• bunnik-090409-021

  bunnik-090409-021

 • bunnik-090409-022

  bunnik-090409-022

 • dsc-0001

  dsc-0001

 • dsc-0005

  dsc-0005

 • dsc-0005-2

  dsc-0005-2

 • dsc-0007

  dsc-0007

 • dsc-0009

  dsc-0009

 • dsc-0010

  dsc-0010

 • dsc-0010-2

  dsc-0010-2

 • dsc-0208

  dsc-0208

Op 25 januari, zijn Ria en Lenny in de auto gestapt en gezellig op bezoek geweest bij de dames van de Verdanda werkgroep in Staphorst. In de cursusruimte achter de winkel van Gerda (website www.Quiltpalace.nl) werken op een aantal zaterdagen per jaar een 9 dames aan diverse projecten voor Stichting Verdanda. Deze dames zijn: Maria, Ria, Joanne, Petra, Loura, Carin, Annie, Liesbeth en Froukje. (zie foto). 140128 artikel

Het was een pittig eind rijden, maar dat was niet erg. We werden met koffie/thee en een koekje bij binnenkomst verwelkomt.  Een aantal dames kennen we iets beter van o.a. de Open Dagen van de winkel en de quilts die bij Zandhove uitgedeeld zijn. Het is een leuke groep vrouwen, waarvan er verschillende ook buiten de werkdagen voor Verdanda bij elkaar komen om te quilten. Er was een heel gezellige sfeer en door sommige dames werd hard gewerkt. Anderen werden van hun werk gehouden door Ria en Lenny. Er werden nieuwtjes uitgewisseld over het wel en wee van de Stichting. Tussendoor werden er nog verschillende foto's genomen van de diverse werken waar iedereen mee bezig was. Heel leuk is dat de groep aardig wat stof krijgt en ook diverse blokken en daar wordt dan weer een "weesquilt" van gemaakt. Van hetgeen er aan stof is proberen de dames zoveel mogelijk quilts te maken en dat is een hele uitdaging.

Er waren het afgelopen seizoen diverse leuke quilts gemaakt welke Ria en Lenny mee mochten nemen zodat deze snel op de site kunnen komen. Het was een heel gezellig bezoek. Dames ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en volgend jaar komen we zeker terug.

In het voorjaar gaan Ria en Lenny nog naar de werkgroep in Stiens.

Het is een jubileumjaar voor ons, want dit jaar bestaat Stichting Verdanda 10 jaar en dit willen we vieren met een heel speciaal patroon, een kroontje.  140107 artikel

Symbolisch een kroon op het werk wat we allemaal voor Stichting Verdanda gedaan hebben en doen. En met allemaal bedoel ik alle vrijwilligers die op wat voor manier hebben bijgedragen aan het succes van de Stichting. Dit kan zijn door een blok (ken) te maken, tops doorquilten, quilts schenken, stof geven en noem maar op. Het is inmiddels in de 10 jaar een heel netwerk van mensen geworden die allemaal een radartje van het grote geheel zijn. Zonder deze radartjes kan de Stichting niet bestaan. Het bestuur doet zijn best om deze radartjes met elkaar te verbinden omdat we zo ons doel, nl. quilts geven aan mensen met een beperking kunnen verwezenlijken. Met elkaar hopen we er weer een mooi quilt jaar van te maken waarin veel quilts worden weggegeven.

 

Inmiddels zijn er ruim 1150 quilts weggegeven, een aantal waar we heel blij mee zijn. Net voor de Kerst zijn ruim 130 quilts weggegaan naar Barthimeus, een instelling o.a. in Zeist en Doorn. Ria en Lenny zijn daar geweest, in een woonunit en werden hartelijk ontvangen door een aantal bewoners en begeleiding.

 Dit jaar zijn we op 3 tentoonstellingen aanwezig. Ook op de open dag van de Patronenpost en wie weet waar nog meer. Hierover later meer informatie. Kijk ook eens regelmatig in onze agenda. Daar worden alle activiteiten met data vernoemd.

Bezoek aan de Lappiespassie

St. Verdanda werd uitgenodigd door quiltgroep de Lappiespassie uit Krimpen a/d IJssel om over de Stichting te komen vertellen en een gift in ontvangst te nemen. De dames van de Lappiespassie hadden na het gezamenlijk uitstapje naar de Quilttentoonstelling in Deventer geld overgehouden en dit wilden zij graag doneren aan St. Verdanda. Ook hadden zij 85 blokken voor ons gemaakt.

Ria en Lenny zijn 7 januari j.l. naar Krimpen a/d IJssel gereden en werden daar hartelijk ontvangen door Kitty Verboom, de voorzitter van de Lappiespassie. Zij vertelde dat de groep elke eerste maandagmiddag en donderdagavond van de maand bij elkaar komt in het streekmuseum Krimpenerwaard.  Maar voordat Ria over Verdanda ging vertellen eerst een kop koffie/thee met door Lenny gebakken cake.130119 artikel

Ria vertelde over het ontstaan van de Stichting en het verdere verloop. De dames hadden ook een top, gemaakt van bootjesblokken meegenomen en legden uit hoe een top verder tot quilt verwerkt wordt. Hoe het aanvragen van een quilt in z'n werk gaat, het onderhouden van contacten met het netwerk van vrijwilligers/werkers voor de Stichting. De dames van de Lappiespassie vonden het leuk om eens een kijkje in de "keuken" van St. Verdanda te krijgen. De dames van de Lappiespassie konden ook vragen stellen die beantwoord werden. Aan het einde van het verhaal overhandigde Kitty de gift en de blokken aan Ria. De Stichting is hier ontzettend blij mee, nu kan er weer een rol vulling gekocht worden en nog wat grotere lappen stof welke gebruikt gaan worden voor de achterkanten van de quilts. 

Ria en Lenny zijn gezellig gebleven want hierna was er een show en tell en werden er heel wat werkstukken geshowd welke verschillende dames gemaakt hadden. 

Heel jammer dat het streekmuseum zelf op maandag niet open is, want dit is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Nog net voor de drukke avondsspits reden Ria en Lenny weer richting den Bosch, richting huis.

Verdanda dag Den Bosch, 29 januari.Zaterdag 29 januari hadden we onze eerste Verdanda werkdag van dit jaar, op zaterdag, bij de Quilterij in den Bosch. Om 09.45 uur stond de koffie/thee al klaar. Heerlijk met deze kou. Vandaag zouden we tops gaan maken van de tulpblokken die we inmidels ontvangen hadden. (zie stukje voorbereiding werkdag) We waren met z'n achten en 4 dames gingen aan de slag met de blokken en de effen tussenblokken. Het was even puzzelen van hoe willen we het doen, maar al snel kwamen de naaimachines op tafel en werden de eerste blokken aan elkaar gezet.

voorbereiding_werkdag_Aanstaande zaterdag, 29 januari, is de eerste werkdag van dit jaar in den Bosch. Natuurlijk is het niet zo, dat we zaterdag bij elkaar komen en tegen elkaar zeggen "wat zullen wij eens doen vandaag". Er gaat een voorbereiding aan vooraf. Ria en Lenny hebben telefonisch contact met elkaar over wat te doen en verdelen dan de voorbereidingsklusjes.

Deze keer worden de tulpblokken tot een top genaaid ( we hebben inmiddels haast 200 blokken al ontvangen). Dit betekent uitrekenen hoeveel voor 1 quilt nodig, welke kleur tussen blokken, tulpblokken strijken (veel komen er gevouwen in een envelop aan vandaar). En dan de grootste klus het nakijken van de blokken, of zij de goede maat hebben. Die maat is 19 x 19 cm en soms is dat niet gelukt met het naaien van een blok. Geen nood, dan wordt er een blok van 18 x 18 cm. van gesneden. Op deze manier zijn alle blokken te gebruiken.

Hierna de stof op maat snijden van de blokken welke er tussen gaan en als dat gedaan is alles alvast inpakken om zaterdag mee te nemen. Dan gaan ook schaar, snijmat en snijmes mee en gaan we lekker aan de slag. We hopen zo snel mogelijk een foto te laten zien van de tops welke komende zaterdag in elkaar genaaid zijn.

De data voor de zaterdagen bij de Quilterij in Den Bosch staan vanaf nu op de site.

Activiteiten agenda

Vorige maand November 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 44 1 2 3 4 5
week 45 6 7 8 9 10 11 12
week 46 13 14 15 16 17 18 19
week 47 20 21 22 23 24 25 26
week 48 27 28 29 30