Quilters zitten nooit stil

Post on 16 juli 2012

Al is het vakantie, quilters zitten nooit stil. Ook op vakantie gaat er vaak een "hand"werkje mee. Het is en blijft heerlijk om bezig te zijn, op reis, op de camping, in een huisje. Bij heel mooi weer misschien iets minder dan bij het weer zoals het nu is. Van dat heerlijke druilerige weer, niet te warm, uitstekend om lekker bezig te zijn.

Momenteel wfoto 1 artikel juliorden de onderdelen voor de quilts in wording klaar gemaakt om begin augustus naar Valkenburg gebracht te worden. Lisette gaat ze dan voor ons doorquilten op haar long-arm machine. Geweldig dat zij dit voor ons doet.

Maar vandaag kwam de bezorger ook een doos bij me thuis brengen. En groot was de verrassing want in de doos zaten 3 ontzettend leuke, vrolijke geappliceerde quilts. Eentje met allemaal berenkoppies, de ander met verschillende berentaferelen en de derde met dierenfiguren en boerderijtaferelen. Heel leuk voor de jongere kinderen.

En vanavond belde Jeanne of ze even langs mocht komen want ze had een aantal quilts klaar en ook tops thuis. Helaas moet Jeanne wegens haar gezondheid stoppen met quilts maken voor Verdanda. Maar ze bracht 4 quilst die al helemaal klaar zijn. Leuke, vrolijke quilts zijn het geworden en ook nog 4 quilts in wording. En daarnaast nog een grote tas vol met grote lappen stof, o.a. voor achterkanten en stof met een print er op, waar zo leuke quilts van gemaakt kunnen worden. Dus nog werk genoeg in het vooruitzicht, maar wel leuk werk. De quilt links boven is gemaakt door Lenie Blankert, rechts onder door Jeanne van Bree.

foto 2 artikel juli

 

En met regelmaat komen de blokken van de bootjes en de feesthoedjes nog binnen. Die sparen we op tot er genoeg zijn om een quilt van te maken. Deze naait Marga voor ons. Zij doet dit helemaal naar eigen inzicht en elke keer is het eindresultaat weer een verrassing.

Wat boffen we toch met deze dames en heel veel anderen die zich op deze manier inzetten voor Verdanda. Op deze manier kunnen we met elkaar steeds weer nieuwe quilts maken en deze komen weer ten goede aan onze doelgroep.

Er zijn een paar foto's gemaakt van de gekregen quilts. Alle quilts die klaar zijn, zijn gefotografeerd en hebben een nummer gekregen en komen zo snel mogelijk op onze site bij het hoofdstuk quilts beschikbaar.

Momenteel zijn er 37 quilts gereserveerd en deze worden de komende maanden uitgedeeld. Houd onze site hierover in de gaten. Naast deze 37 zijn er intussen 665 quilts uitgedeeld, dus gaan we binnenkort over de 700 stuks uitgedeelde quilts heen. Wat een mooi succes is en dat en allemaal dankzij al onze vrijwilligers, onze dank daar voor.