De verlotingsquilt oeqc 2016Inderdaad, voorbij is het OEQC voor dit jaar. Het is 4 dagen lang genieten geweest in het MECC - Maastricht. 's Morgens vroeg in de auto en 's avonds moe, op een prettige manier, weer naar huis.

Op woensdag hebben Marjan, Ria en Louis de ruimte onder de trappen naar floor 0 omgetoverd tot een leuke, vrolijke stand. De prijs quilt (zie foto) voor de loterij, dit jaar gemaakt door Marjan werd extra belicht met een paar spotjes. Dit jaar was ook de ruimte onder de andere trap leuk aangekleed en daar hingen een paar vrolijke tops en lag een mooie quilt over een standaard.

Maar wat waren het weer gezellige dagen. Heel veel bekenden ontmoet, contacten aangehaald, veel gepraat en gelachen. Natuurlijk ook nieuwe, enthousiaste quilters ontmoet waarvan velen een blok voor ons gaan maken. 

Het nieuwe blok wat uitgedeeld werd is een patroon met flying geese, leuk en makkelijk te maken. En wij quilters hebben altijd restjes stof en die kunnen daar goed voor gebruikt worden. Er was al 1 blok van het nieuwe patroon zaterdag ingeleverd. We hopen dat er nog veel blokken zullen volgen.

Zondagmiddag rond de klok van 4 uur heeft Zus v.d. Loo het winnende lot getrokken. Het is lotnummer 280 en dat is gekocht door Inge. Er is al contact opgenomen met haar en komende week gaat de quilt naar haar toe.

Komende dagen spullen opruimen, mensen bellen, post verwerken en afkicken en dan moeten we weer een heel jaar wachten. En wel tot donderdag 19 oktober 2017. 

Wilt u op de hoogte blijven van de voorbereidingen en ontwikkelingen van het OEQC 2017 of foto's/filmpjes van 2016 bekijken, ga dan naar www.textile-festivals.com.

 

Foto Verdanda Stand OEQC Veldhoven 2014Al het moois wat er de afgelopen 4 dagen te zien was op het OEQC is gisterenavond opgeruimd, het feest is weer voorbij. Wat hebben we kunnen genieten van alle mooie quilts. En natuurlijk van de vele winkels met prachtige stof. 

Wij hebben genoten in de stand van Verdanda en we hopen dat u van ons heeft genoten. In de voorbije dagen heel veel bekenden gezien en gesproken. Maar ook nieuwe contacten gelegd. Blokken gekregen, tops en ook kant en klare quilts. Alle lieve maaksters en geefsters ontzettend bedankt. Wij zullen er voor zorgen dat de blokken een top worden en daarna een quilt en dat deze quilt iemand uit onze doelgroep heel veel warmte en gezelligheid gaat bieden.

Er zijn aardig wat loten verkocht en na 4 dagen is de opbrengst 332 euro, een bedrag waar we ontzettend blij mee zijn. Het winnende lot is getrokken door Joke en zij haalde nummer 887 uit het bakje. De mevrouw die de prachtige quilt gewonnen heeft, heeft hem geschonken aan Stichting Verdanda daar zij zelf al haar huis volheeft met quilts. Wij vinden dit een ontzettend leuk gebaar van de winnares.

Nu is het weer een heel jaar wachten op het volgende OEQC. Volgend jaar niet meer in Veldhoven, maar in het MECC in Maastricht. Wij hebben er zin in. 

Inderdaad helaas afgelopen, het was een feest de 4 dagen die we op het OEQC in Veldhoven stonden. Heel veel oude bekenden gezien en gesproken, ook heel veel nieuwe mensen ontmoet die Stichting Verdanda nog niet kenden. Heel veel patronen uitgedeeld wat weer heel veel blokken gaat opleveren.  

20131021 artikel 1Vrijdag en zaterdag had Ria onze jongste quiltsters meegenomen, de 3 kleindochters, die al op hun manier bezig zijn met lapjes. Als ze het leuk blijven vinden zijn dit de quiltsters voor de toekomst. 

De opbrengst van de loterij is dit jaar € 325. Alle dames die 1 of meerdere loten hebben gekocht enorm bedankt hiervoor! Om kwart voor vijf zondag heeft Maaike Bakker het winnende lot getrokken en het is lotnummer 462 wat Maaike trok. Dit lot is in het bezit van Els van 't Westende uit Son en zij krijgt zo snel mogelijk de quilt.  

20131021 artikel 2We hebben ook 20 quilts gekregen van diverse dames en 7 tops. Ook deze dames heel, heel erg bedankt. Er worden zo snel mogelijk Verdanda labels aan de quilts genaaid zodat ze op onze site geplaatst kunnen worden en de mensen die een quilt hebben aangevraagd ook uit deze nieuwe quilts kunnen kiezen. 

Alle dames die een bezoek aan onze stand hebben gebracht, het was weer heel gezellig en tot mei 2014 op de Expo Veldhoven.

12
okt

Verdanda op de truckersdag 2011.Dinsdag 11 oktober 2011, is Verdanda overleden.

Zomaar, ineens, ben je weg. Met al onze herinneringen nog zo vers in ons geheugen is het niet te bevatten.

Bijna 8 jaar geleden leerden we Verdanda kennen en al heel snel had ze een plekje in ons hart gevonden. En bij velen in onze omgeving. En zo werd Verdanda ook de inspiratie voor Stichting Verdanda, via onze hobby, quilten, iets doen voor andere mensen met een beperking.

Verdanda's moeder, Heiltje, heeft eens gezegd, overal waar Verdanda komt brengt ze blijheid en vreugde, en zo was het! Laat dat ons motto zijn. Laat stichting Verdanda overal waar ze komt blijheid en vreugde brengen. Beter kunnen we de herinnering aan Verdanda niet levend houden.

 

De huiskamer van Lenny.Het gebeurt wel dat mijn woonkamer op een atelier lijkt. Dan ligt het aardig vol met spullen voor Verdanda. Helemaal niet erg, maar soms wordt het wat te gortig.

Afgelopen vrijdag kwam een mevrouw spullen brengen. Een groot aantal plastic tassen en nog een stel vuilniszakken vol met materiaal. Lapjes stof, tops, ook tops welke al gesandwicht zijn maar nog niet doorgequilt. Maar ook quilts die zo met een foto op de site  geplaatst kunnen worden. Allemaal afkomstig van de quiltsters van quiltgroep de "Peacock" uit de omgeving van Haarlem.

Zaterdag naar Ria want zij had op Texel heel veel materiaal gekregen. Elk jaar volgt zij daar de midweek die door Ineke Vailant gegeven wordt (www.quiltershome.nl). Tijdens die midweken, Ineke geeft er meerdere, wordt er volgens een vast programma gewerkt en een onderdeel daarvan is dat de cursisten een blok voor Verdanda maken. Dit najaar hebben de dames allemaal een vliegtuigblok gemaakt.  Dames wij gaan er weer een heel leuke quilt van maken.

Toen Ria naar Texel ging zat haar auto al aardig vol, maar terugkomend konden de deuren nog maar net dicht. De auto was tot aan de nok toe gevuld met materiaal voor Verdanda. Ook hier lappen en lapjes stof, tops die wij verder afmaken en quilts die al klaar zijn. Dus zaterdagavond thuis gebracht en nog meer in de kamer.

De huiskamer van LennyVanmorgen (zondag) had ik alle spullen nog niet opgeruimd toen mijn dochter belde en vroeg of ik thuis was  want ze wilde spullen komen brengen die ze opgehaald had voor Verdanda bij een mevrouw uit haar woonplaats. Hierbij mooie quiltboeken die we mogen verkopen en waarvan de opbrengst gebruikt kan worden om tussenvulling, garen en achterkantstof te kopen.

Gelukkig komt er maandag een mevrouw wat stof halen want zij wil graag een quilt voor Verdanda gaan maken. Dat wordt dus een heel, heel klein beetje minder spullen in de woonkamer. Alleen zal ik dat nog niet echt merken. Maar maandagmiddag stoffen uitzoeken op kleur en dan na elkaar, kleur bij kleur de wasmachine in. Dan is het beneden weer bewoonbaar.

Voor alle gulle geefsters is hier een ONTZETTEND BEDANKT wel op z'n plaats, we zijn er heel blij mee.