Van tops tot quilts

Post on 09 februari 2011

lisette-en-lennyDonderdag 10 februari zijn Ria en Lenny met een auto tot aan de nok toe gevuld met tops, vulling en achterkanten naar Limburg geweest. Ze gingen naar Lisette, die Verdanda een heel warm hart toe draagt en voor ons op haar longarm machine de tops doorquilt. Lisette werkt al een hele tijd voor ons en heeft al veel tops omgezet naar quilts.

 

Zoals altijd worden zij hartelijk ontvangen met koffie/thee en hoe kan het ook anders Limburgse vlaai. Ze hebben deze keer een stuk of 18 tops bij zich die in de komende tijd allemaal doorgequilt en van een bies voorzien worden.

Natuurlijk bekijken ze de quilts welke Lisette klaar heeft en zij mee kunnen nemen.  Dit had al in december zullen zijn, maar door de enorme hoeveelheid sneeuw ging de rit toen niet door. Maar wat zijn ze mooi geworden de quilts, er zitten weer plaatjes bij. Na de nodige koffie en heerlijk bijgekletst te hebben wordt de auto ingeladen, ook weer tot de nok toe vol. De rol vulling welke Verdanda heeft gekregen past zelfs niet meer in de auto, dan moet die maar wachten tot de volgende keer.

Lisette achter de long-arm machineWat is het geval veel mensen uit Limburg weten Lisette te vinden en hebben verschillende quilts, stapels blokken en ander materiaal afgegeven. Ook krijgt Lisette van een meubelzaak "oude" stalenboeken van gordijnstoffen waarvan Verdanda heel veel kan gebruiken om een quilt te maken. En wat wij niet gebruiken gaat naar een paar basisscholen toe en wordt daar gebruikt bij de handenarbeidlessen.

De quilts die klaar zijn worden zo snel mogelijk gefotografeerd om daarna op de website geplaatst te worden en we hopen dat ze snel een bestemming vinden.

Lisette enorm bedankt voor je geweldige inzet en al het werk wat je voor Verdanda doet.