Op 25 januari, zijn Ria en Lenny in de auto gestapt en gezellig op bezoek geweest bij de dames van de Verdanda werkgroep in Staphorst. In de cursusruimte achter de winkel van Gerda (website www.Quiltpalace.nl) werken op een aantal zaterdagen per jaar een 9 dames aan diverse projecten voor Stichting Verdanda. Deze dames zijn: Maria, Ria, Joanne, Petra, Loura, Carin, Annie, Liesbeth en Froukje. (zie foto). 140128 artikel

Het was een pittig eind rijden, maar dat was niet erg. We werden met koffie/thee en een koekje bij binnenkomst verwelkomt.  Een aantal dames kennen we iets beter van o.a. de Open Dagen van de winkel en de quilts die bij Zandhove uitgedeeld zijn. Het is een leuke groep vrouwen, waarvan er verschillende ook buiten de werkdagen voor Verdanda bij elkaar komen om te quilten. Er was een heel gezellige sfeer en door sommige dames werd hard gewerkt. Anderen werden van hun werk gehouden door Ria en Lenny. Er werden nieuwtjes uitgewisseld over het wel en wee van de Stichting. Tussendoor werden er nog verschillende foto's genomen van de diverse werken waar iedereen mee bezig was. Heel leuk is dat de groep aardig wat stof krijgt en ook diverse blokken en daar wordt dan weer een "weesquilt" van gemaakt. Van hetgeen er aan stof is proberen de dames zoveel mogelijk quilts te maken en dat is een hele uitdaging.

Er waren het afgelopen seizoen diverse leuke quilts gemaakt welke Ria en Lenny mee mochten nemen zodat deze snel op de site kunnen komen. Het was een heel gezellig bezoek. Dames ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid en volgend jaar komen we zeker terug.

In het voorjaar gaan Ria en Lenny nog naar de werkgroep in Stiens.

Het is een jubileumjaar voor ons, want dit jaar bestaat Stichting Verdanda 10 jaar en dit willen we vieren met een heel speciaal patroon, een kroontje.  140107 artikel

Symbolisch een kroon op het werk wat we allemaal voor Stichting Verdanda gedaan hebben en doen. En met allemaal bedoel ik alle vrijwilligers die op wat voor manier hebben bijgedragen aan het succes van de Stichting. Dit kan zijn door een blok (ken) te maken, tops doorquilten, quilts schenken, stof geven en noem maar op. Het is inmiddels in de 10 jaar een heel netwerk van mensen geworden die allemaal een radartje van het grote geheel zijn. Zonder deze radartjes kan de Stichting niet bestaan. Het bestuur doet zijn best om deze radartjes met elkaar te verbinden omdat we zo ons doel, nl. quilts geven aan mensen met een beperking kunnen verwezenlijken. Met elkaar hopen we er weer een mooi quilt jaar van te maken waarin veel quilts worden weggegeven.

 

Inmiddels zijn er ruim 1150 quilts weggegeven, een aantal waar we heel blij mee zijn. Net voor de Kerst zijn ruim 130 quilts weggegaan naar Barthimeus, een instelling o.a. in Zeist en Doorn. Ria en Lenny zijn daar geweest, in een woonunit en werden hartelijk ontvangen door een aantal bewoners en begeleiding.

 Dit jaar zijn we op 3 tentoonstellingen aanwezig. Ook op de open dag van de Patronenpost en wie weet waar nog meer. Hierover later meer informatie. Kijk ook eens regelmatig in onze agenda. Daar worden alle activiteiten met data vernoemd.

Bezoek aan de Lappiespassie

St. Verdanda werd uitgenodigd door quiltgroep de Lappiespassie uit Krimpen a/d IJssel om over de Stichting te komen vertellen en een gift in ontvangst te nemen. De dames van de Lappiespassie hadden na het gezamenlijk uitstapje naar de Quilttentoonstelling in Deventer geld overgehouden en dit wilden zij graag doneren aan St. Verdanda. Ook hadden zij 85 blokken voor ons gemaakt.

Ria en Lenny zijn 7 januari j.l. naar Krimpen a/d IJssel gereden en werden daar hartelijk ontvangen door Kitty Verboom, de voorzitter van de Lappiespassie. Zij vertelde dat de groep elke eerste maandagmiddag en donderdagavond van de maand bij elkaar komt in het streekmuseum Krimpenerwaard.  Maar voordat Ria over Verdanda ging vertellen eerst een kop koffie/thee met door Lenny gebakken cake.130119 artikel

Ria vertelde over het ontstaan van de Stichting en het verdere verloop. De dames hadden ook een top, gemaakt van bootjesblokken meegenomen en legden uit hoe een top verder tot quilt verwerkt wordt. Hoe het aanvragen van een quilt in z'n werk gaat, het onderhouden van contacten met het netwerk van vrijwilligers/werkers voor de Stichting. De dames van de Lappiespassie vonden het leuk om eens een kijkje in de "keuken" van St. Verdanda te krijgen. De dames van de Lappiespassie konden ook vragen stellen die beantwoord werden. Aan het einde van het verhaal overhandigde Kitty de gift en de blokken aan Ria. De Stichting is hier ontzettend blij mee, nu kan er weer een rol vulling gekocht worden en nog wat grotere lappen stof welke gebruikt gaan worden voor de achterkanten van de quilts. 

Ria en Lenny zijn gezellig gebleven want hierna was er een show en tell en werden er heel wat werkstukken geshowd welke verschillende dames gemaakt hadden. 

Heel jammer dat het streekmuseum zelf op maandag niet open is, want dit is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Nog net voor de drukke avondsspits reden Ria en Lenny weer richting den Bosch, richting huis.

Verdanda dag Den Bosch, 29 januari.Zaterdag 29 januari hadden we onze eerste Verdanda werkdag van dit jaar, op zaterdag, bij de Quilterij in den Bosch. Om 09.45 uur stond de koffie/thee al klaar. Heerlijk met deze kou. Vandaag zouden we tops gaan maken van de tulpblokken die we inmidels ontvangen hadden. (zie stukje voorbereiding werkdag) We waren met z'n achten en 4 dames gingen aan de slag met de blokken en de effen tussenblokken. Het was even puzzelen van hoe willen we het doen, maar al snel kwamen de naaimachines op tafel en werden de eerste blokken aan elkaar gezet.