 22 23 24 25 26
week 48 27 28 29 30